Maling af hus – Beregn pris og find inspiration her

Se hvad det koster at få malet huset, find inspiration og få vores tips & tricks i denne artikel, til en billig maling af hus pris.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 17. oktober 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Maling af hus - Beregn pris og find inspiration her
Maling af hus skal gøres løbende, for at vedligeholde det flotte look, som et nymalede hus får.

Få 3 Tilbud på Maling af hus

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Et par strøg med penslen kan skabe mirakler både indenfor og udenfor. Hvis du synes, dit hus har brug for en opdatering, er maling en nem løsning, der giver øjeblikkelige resultater. Hvis du er handy, kan du endda selv udføre arbejdet.

På denne side får du svar på dine spørgsmål om husmaling. Du får oplysninger om, hvordan du maler både udendørs og indendørs, og du får også eksempler på priser, hvis du foretrækker at lade en professionel maler stå for arbejdet.

Læs også: Find Håndværker – Se hvordan du finder den rette håndværker

Maling af hus pris – Hvad er prisen for at male et hus?

Maling af hus pris - Hvad er prisen for at male et hus

Der er mange aspekter, du skal overveje, når du skal udarbejde et budget for maling af dit hus. Hvor mange kvadratmeter skal males? Hvad er overfladens art? Disse er blot nogle af de faktorer, du skal tage højde for, før du kan fastslå prisen for at male dit hus.

Har du taget højde for, hvor meget forberedende arbejde der skal gøres? Dette skal også tages i betragtning, når du beregner omkostningerne. Hvis huset skal vandskures, pudses eller sandblæses før maling, vil det selvfølgelig påvirke prisen.

Præcis af denne grund kan det være svært at fastlægge præcis, hvad maling af dit hus vil koste dig. Hvis du henvender dig til en professionel maler, vil du hurtigt opdage, at priserne svinger. Nogle arbejder med en fast timeløn, mens andre opgiver en pris pr. kvadratmeter.

Er det en opgave, du kan håndtere selv? Du kan spare penge ved at iføre dig arbejdstøjet og selv tage fat i penslen. I så fald skal du kun betale for malingen, da du sparer håndværkerens løn ved at gøre det selv. 

Prisen for at male et hus

Selvfølgelig varierer prisene, afhængigt af om du søger en pris for indvendig eller udvendig husmaling. Generelt er det betydeligt dyrere at male huset udvendigt, da der ofte er flere opgaver forbundet med udendørs husmaling. Skal løse fuger repareres eller facaden sandblæses først? Dette vil påvirke den samlede pris.

Hvor du bor i landet vil også have indflydelse på prisen, da der er betydelige geografiske forskelle i, hvad det koster at få arbejdet udført. Du kan forvente, at malerens timepris starter ved 250 kroner.

Det er mest almindeligt når der skal males et hus som f.eks. maling af træloft , at maleren beregner en pris pr. kvadratmeter. Her kan du forvente, at prisen starter fra 75 kroner pr. kvadratmeter.

Uanset om du modtager et tilbud på husmaling som timepris eller kvadratmeterpris, kan du være sikker på, at prisen også inkluderer materialer.

Prisen for indvendig maling af hus

Prisen for indvendig maling af hus

Ønsker du at pifte stuen op eller gøre lejligheden attraktiv før salg? Det ser nemt ud, når maleren ankommer og svirper penslerne over de nøgne vægge. Er du i stand til at efterligne håndværkerens kunstfærdighed? Desværre er det ikke så simpelt, som det ser ud, og du kan hurtigt ende med at bruge en masse tid på arbejdet. Hvis du ønsker kvalitetsarbejde udført – med lidt ekstra flair – vil det være fordelagtigt at tilkalde en professionel maler.

Prisen for indvendig maling af dit hus afhænger blandt andet af, hvor meget der skal males og om der f.eks. skal males vægge, eller også maling af gulv. Hvis det kun er stuen, der skal friskes op, skal du forvente, at en almindelig stue på cirka 25 kvadratmeter koster ca. 5.000 kroner at male. Husk at prisen påvirkes af, om også loftet og gulvet skal males, og farvevalget kan også påvirke det endelige beløb.

Prisen for udvendig husmaling

Prisen for udvendig husmaling

En flot og velplejet facade er altid en glæde at komme hjem til. Hvis dit hus’ udvendige mure ikke lever op til dine forventninger om drømmehjemmet, kan det være en udfordring at male det selv. Hvis du ikke har lyst til at balancere på toppen af en stige eller klatre op på stilladser, kan det være tid til at få hjælp fra en professionel maler.

Prisen for at male dit hus udvendigt afhænger i høj grad af, om facaden skal behandles først. Prisen for at male et vandskuret hus er ikke nødvendigvis den samme som for at male et hus med en anden overflade som træ, planker eller lignende.

Hvis du har brug for en totalentreprise, bør du kontakte din lokale håndværker for at få en nøjagtig pris på malerarbejdet. På den måde kan du få et attraktivt tilbud, der sikrer professionelt håndværk til en rimelig pris.

Søg efter den korrekte maling til dit hus

Husmaling er mere end bare farvelægning. Har du bemærket det brede udvalg i dit nærmeste byggemarked? Der er et væld af farvemuligheder, men det er ikke kun farverne, der skal have din opmærksomhed.

Den type maling, du bruger til udendørs brug, er ikke egnet til indendørs brug. Det betyder, at du skal bruge to forskellige typer maling afhængigt af, om du skal male indendørs eller udendørs.

Når du køber maling til udvendig brug, er der også andre ting, du skal huske at købe. Det er meget sandsynligt, at overfladen har brug for lidt ekstra pleje. Ved du, hvorfor dette trin er vigtigt? Maling hæfter bedre på en ren og glat overflade, så det er vigtigt at behandle overfladen først. Dette er gældende både ved indendørs og udendørs maling.

Sådan opnår du et imponerende resultat

Du behøver ikke være en professionel maler for at opnå et imponerende resultat. Er du klar til at tage udfordringen op selv? Inden du ifører dig arbejdstøjet, skal overfladerne skrabes og slibes, så væggene eller murene er glatte og klar til at blive behandlet. Har du overvejet grundmaling, og er det nødvendigt at spartle før du begynder at male?

Husk at slibe væggene glatte efter du har spartlet dem, for at skabe usynlige samlinger, hvilket vil resultere i det mest tilfredsstillende slutresultat. Før du begynder malerprocessen, skal du også huske at tørre væggene af med en tør klud. Støvet har nemlig lagt sig på overfladerne efter slibningen, og det er ikke optimalt at male over de små støvpartikler.

Et solidt forarbejde er en god investering, og nu kan du begynde at male. Ser du frem til at fuldføre projektet? Sørg for at have nok maling til hele huset. Det er ofte nødvendigt at male overfladerne flere gange, og det ville være ærgerligt at løbe tør for maling midt i processen.

Få 3 Tilbud på Maling af hus

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Tinglysning.dk

Dyrup.dk