Montering af vandhane – Se Hvordan Det Gøres Her

Skal du montere en vandhane? Se hvordan det gøres korrekt og hvad det koster at få professionel hjælp til opgaven her.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 16. oktober 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Montering af vandhane - Se Hvordan Det Gøres Her
Montering af vandhane, er en opgave som man godt selv kan løse og som løbende skal foretages, da de fleste vandhaner over tid bliver utætte og derfor skal udskiftes. De fleste vælger dog at få en professionel VVS’er til at stå for det, for at sikre at det bliver gjort korrekt.

Få 3 Tilbud på montering af vandhane

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Er din gamle vandhane utæt, eller har du brug for at installere en ny som en del af en renovering?

Det behøver ikke at kræve meget arbejde, for du kan klare monteringen af en vandhane i køkkenet, badeværelset, bryggerset eller udendørs helt uden hjælp fra en håndværker.

På denne side kan du få mere information om, hvad det koster at montere en vandhane, men det er ikke det eneste, du finder her.

Vi har også en kort guide, der viser dig, hvordan du skal tackle monteringen.

Læs også: VVS Installatør- Se hvad en vvs’er koster og kan lave her

Montering af vandhane pris – Hvor meget koster det at montere en vandhane?

Montering af vandhane pris - Hvor meget koster det at montere en vandhane

Er du i tvivl om, hvilket udstyr du skal bruge til at montere en vandhane? Hvis du ikke føler dig komfortabel med et gør-det-selv-projekt, kan det være nødvendigt at søge professionel assistance. Omkostningerne ved at montere en vandhane omfatter håndværkerens timeløn samt prisen på de nødvendige materialer til at fuldføre jobbet og koster typisk omkring 600-700 kroner i timen + prisen for vandhanen.

Dog kan priserne variere, afhængigt af opgavens specifikke krav. Har du brug for assistance til at montere en vandhane med flexslange? Du skal være opmærksom på, at montering af en vandhane med kobberrør er dyrere end med flexslange. Desuden kan prisen for montering af en udendørs vandhane være højere, hvis der er behov for at lægge nye rør.

Start godt ud med installationen af din vandhane

Du kan gratis og uforpligtende anmode om et attraktivt tilbud på montering af en vandhane på 3byggetilbud.dk. Dette giver dig et letforståeligt overblik og hjælper dig med at finde den rette pris, hvis du ikke selv ønsker at udføre arbejdet.

Har du allerede dit værktøj klar? Nedenfor kan du finde en guide til, hvordan du kan montere en vandhane i din køkkenvask, bordplade eller noget tilsvarende.

Installationen af en vandhane starter med at afbryde vandforsyningen, inden du løsner møtrikkerne på vandrørene og bordpladen. Herefter kan du fjerne den eksisterende vandhane.

Med den nye hane, skal du skubbe o-ringen over slangerne og lede dem gennem hullet i enten bordpladen eller køkkenvasken, så de placeres mellem pladen og vandhanens armatur.

Under vasken skal du installere pakningen på vandslangerne, før du sikrer armaturet med møtrikker. Herefter kan du forbinde de nye slanger til vandrøret.

Normalt er den varme hane markeret med rød farve og den kolde med blå. Når dette er på plads, kan du genåbne vandforsyningen. Hvis installationen af din vandhane er udført korrekt, vil der nu strømme frisk vand gennem den.

Hvis slangerne ikke passer til dine vandrør, kan du i byggemarkedet købe en omløber så du kan fortsætte med opgaven. Det tager omkring 1 time at installere en ny vandhane, medmindre du støder på uforudsete udfordringer.

Få 3 Tilbud på montering af vandhane

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Sikkerhedsstyrelsen.dk