Annonce

Maling af tag – Beregn prisen og få vores tips & tricks her

Overvejer du at forny dit tags udseende uden at investere i en dyr udskiftning? Tagmaling kan være løsningen. Selvom det ikke forlænger tagets levetid, kan det visuelt forny og forskønne et ældre tag.

Denne artikel guider dig igennem prisen for tagmaling og giver nyttige tips og tricks til, hvordan du bedst griber projektet an. Lær om fordele, processen, og hvad du skal overveje, når du vælger at male dit tag.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 27. december 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Maling af tag
Maling af tag er en glimrende måde at sikre taget fremstår frisk og i bedst mulig stand, og er oplagt hvis taget ser slidt ud, eller i en situation hvor man f.eks. ønsker at sælge sin bolig, for at få den solgt for mest muligt.

Beregn maling af tag pris med vores prisberegner nedenfor, hvor du også kan se prisen for tagrens.


Maling af tag pris – Hvad koster det at få malet sit tag?

Hvad er prisen for tagmaling og tagrensning
Prisen for tagmaling og tagrensning afhænger af størrelsen på dit tag, samt hvilket materiale som taget er lavet i.

Prisen for at få malet sit tag afhænger af flere faktorer, såsom tagets størrelse, tagtypen, malingens kvalitet og arbejdets omfang.

Generelt kan omkostningerne variere betydeligt, men prisen for at få malet sit tag ligger på omkring 150 kr. per kvadratmeter. Så et tag på 130 kvadratmeter koster omkring 19.500 kroner inkl. moms at få malet.

Det er vigtigt at indhente pristilbud fra forskellige professionelle for at få en mere nøjagtig idé om omkostningerne i dit specifikke tilfælde. Det anbefales også at overveje kvaliteten af materialerne og håndværkerens erfaring, da disse kan påvirke både pris og det endelige resultat.

Læs også: Nyt tag pris? – Prisberegner til alle tagtyper (2024 Priser)

Se i videoen nedenfor, hvordan tagrensning og tagmaling foregår hos et tagfirma

Priser for gør-det-selv tagrensning og tagmaling

Det er muligt selv at rense og male taget, men det er en god idé at konsultere en byggetekniker, inden man påbegynder opgaven. Det skyldes, at tagrensning og tagmaling kan forkorte tagets levetid. Det er især vigtigt at sikre, at taget ikke er ubehandlet, og at det generelt er i god stand, tæt og ikke for gammelt. Desuden skal man sørge for, at taget ikke indeholder asbest, da der i så fald skal træffes særlige forholdsregler.

Omkostningerne for at rense og male taget selv vil cirka være:

  • Tagrens: omkring 6,45 DKK per m2. Literprisen for koncentreret tagrens dækker 200-250 m2 tag, og literprisen for tagrens er cirka 129 DKK.
  • Tagmaling: omkring 30 DKK per m2. Literprisen for B&J Tagmaling til eternittag og beton er cirka 80 DKK, som dækker 8 m2 tag. Taget skal normalt males i tre lag. Derfor er beregningen: kvadratmeterpris for tagmaling per lag * 3 = 10 DKK per m2 * 3 = 30 DKK per kvadratmeter.

Den samlede kvadratmeterpris for gør-det-selv tagrensning og tagmaling ekskl. værktøj er således: 36,45 DKK. For et tag på 150 m2 vil prisen derfor være 5467 DKK ekskl. værktøj.

Hvilke fordele og ulemper er der ved at male sit tag?

Er det en god idé at male taget
Det er en god ide at male taget, hvis du ønsker at dit gamle tag, skal se mere indbydende ud, og evt. i forbindelse med fjernelse af alger og skidt på taget.

At male sit tag kan have både fordele og ulemper. Fordelene omfatter en visuel fornyelse af tagets udseende, beskyttelse mod vejrforhold, og potentiel forbedring af husets samlede æstetik.

Ulemperne kan inkludere omkostningerne forbundet med arbejdet og at malingen ikke forlænger tagets levetid. Det er også vigtigt at overveje kvaliteten af de anvendte materialer og professionaliteten af udførelsen.

Hvornår er det en god idé at male taget
Når man får malet taget, så er det typisk normalt at man også maler områderne rundt om taget, for at det hele fremstår nymalet.

Hvornår bør man male sit tag?

Man bør overveje at male sit tag, når det begynder at vise tegn på slid, såsom falmet farve eller mindre skader. Tidspunktet afhænger af tagets tilstand og materiale. Det er vigtigt at vurdere, om taget er sundt nok til at blive malet, og om det er økonomisk fordelagtigt sammenlignet med en udskiftning.

Må man male et asbest tag?

Det er generelt ikke anbefalet at male et asbesttag. Asbest er et sundhedsfarligt materiale, og maling af et asbesttag kan medføre risiko for frigivelse af asbestfibre. For at håndtere asbest korrekt og sikkert, bør man søge rådgivning fra professionelle, der har erfaring med asbestsanering. Det er vigtigt at overholde de gældende lovgivninger og sikkerhedsforanstaltninger ved arbejde med asbest.

Få 3 Tilbud på Maling af tag

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om maling af tag

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Kan man selv rense sit tag?

Du kan godt selv leje udstyret til at rense et tag og derefter selv rense det. Det kan oftest bedst betale sig hvis i er flere naboer der f.eks. Lejer udstyret sammen.

Kan man selv male sit tag?

Du kan godt selv male taget, men det kan ofte ikke svare sig da du skal leje udstyr til at rense og sprøjtemale.

Hvad koster det at få malet taget?

Det koster ca. 150 kr pr. Kvm tagareal at få malet taget. Det svarer til 10-20.000 for et alm paracelhus.

Kan det betale sig at male taget?

Det kan ikke betale sig at male taget hvis du tænker på holdbarhed. Men står du overfor at skifte taget pga. Farven kan det godt betale sig hvis taget er i god stand. Taget holder ikke længere af at være malet.

Hvor længe holder tagmaling?

Du kan forvente at tagmaling holder ca. 10 år inden det begynder at skalle af og skal males igen. Det afhænger dog i høj grad af underlagt og nogle gange kan det kun holde i 5 år imens det i andre tilfælde holder i 20 år.

Kan man male et tag med asbest i?

Det er tilladt at rense og male et tag med asbest, men der er en lang række forholdsregler man skal overholde når det sker. Det må f.eks. Ikke højtrykrenses og man skal benytte godkendte værnemidler.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Cembrit

Arbejdstilsynet