Tips & Råd

Rottespærre: Hvad koster det?

Rotter er et stigende problem og de komme ofte fra kloakken. Gør dit hus og grund mindre attraktiv ved at stoppe deres vej med en rottespærre. I denne artikel hjælper vi dig med mulighederne og hvad det koster.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 16. januar 2024
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.

Vil du give rotterne kamp til stregen? Så skal du have fat i en rottespærre og have en autoriseret kloakmester til at montere den i din brønd.

Med en rottespærre er det praktisk taget umuligt for rotter at passere gennem kloakken og ind på din grund. Se det lidt ligesom at sikre dit hus for indbrudstyve hvor du også ønsker at sikre at dit hus ikke ser spændende ud når de passerer. Her er princippet det samme og en lukket dør gør at de istedet ser efter et lettere mål.

Effekten understreges meget godt af at flere forsikringsselskaber er begyndt at give tilskud til en rottespærre da det er et af de mest effektive midler til at undgå skader på din kloak.

Vil du se hvad en rottespærre koster? Så læs videre i næste afsnit eller brug knappen herunder og bestil 3 tilbud på lige netop din opsætning.

Rottespærreren TX11 Lock Fra Nordisk Innovation

Få 3 Tilbud På En Rottespærre

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

💰Hvad koster en rottespærre?

En rottespærre koster fra 2.500,- og op til 3.500,- alt efter adgangsforhold og hvilken type kloak den skal monteres på. Der er krav om at den monteres af en autoriseret kloakmester som har taget et kursus i rottespærre og montagen er inkluderet i prisen ovenfor.

Alt efter opbygningen af din kloak kan det være nødvendigt at lave flere rottespærre f.eks. en til regnvand og en til spildevand. Her vil du ofte få rabat på nummer to rottespærre og du kan her forvente en pris på 2-3.000,-

For at få en mere nøjagtig pris kan du klikke på knappen under beregneren “Få Uforpligtende Tilbud” hvorefter du vil få 3 tilbud fra håndværkere tilknyttet 3byggetilbud.dk

Få 3 Tilbud På En Rottespærre

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

🧰 Hvad koster service af en rottespærre?

Når først rottespærren er monteret i kloakken er der to ting som kan gå galt. Rotterne kan komme og gnave i den og ødelægge den hvilket sjældent sker, men det er muligt. Eller der kan opstå en prop i kloakken der hvor rottespærren er monteret, enten pga. noget der er skyllet ud i kloakken eller pga. selve rottespærren er i stykker.

Derfor anbefaler de fleste at få foretaget et årligt tjek af ens rottespærre som koster fra 500-800,-

Det er ikke lovpligtigt at få foretaget et årligt service af ens rottespærre.

Se i videoen hvordan en rottespærre fungerer

🫰🏻 Tilskud Til Rottespærre

Selvom en rottespærre ikke er en stor investering sammenlignet med en ødelagt kloak så kan der være penge at spare. Flere og flere forsikringsselskaber yder nemlig tilskud til en rottespærre efter stigende problemer med rotter der ødelægger kloakken.

Nogle selskaber yder kun tilskud hvis du allerede har haft problemer med rotter imens andre har tegnet aftaler som giver dig rabat og nogle endda tilbyder det gratis.

Der findes også kommuner som yder tilskud til rottespærre, men her er det ofte et krav at de monteres i de større brønde i vejplan og derfor er det f.eks. grundejerforeningen, boligselskabet eller lign. der skal ansøge.

Bor du i en etageejendom, et rækkehus eller lign. kan det derfor være en idé at se om kommunen vil yde tilskud til en rottespærre.

3 Forsikringsselskaber Der Giver Tilskud

 • Tryg giver en gratis rottespærre når du tegner Superpakken til din husforsikring.
 • Lærerstandens Brandforsikring har en aftale med StopRotten hvor du kun giver 2.375,-
 • Topdanmark refunderer 50% af udgiften til en rottespærre hvis du har haft skader efter rotter i kloakken.

Få 3 Tilbud På En Rottespærre

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

❓ Ofte Stillede Spørgsmål Om Rottespærre

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvad koster en rottespærre?

En rottespærre koster fra 2.500,- og op til 3.500,- alt efter adgangsforhold og hvilken type kloak den skal monteres på. Der er krav om at den monteres af en autoriseret kloakmester som har taget et kursus i rottespærre og montagen er inkluderet i prisen ovenfor.

Hvor hurtigt kan man montere en rottespærre?

Det tager typisk 10-30 minutter for en autoriseret kloakmester at montere en rottespærre.

Skal man være hjemme når en rottespærre monteres?

Da din kloakbrønd i 9 ud af 10 tilfælde er udvendigt er det ikke nødvendigt at være hjemme for at få monteret en rottespærre. Det er dog en god idé at tale sammen inden og sørge for kloakmesteren ved hvor din brønd er placeret og at der er adgang til den.

Hvad koster service af en rottespærre?

Det koster fra 500-800,- at få foretaget service af din rottespærre. Selvom det ikke er lovpligtigt anbefales det da du således får set at din rottespærre stadig virker og får den renset og derved undgå at den går i stykker eller kloakken stopper til.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Bekendtgørelsen om forebyggelse og bekæmpelse af rotter

Henvisninger:

Læs folderen “Hvilke krav kan der stilles til grundejere” fra Teknologisk Institut