Maler – Se hvad en maler koster og hvad en maler kan lave

Hvilke opgaver kan en maler udføre? Hvad koster en maler? Få svar på spørgsmålene og bliv klogere på malere i denne artikel

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 10. oktober 2023
Maler - Se hvad en maler koster og hvad en maler kan lave
En maler kan hjælpe med en lang række opgaver og en professionel maler er uddannet i at udvælge den korrekte maling til opgaven, så du sikre et langvarigt flot resultat.

Få 3 Tilbud fra en maler

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Malerfirmaer og malere

Hvad er timelønnen for en maler? Find svaret her og modtag gratis tilbud fra malerfirmaer i dit nærområde.

Malerarbejde er typisk nødvendigt i forbindelse med istandsættelse, renovering, fraflytning eller større renoveringsprojekter i hjemmet, på kontoret eller i butikken.

Uanset omfanget af dit malerprojekt, er det en stor fordel at have en professionel maler til rådighed. De kan tilbyde vigtig vejledning fra projektets start til slut.

En maler vil ikke kun have erfaring med, hvilken løsning der er den bedste, men et malerfirma kan også udføre maleropgaven betydeligt hurtigere, end hvis du skulle gøre det selv.

Endelig garanterer en dygtig maler også et smukkere og mere professionelt resultat.

Læs også: Find Håndværker – Se hvordan du finder den rette håndværker

Maler priser – Hvad er omkostningerne for en maler?

Maler priser - Hvad er omkostningerne for en maler?
En maler er ofte et godt valg, hvis du ikke selv ønsker at male din bolig, da de typisk kan klare opgaven markant hurtigere end en selv.

Når en maler skal udregne prisen på dit projekt, vil det normalt blive baseret på det samlede antal kvadratmeter af rummet eller området. Dette kan variere, da det ofte afhænger af, om det er en stor eller lille maleropgave.

Prisen på malerarbejdet afhænger af materialernes priser, opgavens omfang samt hvilken type opgave det er. Prisen vil ikke nødvendigvis være den samme, hvis du skal have malet dit træværk sammenlignet med, hvis du skal have malet dine køkkenvægge.

De forskellige malerfirmaer har generelt en ensartet pris for materialer, da de bruger de samme leverandører, og derfor får den samme fortjeneste.

Forvent en timeløn på 250 kr. til 500 kr.

En ting, der kan variere fra malerfirma til malerfirma, er deres timeløn. Hvert malerfirma har retten til at fastsætte deres egen timepris. En almindelig timepris på en maler ligger gennemsnitligt mellem 250-500 kr. eks. moms.

En malermesters timepris beregnes ud fra omkostninger til løn, materialer og hjælpematerialer, administration som f.eks. tilbudsberegning, kørsel osv.

Desuden tager malermesteren også højde for, hvor stor en del han selv skal have af det udførte arbejde. Dette kan variere, så priserne på malerarbejde kan variere betydeligt.

At få det bedste resultat fra en maler

Få et fast tilbud fra en maler

Få et fast tilbud fra en maler
Du bør altid få et fast tilbud fra en maler, så du er sikker på at prisen ikke stikker helt af.

Hvis du ønsker at få det bedste resultat ud af dit malerarbejde, er det vigtigt at forstå, hvordan processen fungerer. Som regel vil maleren komme forbi for at vurdere opgaven. Her vil maleren have mulighed for at inspicere opgaven, måle op, undersøge overfladerne, diskutere materialer og afgøre mængden af forarbejde, der skal udføres. Forarbejdet kan inkludere slibning, spartling, forberedelse og tapetsering.

Efter maleren har besigtiget opgaven, vil du modtage et tilbud. Dette tilbud vil være baseret på jeres aftaler og det, maleren vurderer som nødvendigt. Dog er det ikke altid nødvendigt for maleren at komme forbi. Hvis opgaven er mindre, som for eksempel maling af vinduer, kan maleren typisk give dig et prisoverslag, et fast tilbud eller en timepris ved blot at have en telefonsamtale.

Malerens arbejde er fokuseret på alle aspekter af malerarbejde. Dette inkluderer ikke kun maling, men også andre opgaver. En maler kan for eksempel hjælpe med maling af forskellige overflader både indendørs og udendørs, spartling, tapetsering, opsætning af filt, slibning af overflader inden maling og meget mere. Derudover kan et malerfirma også hjælpe med at spartle, opsætte filt og opsætte rosetter og stuk i dit loft.

Ved at indhente flere tilbud har du større mulighed for at finde en pålidelig maler til den rigtige pris, der kan hjælpe dig med din specifikke maleropgave såsom f.eks. maling af hus.

Vi alle drømmer om et nyrenoveret hjem, der bare skinner. Men for at denne drøm skal blive til virkelighed, er der nogle aspekter, du selv skal være opmærksom på og overveje, før du inviterer maleren ind.

Derfor har vi samlet en masse gode råd, der kan hjælpe dig med at sikre det bedste malerarbejde og det mest effektive samarbejde med din maler. Disse tips er relevante, uanset om du skal have hjælp fra en maler i dit hjem, din butik eller i en erhvervsejendom m.m.

Overvej følgende før malerens ankomst

 • Overvej, hvad du vil have ud af din maleropgave: Hvilke farver skal bruges? Foretrækker du tapet eller filt? Hvordan skal malerarbejdet udføres? Jo mere du ved, jo lettere er det for maleren at forstå dine ønsker og give dig et tilbud.
 • Har du en frist? Vil du have malerarbejdet færdigt inden en bestemt dato? Sørg for at klargøre dette med maleren, inden arbejdet starter.
 • Lav en aftale om forventninger med din maler. Det er altid bedst at afstemme forventninger fra starten, så I begge er på samme side om, hvad der skal gøres, hvornår projektet skal være afsluttet, og hvilke materialer der skal bruges.
 • Når du indhenter tilbud, skal du sikre, at du får et skriftligt tilbud fra maleren, du vælger. På den måde er du altid sikret en fast pris og en klar aftale.
 • Find ud af, om malerfirmaet rydder op efter sig selv eller om du skal gøre det. Nogle gange er dette inkluderet i tilbuddet, mens andre malere lader dig stå for oprydningen.
 • Lav en aftale om at gennemgå malerarbejdet sammen, når det er færdigt. Dette giver dig mulighed for at få foretaget mindre rettelser.
 • Når maleren er færdig, skal du sikre, at der bliver efterladt en lille mængde af den anvendte maling, eller få oplyst, hvilken type maling der er brugt. Så kan du selv rette eventuelle buler, pletter eller lignende.
 • Hvis du bemærker flere fejl efter arbejdet er færdigt, skal du kontakte malerfirmaet straks. Forklar malermesteren, hvad problemet er, og find en tid, hvor de kan komme og rette det.
 • Sørg for altid at have din mobiltelefon på dig eller være tilgængelig på e-mail, så maleren kan komme i kontakt med dig, hvis du ikke er hjemme. Hvis der opstår spørgsmål eller problemer, kan maleren ringe til dig og I kan finde en løsning sammen.
 • Hvis maleren skal arbejde indendørs, hvor der er et kæledyr, skal du give besked, hvis kæledyret vil være i boligen, mens maleren arbejder.

Derfor skal du vælge en professionel maler

Derfor skal du vælge en professionel maler
Typisk så bliver maleropgaven løst både flottere og hurtigere med en professionel maler.

Der er gode grunde til at ansætte en professionel maler, selvom du muligvis har haft en malerpensel i hånden før. Det er ikke alle, der kan håndtere malerarbejde selv, da der ofte opstår problemer i processen.

Det handler ikke kun om at male, men også om at forberede rummet, herunder at dække alle møbler og overflader af, så du undgår malingssprøjt. Det kræver stor omhu for at sikre, at hele dit hjem ikke bliver malet.

Der er mange ting der kan gå galt når man selv maler, og afhængig af hvor stor opgaven er, så er det typisk en opgave som tager lang tid, når man medregner afdækning af resten af boligen, kombineret med at vægge og lofter også skal have flere lag maling. Her kan en professionel maler klare opgaven en del hurtigere end én selv.

Vælg den rette maling

En maler kan også hjælpe dig med at vælge den rigtige maling. Det er vigtigt at finde en maling, der passer til overfladen, der skal males, og en maler kan guide dig i denne proces.

Yderligere, hvis malingen begynder at løbe, skal du vide, hvordan du stopper og reparerer det for at sikre et pænt resultat. Ellers kan din nymalede væg hurtigt se mindre attraktiv ud.

Endelig er der risikoen for, at du glemmer at male visse områder eller ikke lægger et tilstrækkeligt lag maling på, hvilket du først vil bemærke, når det er for sent at rette op på det.

Så selvom det kan se let ud, når en maler gør sit arbejde, er der mange detaljer at tage højde for, hvis du ønsker et pænt og professionelt resultat. Derfor er det bedst at overlade malerarbejdet til en professionel.

Få 3 Tilbud fra en gulvmænd

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Malerforbundet