TIPS & RÅD

Aluminium vindue: Se fordele, ulemper og pris

Det har længe været en succes med fremstillingen af træ/alu vinduer, og derfor er vinduesproducenterne begyndt at lave helt rene aluminiumsvinduer, som har den store fordel, af at være praktisk talt fuldstændig vedligeholdelsesfrit, hvilket vi kigger nærmere på i denne artikel omkring Aluminiums vinduer, deres fordele, ulemper samt deres pris.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 16. oktober 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.

Aluminiums vinduer er ret populære grundet deres flotte æstetik, høje holdbarhed og nemme vedligeholdelse.

Mange foretrækker aluminium, hvor der er rig mulighed for valg af farver, og med en god isoleringsevne som blot et par af de praktiske fordele der medfølger.

I vores artikel her bliver du klogere på hvorfor aluminiumsvinduer er langt foran mange alternativer rent popularitetsmæssigt, hvor du får en ide om hvilke fordele og ulemper der er ved aluminiums vinduer, samt du kan bruge vores prisberegner til at beregne en vejledende pris på aluminiums vinduer.


Aluminium vindue Se fordele, ulemper og pris
Aluminium vindue

Beregn prisen på Aluminiums vinduer

[stm-calc id=”959″]

Få 3 Tilbud nye aluminiums vinduer

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Hvad er et aluminium vindue?

Hvad er aluminiumsvinduer
Eksempel på aluminiumsvinduer

Aluminiumsvinduer er blevet populære efter man begyndte at fremstille vinduer i aluminium, fordi man så hvor populære træ/alu vinduer blev.

En aluminiumsramme og karmene er utrolig stærke og lette at producere store flotte vinduer i. Men et Aluminium vindue er langt fra det mest brugte materiale til at producere vinduer i, selv på trods af aluminiummets mange fordele.

Aluminium påvirkes ikke af fugt og varme, har en lang holdbarhed og stor styrke, hvilket typisk er nogle elementer som vinduer i de fleste andre materialer ikke har.

Bliver et aluminiumsvindue malet, så vil farven holde næsten permanent og kræver ingen vedligeholdelse. Fleksibiliteten af aluminium er stor, hvilket også gør dem attraktive i både erhvervs- og boligbyggeri. Derfor er et aluminium vindue oplagt til at reducere støj, og er derfor meget anvendt på f.eks. skoler og hospitaler.

Se her i videoen hvordan du montere et vindue, uanset om det er aluminiumsvinduer eller almindelige vinduer.

Læs også:

Punkterede rude: Sådan udskiftes et punkteret vindue

Termorude Pris: Beregn nye Termovinduer Priser

Indbrudssikrede vindue: Se fordele, ulemper og pris

Sorte Sprossede Vinduer: Se muligheder og beregn pris

Støjdæmpende vinduer: Se Tilskud, Beregn pris

Fordele og ulemper ved aluminiumsvinduer

Lad os kigge på de forskellige fordele og ulemper der findes med aluminiumsvinduer, så du kan få et overblik over om de potentielt kan passe til dit projekt.

Fordele

 • Aluminiumsvinduesrammer fåes i anodiseret og pulverlakeret finish, som er yderst holdbart og ingen vedligeholdelse kræver
 • Perfekte til både moderne og traditionelle hjem, da de kan tilføje et imponerende udseende.
 • Aluminiumsvinduer vejer ikke særlig meget, men er alligevel stærke og modstandsdygtige, og kan holde i mellem 30 og 50 år som minimum.
 • Alu vinduer tiltrækker ikke skadedyr som termitter eller insekter.
 • Aluminiumsvinduer kræver minimal vedligeholdelse, som primært kun er anodisering eller pulverlakering efter en lang årrække.
 • Hverken svulmer op eller krymper afhængig af sæson.
 • Mindre omkostninger ved montering, da der ingen hardware såsom tårnbolte eller hængsler kræves, samt har en kort monteringstid.
 • Kan fås i hele verden til næsten den samme pris.

Ulemper

 • Gamle aluminiumsvinduer havde lave R-værdier som er målingen af varmemodstand, mens de nye aluminiumsvinduer er blevet termisk forbedret, og problemet er løst på nye aluminiumsvinduesrammer.
 • Aluminium er en ret god varmeleder, hvilket ikke giver 100% optimal isoleringsbeskyttelse når der er koldt udenfor da en del af varmen bliver tabt igennem aluminiumsvinduesrammen.
 • Rengøringen af indersiden på alu-vinduer af en lille sektion er typisk lidt besværlig hvis der er meget støv, så her kan en støvsuger bruges.
 • Hvis samlingerne mellem aluminiumsrammer og stenramme eller på pudsede vægge ikke er optimalt forseglede med vantæt materiale, så kan det resultere i vand der kommer ind under, så derfor er siliciumforseglende midler af en professionel vigtigt.

Pris for aluminiums vinduer – Hvad koster Alu vinduer?

Prisen på aluminiumsvinduer afhænger af størrelsen på vinduet, men for standard mål så koster et aluminiumsvindue omkring 3.000 kroner, mod et traditionelt træ vindue som koster fra 1.000 kroner.

Du kan med vores prisberegner i toppen af siden, se forskellen på prisen på de forskellige vinduer.

Dog er det vigtigt at huske at prisen på aluminiumsvinduer er afhængig af vinduesstørrelse, finishtype samt om du ønsker at få det monteret eller selv stå for monteringen, hvor montering koster omkring 500 kroner pr. vindue, som cirka svare til én times arbejde.

Især fordi prisen for aluminiumsvinduer er i den høje ende, så anbefaler vi at du få flere tilbud på disse alu ruder, og her er 3byggetilbud.dk oplagt, hvor du får fremsendt 3 gratis tilbud 100% uforpligtende.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvad er et aluminiumsvindue?

Et aluminiumsvindue også kendt som et alu-vindue, er ganske enkelt et vindue hvor vinduesrammen er fremstillet i aluminium.

Hvad koster et aluminiumsvindue?

Prisen på et aluminiumsvindue koster omkring 3.000 kroner, afhængig af størrelse, facon og antallet af alu-vinduer der skal købes. Med vores prisberegner på aluminiumsvinduer kan du se hvad det koster at udskifte dine eksisterende vinduer med alu-vinduer.

Kan man male aluminiumsvinduer?

Ja, aluminiumsvinduer kan sagtens males med f.eks. pulverlakering eller lignende, som holder i mange år.

Hvordan vedligeholder man aluminiumsvinduer?

Aluminiumsvinduer kræver ingen vedligeholdelse udover at du bør vaske dem en til to gange om året, af kosmetiske årsager.

Hvor lang levetid har aluminiumsvinduer?

Aluminiumsvinduer har en meget lang levetid som typisk er på mellem 30 og 50 år, men formentligt også endnu længere.

Er aluminiumsvinduer energivenlige?

Ja, nye aluminiumsvinduer er energivenlige præcist som almindelige vinduer er, mens de gamle modeller af aluminiumsvinduer tidligere var knap så energivenlige.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Bygningsreglementet – Krav til vinduer

Temponik.dk – Hvad er aluminium?

Vindueindustrien.dk – Alumateriale til aluminiums vinduer