Orangeri – Prøv prisberegner og find inspiration her

Udregn hvad det koster at bygge dit drømme orangeri, find inspiration og få tips til hvordan du vælger det rette orangeri til jeres grund.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 15. januar 2024
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Orangeri - Prøv prisberegner og find inspiration her
Et orangeri er en glimrende måde at kunne dyrke grøntsager og forlænge sommeren, da et orangeri giver en optimal varme til diverse grøntsager.

Få 3 Tilbud på at få bygget et orangeri

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Et orangeri fungerer som et ekstra rum, hvor grønne planter kan vokse, og hvor du kan nyde morgenkaffen, selv når kulden begynder at sætte ind.

Har du et ønske om at forlænge sommerens udeliv? Her kan du finde information om, hvad et orangeri koster, hvor du kan hente et fordelagtigt tilbud, og hvordan du kan indrette tilbygningen med eksotiske planter. Du kan desuden få indsigt i, hvordan du vælger de rette materialer og bygger dit eget orangeri.

Læs også: Find Håndværker – Se hvordan du finder den rette håndværker

Orangeri pris – Hvad er prisen for et orangeri?

Orangeri pris - Hvad er prisen for et orangeri

Prisen på et orangeri varierer betydeligt. Dette skyldes, at det fuldstændig afhænger af, hvilket slags uderum du ønsker. Er det noget, der skal specialdesignes, eller har du kun behov for et lille areal? Et orangeri er ikke en billig løsning, men det er til gengæld en investering for livet. Du bør faktisk betragte dit nye orangeri som en udvidelse af dit hjem, og det vil naturligt nok reflektere sig i prisen.

Gennemsnitsprisen for et orangeri ligger omkring 160.000 kr.

Modtag et attraktivt tilbud på orangeri

Er du klar til at påbegynde dit byggeprojekt? Inden du starter på din tilbygning, er det vigtigt at finde en fordelagtig pris på et orangeri. Du kan gøre klogt i at sammenligne priser fra forskellige virksomheder, for at sikre at du får det bedste tilbud. Du kan nemlig spare penge, hvis du finder et godt tilbud på orangeri.

Synes du det lyder som en stor udfordring? På 3byggetilbud.dk kan du let få et overblik over forskellige attraktive tilbud. Her kan du gratis og uforpligtende se tilbud fra forskellige håndværkere og tage kontakt til dem for at få en god pris på dit orangeri. Det har aldrig været nemmere at starte på en tilbygning, end hvis du starter her.

Konstruér dit eget orangeri

Et orangeri kan være en dyr investering, især hvis du skal betale en håndværker for at opføre det, idet omkostningerne til lønninger hurtigt kan stige. Men har du det tekniske know-how og hænderne skruet ordentligt på? Du kan spare penge, hvis du er en dygtig gør-det-selv-person, der ikke bliver skræmt af et DIY-projekt.

At bygge et orangeri selv kræver dog mere end bare fysisk styrke og tekniske færdigheder, da du også vil have brug for teoretisk viden. Har du tjek på hvordan man tilpasser fundamentet, opbygger tagkonstruktioner og sikrer mod storm? Hvis det ikke skræmmer dig, kan du roligt begynde på at bygge dit eget orangeri. Dog foretrækker mange at lade professionelle håndtere opførelsen, så det bliver korrekt bygget og kan give glæde i mange år frem.

Kom godt i gang med konstruktionen

Om du vælger at bygge dit eget orangeri i træ eller sten, skal det første skridt være at sikre dig byggetilladelsen. Uden denne tilladelse kan du ikke starte med at bygge din nye tilbygning.

Har du sikret alle de nødvendige tilladelser? Når du er sikker på, at alle love og regler overholdes i forbindelse med dit selvbyggede orangeri, kan du fortsætte med processen.

Vælg de korrekte materialer

Inden du starter med at grave fundamentet, er det nødvendigt at beslutte hvilke materialer du ønsker at anvende til byggeriet. Ønsker du et underjordisk, victoriansk drivhus, et skandinavisk træhus eller et orangeri lavet af gamle vinduer? Valget af materialer er mange, og dit valg vil naturligvis påvirke den endelige pris.

Et orangeri lavet af træ er generelt billigere end et lavet af sten, men det er vigtigt at påpege at glas generelt er en dyr komponent. Af denne grund vælger mange at bygge et orangeri af genbrugte vinduer. Det er en økonomisk og miljøvenlig byggemetode, men udfordringen kan være at finde de passende vinduer til projektet.

Valget af fundament

Er du klar over, hvilket fundament du bygger på? Et robust fundament er essentielt for dit byggeprojekt. Du har muligheden for at opføre dit orangeri på en muret sokkel, men du kan også konstruere et træorangeri, hvor fundamentet er nedsænket i murværk. Du bør vælge den løsning, der bedst opfylder dine behov.

Hvad betyder et orangeri?

Et orangeri har mange ligheder med et drivhus eller et væksthus, men det er ikke kun til opbevaring af planter, der er følsomme over for frost. Det er en udvidelse af dit hjem, hvor du kan dyrke eksotiske planter og indrette det med møbler som borde og stole og eventuelt en lille brændeovn.

Et orangeri er et hyggeligt uderum, som kan bruges hele året, hvor du selv på en kold efterårsdag kan sidde uden at fryse. Forestil dig, at morgenlyset strømmer ind gennem de store glaspartier, mens duften af morgenkaffe spreder sig fra koppen. Kan du forestille dig en bedre måde at starte dagen på? Et orangeri er meget mere end bare et drivhus, og når aftensolen går ned over haven, kan du samle familie og venner til en middag under det isolerede glastag.

Din nye udvidelse af hjemmet

Ønsker du et indbygget orangeri eller et fritliggende i haven? Et orangeri er en udvidelse med mange valgmuligheder, hvilket gør det til et attraktivt alternativ. Hvis du vil have let adgang til dit nye opholdsområde, bør du overveje et indbygget orangeri som en tilføjelse til dit hjem.

På denne måde undgår du at skulle hente paraplyen, hvis du ønsker at besøge dit orangeri på en regnfuld dag. I stedet får du direkte adgang til din grønne tilflugt. Mange foretrækker et opvarmet orangeri, men det er også almindeligt at have det fritliggende i haven og bruge det som en kølig udestue.

Pynt orangeriet med grønne planter

Når konstruktionen er afsluttet, starter den spændende fase med at indrette orangeriet. Har du masser af ideer, eller leder du stadig efter inspiration? Dit nye uderum kan indrettet med borde og stole, og lyskæder og lanterner bidrager altid til en hyggelig atmosfære.

Du bør ikke overse planter til orangeriet, og du kan frit vælge eksotiske frugter. Citron-, oliven- og fignetræer vil trives i det varme klima, ligesom pelargonier og duftgeranier også er fantastiske valg.

Få 3 Tilbud på at få bygget et orangeri

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om Orangeri

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvad er prisen på et orangeri?

Gennemsnitsprisen for et orangeri ligger omkring 160.000 kr. Selvom det er en bekostelig investering, skal du huske, at det er en livslang én af slagsen. Det kan være en god idé at betragte dit nye orangeri som en tilføjelse til dit hjem, hvilket også er med til at bestemme prisen.

Hvad indebærer et orangeri?

Et orangeri deler mange ligheder med et drivhus eller et væksthus. Det er et indbydende uderum, som kan benyttes hele året, og hvor du kan hygge dig på selv den koldeste efterårsdag uden at fryse.

Hvordan opfører man et orangeri?

Er du i besiddelse af de nødvendige tilladelser til at opføre et orangeri? Du skal vælge, hvilke materialer du ønsker at bruge, før du tager det første skridt og begynder på fundamentet. Du kan læse om de forskellige muligheder her.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Bygningsreglementet.dk