Maling af gulv – Beregn pris og find inspiration her

Det er populært at male gulvet hvad end det er epoxy gulv i garagen eller maling af det gamle trægulv. Se mulighederne og priserne her.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 15. november 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Maling af gulv - Beregn pris og find inspiration her
Maling af gulv kan blive nødvendigt, hvis du f.eks. har et ældre betongulv eller epoxygulv, da de over en længere årrække kan komme til at se slidt ud.

Beregn maling af gulv pris med vores prisberegner


Få 3 Tilbud på maling af gulv

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Er dit epoxy- eller betongulv begyndt at fremstå slidt og træt? Hvis det er tilfældet, kan det være en god idé at male beton- eller epoxygulvet for at opnå et flot og frisk udseende, der samtidig er økonomisk overkommeligt.

Du skal forvente at prisen for maling af beton- eller epoxygulve udført af en professionel maler, ligger mellem 109-550 DKK per kvadratmeter. Du er velkommen til at prøve vores prisberegner nedenfor, og læse om hvad du skal være opmærksom på, før du begynder på maleprojektet med gulvet (eller læse mere om alternative gulvtyper som f.eks. et gummigulv her).

Læs også: Maler – Se hvad en maler koster og hvad en maler kan lave

Maling af gulv pris – Hvad er prisen for at male et epoxy- eller betongulv?

Maling af gulv pris - Hvad er prisen for at male et epoxy- eller betongulv

At male et beton- eller epoxygulv koster typisk mellem 109-550 DKK pr. kvadratmeter. Hvis det kun drejer sig om genbehandling af et tidligere malet beton- eller epoxygulv, er prisen ofte under 100 DKK pr. m2.

Prisen påvirkes af flere faktorer, herunder:

 • Malingstype: Epoxymaling er typisk dyrere end olie- eller vandbaseret gulvmaling eller PU-forstærket akrylmaling til gulv.
 • Genbehandling: Hvis gulvet allerede er malet, kan det være tilstrækkeligt med en genbehandling, der inkluderer let afslibning og vask samt to lag gulvmaling.
 • Gulvareal: Jo større gulvareal, der skal males, desto højere vil prisen selvfølgelig være.
 • Professionel maler eller gør-det-selv: Hvis du selv udfører malerarbejdet, undgår du at betale løn til maleren. Det kræver dog en del forberedelse for at sikre et pænt resultat.
 • Hvis der er sprækker og huller i det eksisterende betongulv, skal disse først repareres, før malingen kan påføres, hvilket typisk øger prisen. Her bruger maleren normalt en speciel fugemasse for at udjævne alle huller og revner.
 • Geografisk beliggenhed og firma: Det generelle lønniveau varierer mellem forskellige regioner, hvilket også gælder for maleres lønniveau. I Hovedstadsområdet kan man forvente en højere timepris sammenlignet med f.eks. Sønderjylland. Prisen kan også variere fra malerfirma til malerfirma.
 • Overfladebehandling: Mange vælger at få deres gulve behandlet efter maling. Dette kan for eksempel være polering for at opnå et så skinnende og attraktivt resultat som muligt.

Overvejer du at male dit gulv og kan ikke beslutte dig for, om du skal bruge epoxymaling eller almindelig gulvmaling? 

Dit valg vil i høj grad afhænge af dit budget, hvilken type gulv du har, og hvor flot et resultat du sigter efter.

Epoxymaling er kendt for at være markant dyrere end almindelig gulvmaling, men den har også fordel af at efterlade et imponerende resultat. Det er derfor, du kan overveje at bruge almindelig gulvmaling, som kan være olie- eller vandbaseret, i områder der primært har praktiske formål, såsom din garage, carport, kælder og lignende. På den anden side, kan det være en god idé at bruge epoxymaling i rum, der ofte bliver brugt og skal se indbydende ud, såsom dit badeværelse, køkken, toilet, stue og lignende.

En stor fordel ved epoxy er dens utrolige holdbarhed. Det er derfor, nogle vælger at male deres carport med epoxy, for at forhindre bilen i at efterlade mærker.

Hvornår bør man male et gulv?

Hvornår bør man male et gulv
Når gulvet er blevet meget slidt, så kan det være en ide at male det, især hvis det som på billedet her er et betongulv, som er blevet slidt.

Overvej nøje, hvornår det er passende at male gulvet, uanset om det er lavet af træ, beton eller et andet materiale. Hvis det er et betongulv, er det vigtigt at være opmærksom på eventuelle slidmærker, sprækker eller huller. I sådanne tilfælde kan det være gavnligt at lade gulvet få en omgang maling.

Bemærk dog, at male et gulv kan være en bekostelig affære, så det er vigtigt at vurdere, om det virkelig er nødvendigt. Vi råder dig til at konsultere en faguddannet maler, der kan vurdere, om dit gulv har behov for en ny omgang maling.

Kan man male trægulv med epoxymaling?

Det er muligt at male et trægulv med epoxymaling, men man skal være opmærksom på, at det kræver ekstra forberedelse, som inkluderer afslibning af gulvet. Ydermere skal man være klar over, at det kan være vanskeligt at ændre, når trægulvet er blevet malet med epoxy, og at ikke alle trægulve er velegnede til epoxy maling. Hvis du overvejer at male dit trægulv med epoxy, vil vi anbefale, at du konsulterer en professionel maler, der kan rådgive dig og vurdere, om det er en god løsning.

Er maling af et gulv velegnet til gør-det-selv?

I princippet er det muligt at male gulvet selv, men det er vigtigt at være forsigtig. Hvis gulvet har revner eller huller, vil det typisk være nødvendigt at have en professionel maler til at udfylde dem med fuge. Desuden vil resultatet ofte ikke være lige så pænt, hvis man vælger at male gulvet selv i stedet for at hyre en professionel maler til at gøre det.

Hvordan man maler et gulv med epoxymaling selv

Før du går i gang med at male med epoxymaling, er det afgørende, at du har forberedt overfladen nøje. Den skal være ren, tør, uden fedt og have en temperatur på minimum 15 grader. Du skal let slibe overfladen. Træ skal slibes med sandpapir, mens beton skal slibes med en diamantslibemaskine. Det er lettest at anvende epoxymaling på et betongulv, men det kan også anvendes på andre forskellige gulvtyper.

Hvis der er sprækker eller ujævnheder i overfladen, skal disse udfyldes med epoxyfyldmasse. Hvis det er en overflade, der absorberer malingen, skal den grundes, før du starter.

Dernæst skal du blande epoxygulvmalingen. Den er sammensat af en base og en hærder. Du skal sikre, at du blander i det korrekte forhold, og når du har gjort det, har du omkring to timer, hvor du kan arbejde med malingen. Du skal anvende malingen våd i våd for at opnå den spejlglansede overflade, som gulvet er kendt for.

Som du kan se, er det ikke så ligetil at lægge et epoxygulv for gør-det-selv-personen. Derfor vælger de fleste at have en professionel til at håndtere det. Kombinationen af, at malingen skal blandes præcist, og at den skal anvendes hurtigt, afskrækker de fleste.

Få 3 Tilbud på maling af gulv

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Gulvbranchen