TIPS & RÅD

Reparation af tagrende: Tætning af tagrende på 10 minutter

Har du en utæt tagrende, er dit nedløbsrør gået i stykker eller er der et hul i din tagrende? Så fortvivl ikke. Du kan nemlig foretage reparation af tagrender på 10 minutter, og hvis du fortrækker at få en professionel til tætning af tagrende, så er det overraskende billigt at få foretaget en tagrende reparation.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 23. oktober 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.

Hvis du vil finde ud af hvordan man reparere en tagrende som er utæt eller renser en tilstoppet tagrende, så skal du læse videre, hvor du kan hvordan du selv reparere din tagrende, eller hvad det koster at få en fagmand til det.

Tætning af tagrender er nemlig en opgave som du faktisk selv kan lave, uden at skulle være den helt store handyman, mens du dog også kan få en fagmand til at reparere din utætte tagrende for et forholdsvist beskedent beløb.

Hvis du har en utæt tagrende, så er én ting dog sikkert. Du bør få det ordnet hurtigst muligt, for at undgå større vandskader på murværk eller lignende, som hurtigt kan udvikle sig til at blive en stor og dyr opgave.


Reparation af tagrende Tætning af tagrende
Reparation af tagrende: Tætning af tagrende
Få 3 Tilbud På reparation/rens af tagrender

100% gratis og uforpligtende

Læs også: Rensning Af Tagrender: Sådan Renser Du Selv Nemt Tagrender

Hvordan reparere man en tagrende?

Reparation af en tagrende kan udføres selv ved at tætne utætheder eller huller. Det er vigtigt at starte med at rengøre indersiden af tagrenden grundigt. Mindre huller kan repareres med montagelim, selv under vand, eller ved at anvende speciel tape efter området er gjort rent og tørt. Samlestykker kan også anvendes til reparation ved at placere dem over hullet

Kan man foretage reparation af tagrende?

Ja, du kan sagtens reparere tagrender, og skal derfor ikke ud og købe nye tagrender hvis din tagrende er gået i stykker, eller er blevet utæt.

Der findes en lang række muligheder, til at foretage Reparation af tagrende, hvis din tagrende skulle være blevet utæt eller skadet på anden vis.

Hvis det er mindre skader som skaber utætheden i din tagrende, så kan du selv eller en fagmand reparere utætheden og skaden på ganske kort tid, og de fleste løsninger bør kunne holde i årevis efterfølgende.

Hvem kan reparere en utæt tagrende?

De fleste professionelle håndværkere kan reparere en utæt tagrende, og ofte så er det ganske billigt at få en fagmand til at gøre det for dig.

Der kan dog forsat være mange penge at spare ved at sammenligne tilbud, så derfor anbefaler vi at du får tilbud fra 3byggetilbud.dk her

Læs også: Tagrende Pris – Se hvad nye tagrender koster her

Reparation af tagrender: Sådan reparere du en utæt tagrende

Er din tagrende utæt, så er det i mange tilfælde nemt at reparere tagrenden selv. Det er dog også vigtigt at få skader på tagrenden repareret hurtigt, da det kan resultere i fugtskader i murværket.

Der er forskel på hvilke skader på tagrenden der forekommer, men langt de fleste skader kan repareres forholdsvist billigt og nemt, uanset om det er zinktagrender, plastiktagrender eller et andet materiale dine tagrender er lavet i.

Læs også:

Ejendomsservice priser: Beregn hvad det koster for dig

Find utætheden i tagrenden

Det første du skal gøre, er at finde utætheden i tagrenden, hvilket typisk er nemt at gøre når der regner, da vandet oftest løber ud igennem det hul der skaber utætheden. Herefter er der 2 nemme måder at reparere tagrenden selv og derved fortage en tætning af tagrender.

tætning af tagrender
Tætning af tagrende

Fortag en tætning af tagrende

Der er 2 muligheder for at fortage en tætning af tagrende, som begge er nemme og billige at fortage selv og kan klares på 10 minutter.

Mulighed 1.

Når utætheden er fundet, så sætter du et lille stykke tagrende udenpå den eksisterende tagrende, lige under hullet, for at tætne tagrenden igen, og herefter anvender du noget vandtæt fugelim som denne, for at sikre at det lille stykke tagrende er helt tæt.

Mulighed 2.

Løsning nummer 2 er endnu lettere, og kræver blot at du anvender en vandfast forsegling, som nemt kan smøres på. Forseglingen hedder ”Vandfast” og kan købes hos Frishop.dk her og er en slags pasta, som blot skal påføres det utætte sted, hvor du har fundet hullet. Sørg for at rense området grundigt, for best mulig holdbarhed.

Begge muligheder for at reparere din tagrende er billige og nemme at gøre selv.

Se i denne video hvordan du kan reparere din tagrende på 10 minutter

Udskiftning af nedløbsrør

Hvis der er kommet et hul i dit nedløbsrør, så kan du med et lille hul også anvende ”Vandfast” som vi har anbefalet til reparationen af tagrenden. Men hvis det er et større hul i f.eks. nedløbsrør af zink, så bør det blive skiftet i stedet.

Du skal være opmærksom på at købe den korrekte størrelse nedløbsrør, som passer til din tagrende, og det skal være af samme type.

Der findes både nedløbsrør i zink, plastik og metal, og udskiftningen bør højest vare en time, hvor du blot skal fjerne det gamle nedløbsrør. Her kan det blive nødvendigt at bruge en skruetrækker og en hammer for at løsne det.

Så snart det gamle er fjernet, så kan du nemt montere det nye nedløbsrør, som du bør efterspænde grundigt i de gamle rørholdere, eller også udskifte rørholderne hvis de også trænger til en udskiftning.

Undgå en tilstoppet tagrende

Du bør løbende tjekke op på om dine tagrender er tilstoppede, da dette også kan skabe problemer i tagrenden. Hvis din tagrende er tilstoppet, så mister tagrenden sin korrekte funktion, og vandet vil kunne løbe over kanten.

Du bør løbende rense din tagrende eller få nogle til at gøre det for dig, for at undgå dette sker. Alt det kræver for at undgå en tilstoppet tagrende, er løbende at komme op på en stige og fjerne blade, pinde og andet sjask, så der er massere af plads til at vandet kan løbe ned mod afløbsrøret.

Få 3 Tilbud På reparation/rens af tagrender

100% gratis og uforpligtende

Ofte stillede spørgsmål

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Kan man reparere tagrender?

Ja, du kan reparere de fleste tagrender, og typisk så kan du anvende fugemasse som kan stoppe en utæt tagrende på under 10 minutter.

Hvad kan man tæt tagrender med?

Du kan tætne en utæt tagrende med enten fugemasse eller en bestemt vandfast lim, som kan lime to stykker tagrender sammen, hvis der f.eks. skulle være kommet et hul i midten af tagrenden.

Kan man selv reparere en tagrende?

Ja, det er i mange tilfælde ganske nemt at reparere sin tagrende selv med enten fugemasse eller ved at lime en ny tagrende nedenunder den utætte tagrende, medmindre det er en større skade som kræver komplet udskiftning af tagrenden, hvor en professionel ofte er at anbefale.

Hvor ofte bør man rense sine tagrender?

Du bør rense dine tagrender én til to gange årligt, for at sikre at de fingererer optimalt, eller hvis du kan se at tagrenderne begynder at løbe over, som også er et tegn på at de skal renses.

Hvad sker der hvis man ikke får repareret sine tagrender?

Hvis du har en utæt eller skadet tagrende og ikke får repareret den, så kan det resultere i eventuelle vandskader på murværket, ødelagt facade eller frostskader i muren om vinteren.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.