Nedrivning af hus – Se hvad du skal være opmærksom på her

Vil du gerne rive et hus ned? Se her hvad du skal være opmærksom på, hvilke tilladelser du skal bruge og om det er et gør-det-selv projekt.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 12. januar 2024
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Nedrivning af hus
Nedrivning af hus er en stor opgave, som man typisk får et nedrivningsfirma til at stå for.

Få 3 Tilbud på nedrivning af hus

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

At rive et hus ned er en kunst på lige fod med at bygge et hus. Det er også en lige så stor opgave. Derfor er det påkrævet med dygtig bistand fra det rette nedrivningsfirma, så alt bliver gjort korrekt og grundigt – og du kan bygge dit drømmehus uden bekymringer.

Læs også: Find Håndværker – Se hvordan du finder den rette håndværker

Nedrivning af hus pris – Hvor meget koster det at rive et hus ned? 

Nedrivning af hus pris - Hvor meget koster det at rive et hus ned 

Selvom det kan synes simpelt at nedrive et hus helt, er processen mere kompliceret end som så. Det kræver omhyggeligt arbejde, da det ikke bare handler om at ødelægge og kassere. I stedet skal der tages hensyn til præcision, miljø, omgivelser og affaldshåndtering.

Det er ikke enkelt at fastsætte en definitiv pris for nedrivning af et hus. Der er mange faktorer, der påvirker omkostningerne, så det er umuligt at give et nøjagtigt beløb i alle situationer.

For eksempel kan det være dyrere at nedrive et hus på Sjælland end i Jylland, og de større byer har ofte højere timepriser.

Den endelige pris for nedrivning af et hus bestemmes af flere faktorer, herunder:

  • Hvor stort er huset, du vil have nedrevet? Størrelsen på huset er vigtig. Jo større det er, jo flere timer skal der bruges, hvilket påvirker prisen.
  • Hvilke materialer er huset bygget af? Hvis der for eksempel er brugt fliser og gulvvarme, kan det ofte være dyrere.
  • Hvordan er adgangsforholdene til og fra huset? Er det nemt at læsse materialer af og på maskinerne?
  • Er dit hus på et eller flere plan? Hvis du har både kælder og overetage, er nedrivningen dyrere, end hvis du skal rive et etplans hus ned. Det tager længere tid at rive et hus ned med flere etager.

Der er flere forskellige faktorer, der påvirker den endelige pris. Derfor er det en god idé at indhente flere tilbud, før du begynder på nedrivningsprojektet.

Der er mange forskellige nedrivningsfirmaer rundt om i landet, og deres priser varierer meget. Derfor kan du ikke få et præcist estimat på, hvad det vil koste at nedrive dit specifikke hus. Du skal indhente tilbud fra forskellige firmaer for at få en nøjagtig pris.

Dog kan du få en idé om det omtrentlige omkostningsniveau:

For totalnedrivning af et hus på 150 m2 vil det koste omkring 50-80.000 plus moms. Prisen vil dog variere afhængigt af materialevalg, bygningsstil og adgangsforhold.

Hvis dit hus er større end 150 m2, som i eksemplet, skal du forvente en højere pris. Hvis det dog er bygget i materialer, der er nemme at sortere og fjerne, kan det være muligt at holde sig inden for det angivne prisinterval.

Søg tilbud og opnå en mere fordelagtig pris for nedrivning af huset

Søg tilbud og opnå en mere fordelagtig pris for nedrivning af huset

Husnedrivningspriser varierer bredt, og det kan være udfordrende at navigere i de forskellige priser fra de mange nedrivningsvirksomheder over hele landet. For at opnå den mest fordelagtige pris for nedrivning af dit hus, kræver det grundig forberedelse.

Ligesom når du søger et lån i banken, er det smart at indhente låneforslag fra forskellige banker. Det samme princip bruges, når du skal bygge et hus eller ansætte et nedrivningsfirma til at rive et hus ned.

Ved at opnå flere tilbud, får du et grundlag for sammenligning, hvilket hjælper dig med at træffe en informeret beslutning. Sørg for at få mindst tre tilbud og maksimum fem, så du undgår at blive overvældet af alle de priser, du får præsenteret.

Anmodning om støtte til husnedrivning

Selvom du ikke har brug for huset, du ønsker at rive ned, kan det stadig være en dyr affære. Dette kan komme som en overraskelse for mange, men årsagen er simpel – det kræver mere arbejde end forventet.

Dog kan du være heldig at få hjælp. I visse tilfælde kan du nemlig modtage støtte til nedrivning af dit hus. Dette er gældende, hvis dit hus er bygget før 1950, eller hvis det mangler grundlæggende faciliteter som toilet, bad og varme. Desuden skal huset være beliggende i en lille landsby med under 3000 indbyggere.

Hvis disse betingelser er opfyldt, kan du anmode om støtte til nedrivning. Ansøgningerne vurderes cirka to gange om året og udbetales af By-, Bolig- og Landdistriktsministeriet via den kommune, hvor huset er beliggende.

Læs også: Nedrivning af sommerhus: Sådan sparer du op til 50.000,-

DIY: Er du i stand til at nedrive dit eget hus?

Er du praktisk anlagt? Så kan det være fristende at tage svinget selv og nedrive dit eget hus. Men det kræver et højt niveau af faglig ekspertise inden for området, og hvis du ikke besidder det, kan du hurtigt løbe ind i problemer. Hvis du forvolder skader eller lignende under nedrivningsprocessen, kan det resultere i, at det bliver en bekostelig affære at få tingene rettet op igen.

Hvorfor skal du vælge et nedrivningsfirma?

Hvorfor skal du vælge et nedrivningsfirma

Ved at overlade arbejdet til et professionelt nedrivningsfirma, kan du være sikker på, at alle detaljer bliver håndteret præcist, og at de har fuld forståelse for, hvordan opgaven skal løses.

Det er firmaet, der står for hele processen.

Du slipper for selv at skulle koordinere alt – firmaet håndterer alt lige fra begyndelsen til slut.

Nedrivningen udføres på en sikker, miljøbevidst og effektiv måde. Du får fra starten et klart billede af, hvad det vil koste at rive bygningen ned, hvilket hjælper dig med at undgå uventede økonomiske overraskelser under processen.

Hvilke yderligere tjenester kan et nedrivningsfirma tilbyde dig?

Overalt i landet er der et bredt udvalg af nedrivningsfirmaer. Hvad de alle har til fælles er, at de kan assistere med at nedrive dit hus på en sikker og effektiv facon. Herunder ses en liste over tjenester – nogle firmaer tilbyder samtlige af dem, mens andre kun tilbyder et udvalg.

  • Komplet nedrivning
  • Delvis nedrivning
  • Indvendig nedrivning
  • Sortering og fjernelse af affald
  • Afhjælpning af bygningsdele
  • Oprydning efter skader
  • Nedrivning af stål- og betonstrukturer
  • Nedrivning af forurenede bygninger
  • Sprængning

Modtag tilbud på nedrivning af dit hjem

Hvis du ønsker at opnå den mest konkurrencedygtige pris på nedrivning af dit hus, er det vigtigt at få mere end et tilbud. Dette kan dog være tidskrævende. Men du kan få assistance til at indsamle tilbud fra vores samarbejdspartner 3byggetilbud. De vil sørge for, at du modtager tre tilbud direkte i din e-mail – det er både gratis og uden forpligtelser.

Få 3 Tilbud på nedrivning af hus

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Byggereglementet.dk