Nyt tag til skur: Find den rette tagtype og beregn pris her

Er det tid til at udskifte det gamle tag på skuret, eller er du i færd med at opføre et nyt skur, der skal have et tag monteret? I begge situationer skal du tage stilling til, hvilken tagbelægning du ønsker at lægge på skuret. Du kan i teorien vælge ethvert tag til dit skur, men de mest almindelige er plastikplader, tagpap og bølgeplader – som alle har deres fordele og ulemper. I denne artikel vil du finde en sammenligning af de forskellige tagtyper til skuret samt vejledende priser.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 12. juli 2023
Nyt tag til skur
Ofte så behøver et nyt tag til skuret ikke at koste en formue, og mange kan selv udskifte det gamle med det nye tag også.

Hvor meget koster et nyt tag til skuret?

Omkostningerne ved det nye tag til skuret vil naturligvis afhænge af, hvilken type tagmateriale du vælger at dække skuret med. Dertil kommer håndværkerens timepris (hvis du beslutter dig for ikke at lægge taget selv) og om spærret på taget skal udskiftes.

Tagbeklædning Pris for materialer inklusive momsPris for materialer og arbejde inklusive moms
Plastik (trapezplader)Omkring 250 DKK pr. m2 Omkring 400 DKK pr. m2
Bølgeplader Cirka 350-400 DKK pr. m2Cirka 600 DKK pr. m2
Tagpap Cirka 350-400 DKK pr. m2Cirka 600 DKK pr. m2
Two columns
Vertical
Horizontal
Prisberegner til Tag
Prisestimatet
Name Total
"{{getWooProductName}}" has been added to your cart
Your service request has been completed!
We have sent your request information to your email.
Issued on: {{ $store.getters.getIssuedOn }}
Payment method: {{ $store.getters.getPaymentType }}
{{ item.title }}: {{ item.value }}

📝 Modtag 3 faste tilbud på nyt tag 📝

Prisestimatet fra vores beregner er en god vejledning når du skal vælge tagtype eller se hvordan du kan holde dig indenfor dit budget, men er altid forbundet med en usikkerhed. Derfor anbefaler vi at du får 3 tilbud på din opgave når du er klar til at gå videre.

Derfor samarbejder vi med platformen 3byggetilbud som siden 2000 har formidlet mere end 500.000 byggeprojekter for danskerne. Hos 3 byggetilbud kan du helt uforpligtende indsende din opgave og få 3 tilbud tilbage fra håndværkere.

Med tilbuddene i hånden kan du få oprettet en byggekredit i banken eller omlagt dit realkreditlån og komme godt igang med dit nye tag.

Bestil dine 3 tilbud ved at trykke på knappen herunder

Læs også: Nyt tag pris? – Prisberegner til alle tagtyper (2023 Priser)

Overordnet: plastikplader, tagpap eller eternitbølgeplader?

Plastikplader, tagpap og eternitbølgeplader har hver deres individuelle styrker og svagheder. Valg af tagmateriale afhænger af de konstruktionstekniske forhold og skurets brugsformål.

Hvis skurets taghældning er meget lille (under 14 grader), anbefales det at vælge enten tagpap eller plastikplader. Hvis du ønsker at isolere skuret, er det bedst at undgå plastikplader og i stedet gå efter tagpap. Levetiden for de forskellige tagmaterialer bør også overvejes: tagpap og bølgeplader kan holde op til 40 år, mens plastikplader i nogle tilfælde kun varer 15 år.

TagbelægningLevetidPrisGør-det-selv venlig?IsoleringsevneMinimum taghældning
Plastikplader (trapez)Ned til 15 årBilligJaMeget lav1,7°
BølgepladerOp til 40 årMiddelNogenlundeNogenlunde14°
TagpapOp til 40 årMiddelNejHøj1,5°

Nyt tag på fladt tag af skuret – hvilket tagmateriale skal du vælge?

Nyt tag på fladt tag af skuret - hvilket tagmateriale skal du vælge
Eksempel på et skur med fladt tag.

Hvis du har et relativt fladt tag på dit skur, har du principielt mulighed for at vælge mellem alle tagbelægninger: tagpap, plastplader eller eternitbølgeplader. Dog, hvis dit tag er meget fladt (dvs. med en hældning under 14°), bør du overveje enten tagpap eller plastplader, da de kun kræver en taghældning på henholdsvis 1,5 grader og 1,7 grader.

Hvad er reglerne for skurets tag?

Der er nogle regler, du skal være opmærksom på, når det kommer til tagbelægningen på dit skurs tag.

Lokalplan

I visse områder kan der være en lokalplan fra din kommune, der indeholder bestemmelser om, hvilket slags tag der er tilladt på skuret. For eksempel kan der være områder, hvor kun stråtag er tilladt. På Plandata.dk, som er udarbejdet af Erhvervsstyrelsen, kan du finde alle lokalplaner på et kort. Sådan bruger du Plandata.dk:

1. Vælg din kommune i øverste højre hjørne under “Kortudsnit”eller indtast sommerhusets adresse på “Søg_adresse”.

2. Klik på en af markeringerne på kortet (det betyder, at dit sommerhus er underlagt en lokalplan)

3. I venstre boks kan du se alle lokalplanerne, som åbnes i .pdf, når du klikker.

4. I pdf-dokumentet vil der stå krav til tag, for eksempel: “Tag på udestuer skal udføres som fast tag med tagpap, metalplade eller glas. På terrasseoverdækninger må taget desuden udføres med klare eller mælkehvide plader af PVC.”

Servitut

En servitut er en bestemmelse, der er tinglyst på ejendommen. Det kan for eksempel være, hvis ejendommen er fredet og derfor er underlagt visse begrænsninger i forhold til, hvad der må ændres. Du bør også være opmærksom på, om der er servitutter, der relaterer sig til taget på skuret.

Plastplader (trapezplader) – økonomiske og egnede til ikke-isoleret skur

Plastplader (trapezplader) - økonomiske og egnede til ikke-isoleret skur
Plastplader (trapezplader) er økonomiske og egnede til ikke-isoleret skur

Plastplader er en populær valgmulighed i ikke-isolerede skure, der anvendes til opbevaring af ting, der kan modstå kulde (f.eks. haveudstyr, værktøj og cykler). Derudover er plastplader en økonomisk løsning, der kan installeres forholdsvis let. Ulempen ved plastplader er dog, at de er mere skrøbelige og har en kortere levetid på ned til 15 år.

Fordele

 • Plastplader er lette at installere og økonomiske.
 • Ideelle til ikke-isolerede skure, der anvendes til opbevaring af værktøj, haveudstyr og cykler.
 • Generelt den mest økonomiske løsning.

Ulemper

 • Kort levetid på ned til 15 år – den korteste levetid i forhold til andre tagdækninger.
 • Kan blive meget porøse over tid, især i frostvejr, og knækker let.
 • Det faktum, at plastplader kun er velegnede til ikke-isolerede skure, begrænser opbevaringsmulighederne for f.eks. bøger og lignende i skuret.

Pris for plastplader

 • Pris for materialer inkl. moms: cirka 250 DKK per m2
 • Pris for materialer og arbejdstimer (dvs. hyre af håndværker) inkl. moms: cirka 400 DKK per m2

Gør-det-selv installation af trapezformet plastikplader

At vide, hvornår de gamle plastikplader skal udskiftes, er ret let: det er, når der er huller i dem. Nedenfor er en vejledning til at skifte trapezformede plastikplader på skuret med følgende trin:

Trin 1: fjern de gamle plastikplader

Da plastikplader er et relativt svagt materiale, kan du ikke bare træde på taget for at fjerne dem. I stedet skal du lægge en stor krydsfinerplade oven på plasttaget, som du så kan stå på. Ellers risikerer du at falde igennem taget (som også ses i videoen nedenfor). Skruerne i plastikpladerne kan tages ud med enten en skruetrækker eller, endnu nemmere, en skruemaskine.

Trin 2: installer de nye plastikplader

Når du installerer de nye plastikplader, skal du, ligesom ved fjernelsen af det gamle tag, bruge en stor plade med krydsfiner for at undgå at beskadige plastikpladerne.

Ved montering af plastikpladerne skal du beslutte, om du vil montere skruerne i toppen eller bunden af rillerne på plastikpladerne. Fordelen ved at montere skruerne i toppen af rillerne er, at regnvandet ikke løber i toppen, så du behøver ikke tætte skruerne med pakninger for at forhindre regnvand i at trænge ind ved skruehullerne. Til gengæld skal du være opmærksom på ikke at stramme skruerne for meget, hvis du monterer dem i toppen, da det kan skade plastikpladen. Fordelen og ulempen ved at montere skruerne i bunden af rillen er modsat: det kræver skruer med pakninger for at forhindre utætheder, men det vil ikke beskadige plastikpladen, når skruerne strammes.

Det er generelt bedst at skrue plastikpladerne i bunden af rillen, da det er nemmere. Husk bare at bruge skruer med pakninger for at undgå utætheder omkring skruehullerne.

Antallet af skruer afhænger af, hvor udsat taget på skuret er for vind. Hvis det er meget udsat for vind, skal du sætte flere skruer i, da vinden trækker i taget. Hvis taget er meget udsat for vind, anbefales det at placere skruerne ved hver anden rille.

Jo mindre hældningen på taget er, jo mindre overlapning er nødvendig. Overvej at vælge lidt dyrere plader i flere lag, da de har bedre holdbarhed og isoleringsevne.

Tagpap – høj isoleringsevne og lang levetid

Tagpap - høj isoleringsevne og lang levetid
Tagpap har høj isoleringsevne og lang levetid

At lægge tagpap kan være en større udfordring sammenlignet med fx plastikplader til skuret. Men tagpap tilbyder en lang levetid på op til 40 år og et skur med tagpap har en fremragende isoleringsevne – ideel til opbevaring af genstande, der ikke kan klare kulde.

Pris for tagpap

 • Pris for materialer inkl. moms: cirka 350-400 DKK per m2
 • Pris for materialer og arbejdstimer (dvs. hyre af håndværker) inkl. moms: cirka 600 DKK per m2

Selvmontering af tagpap

Når det kommer til tagpap på skure, er selvklæbende tagpap ofte en passende løsning, som kan lægges af en selv. Fordelen ved selvklæbende tagpap er, at man ikke behøver at arbejde med en gasbrænder. Populære valg for selvklæbende tagpap inkluderer ICOPAL selvklæbende Top og ICOPAL Topsafe.

Bølgeplader – lang holdbarhed og forholdsvis let at lægge selv

Bølgeplader - lang holdbarhed og forholdsvis let at lægge selv
Bølgeplader har lang holdbarhed og er forholdsvis lette at lægge selv

Sammenlignet med tagpap er bølgeplader forholdsvis lette at lægge selv – dog ikke så let som plastikplader. Fordelen ved eternitbølgeplader er, at de har en lang holdbarhed på op til 40 år. Ulempen ved eternitbølgeplader er, at de kræver en taghældning på mindst 14° (dvs. en hældning på mindst 25 cm pr. meter). Det betyder også, at eternitbølgeplader ikke er så diskrete som tagpap eller plastikplader, hvilket kan anses som en ulempe for nogle. En anden ulempe ved bølgeplader er, at de er lidt dyrere end f.eks. plastikplader.

Fordele

 • Holdbarhed på op til 40 år.
 • Lettere at lægge selv end tagpap.


Ulemper

 • Nødvendigt med en taghældning på mindst 14° (dvs. en hældning på mindst 25 cm pr. meter).
 • Isoleringsevnen er ikke så god som tagpap – men bedre end plastikplader.
 • Ikke så diskret som plastikplader eller tagpap.

Pris for eternitbølgeplader

 • Pris for materialer inkl. moms: ca. 350-400 DKK pr. M2
 • Pris for materialer og arbejdstimer (dvs. leje af håndværker) inkl. moms: ca. 600 DKK pr. m2

Få 3 Tilbud på en nyt tag til skuret

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om nyt tag til skur

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvilket tag til skur?

På et skur vælger man ofte trapetzplader, bølgeeternit, ståltag eller tagpap. Der er forskel på udtrykket, prisen og hvor gør-det-selv venligt hver type er.. Den billigste og letteste type tag at lægge er trapetzplader.

Kan man selv skifte tag på skur?

Hvis du ikke har 10 tommelfingre kan du som oftest selv skifte taget på et skur. Hvis der er tagpap på skuret anbefales det dog at få professionelle til at lægge det.

Hvad koster et nyt tag til skur?

Et nyt tag til skuret i stål eller bølgeeternit koster 400-600 kr pr. Kvm incl skruer og lægter. Den lidt billigere mulighed er trapetzplader som koster 250-350 kr pr. kvm.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Bygningsreglementet BR18

Sikkerhedsstyrelsen: Tagets Restlevetid