Tagreparation – Se hvad det koster at udbedre skader på tag

Er du ramt af en skade på taget? Så se hvad der skal gøres ved det og hvad det koster inden det bliver til en omfattende reparation.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 17. oktober 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Tagreperation - Se hvad det koster at udbedre skader på tag
Tagreparation eller udskiftning er noget som mange husejere frygter, da de typisk koster en hel del. Derfor kan du med fordel få lavet mindre reparationer langt billigere, hvis du får dem ordnet i god tid inden de bliver større skader.

Tagreparation: undgå omfattende skader på dit hjem

Tagreparation undgå omfattende skader på dit hjem
En tagreparation bør foretages tidligt, så du undgår større skader som typisk er dyre at udbedre.

Hvert hjem skal regelmæssigt vedligeholdes for at bevare dets værdi og sikre en høj livskvalitet. En af de mest afgørende dele at holde ved lige er taget. Det er essentielt for den samlede funktion af dit hjem og påvirker direkte ting som dit fundament, dit indeklima og din elregning. Taget er også en af de dele af dit hjem, der oplever det hårdeste slid over boligens levetid.

Især kraftig regn, sne og storme bidrager til at nedbryde dit tag. Men også nedfaldne grene og andre løse objekter kan være en stor belastning. Den bedste måde at vedligeholde dit tag på er at inspicere det regelmæssigt og få repareret eventuelle skader, før de bliver større.


Nogle af de mest typiske tagreparationer, som vores håndværkere kan assistere med, omfatter:

 • Reparation af tage der lækker
 • Fix af undertaget
 • Udskiftning af ustabile tagsten
 • Erstatning af tagets belægning
 • Montering af tagplader
 • Fjernelse af mos og alger fra taget
 • Rensning og maling af taget
 • Maling af taget
Gratis tagtjek

Få et gratis tagtjek på din bolig

 • Få Gratis tagtjek i hele landet
 • Få priser på eventuelle reparationer
 • Få et tilbud på stedet

Læs også: Find Håndværker – Se hvordan du finder den rette håndværker

Hvad er prisen for en tagreparation?

Hvad er prisen for en tagreparation
Prisen for en tagreparation kan mindskes markant, ved at få ordnet skaderne så snart de bliver opdaget, så man ikke venter til de bliver store og eventuelt kan kræve at udskifte større dele af taget.

Omkostningerne til din tagreparation varierer afhængigt af skadens art og omfang samt tagets type på din ejendom.

Visse typer tagreparationer kræver specifikke færdigheder, som f.eks. når tagplader, der indeholder asbest, skal behandles, mens andre opgaver som almindelig tagrensning udføres af mange forskellige virksomheder. Dette betyder, at der er flere muligheder, hvilket afspejles i priserne. En gennemsnitlig opgave kan derfor variere fra alt mellem 10.000 kr. og op til 50.000 kr., afhængigt af hvilken type tag du ønsker.

Et PVC-tag koster 300-500 kr. pr. m2, mens bølgeeternit koster ca. 500-700 kr. pr. m2. Både ståltage og tagpaptage koster cirka 600-800 kr. pr. m2. Hvis du derimod ønsker et skifertag, skal du forvente en pris på 900-1.100 kr. pr. m2. for eternitskifer og 1.300-1.500 kr. pr. m2. Hvis det er et tegltag, der skal repareres, koster det mellem 800-1.200 kr. pr. m2, og et glaseret tegltag koster 1.400-2.000 kr. pr. m2.

Kontrollér dit tag regelmæssigt og opdag skader hurtigt

Kontrollér dit tag regelmæssigt og opdag skader hurtigt

Som en generel regel rådes boligejere til at udføre et årligt eftersyn af deres tag for at beskytte sig mod pludselige storm- eller vandskader. Dette kan gøres ved at inspicere taget visuelt – eventuelt ved hjælp af en kikkert, en stige eller måske en drone.

Hvis der er nogen områder på taget, hvor det ser ud til, at tegl eller tagplader er skadede eller løsnet, bør det rettes hurtigst muligt. Hvis vand og fugt først får adgang, kan det hurtigt blive værre. I værste fald kan tagkonstruktionen på det berørte sted begynde at rådne, og fugten kan føre til skimmelsvamp, som er sundhedsskadelig, hvis det spreder sig til resten af boligen.

Vi er formidlere af tagreparations tilbud over hele landet hos 3byggetilbud.dk.

 Vi har et samarbejde med håndværkere i hele Danmark, fra København til Aalborg og Tønder, hvilket sikrer, at du altid kan finde en dygtig og lokal håndværker til at reparere eller renovere dit tag.

Når du indhenter tre tilbud gennem vores service, kan du være sikker på, at du ikke kun henvender dig til de dyreste firmaer. Desuden er håndværkerne mere tilbøjelige til at byde på jobbet, da de kun konkurrerer med to andre håndværkere.

I stedet for selv at skulle kontakte håndværkerne omkring din tagrenovering, kan du benytte dig af vores tilbudsservice på hjemmesiden. Her finder vi tre lokale håndværkere fra vores landsdækkende netværk, som vil kontakte dig. Dette sparer dig for unødvendige opkald til håndværkere, som enten ikke har tid eller ikke udfører den type tagrenovering, du har brug for.

Hvis du ønsker at finde den bedste pris på en tagreparation, anbefaler vi, at du indhenter mindst tre tilbud på opgaven.

Er det muligt at udføre reparationer på eget tag?

Ja, du kan vælge selv at reparere dit tag. Det er dog ikke noget, vi vil råde dig til, medmindre du har relevant erfaring og viden inden for området. Der er flere grunde til dette.

En af de mest indlysende grunde er, at du let kan forårsage yderligere skader på dit tag, hvis du ikke er bekendt med de sikreste måder at bevæge dig rundt på et tag.

Derudover kan dårlig vedligeholdelse også føre til risikoen for efterfølgende skader, såsom fugtskader, der kan påvirke husets struktur. Det er også vigtigt at være ekstra forsigtig afhængigt af tagtypen. For eksempel indeholder nogle ældre eternittage asbest, der skal håndteres med forsigtighed. Til sidst er der altid en vis risiko for uheld, når man bevæger sig rundt på et tag. Derfor er der mange potentielle faldgruber, man skal være opmærksom på, hvis man vil reparere sit eget tag. Ønsket om at spare penge bør ikke være den primære motivation for at gøre det.

Gratis tagtjek

Få et gratis tagtjek på din bolig

 • Få Gratis tagtjek i hele landet
 • Få priser på eventuelle reparationer
 • Få et tilbud på stedet

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om tagreparation

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvordan reparerer man et tag?

Reparation af et tag handler om at skifte og/eller tætne konstruktionen så der ikke opstår skader på resten af bygningen. Det foregår ved individuel vurdering af hver skade.

Hvem reparerer et tag?

Hvis du skal have repareret et tag skal du enten have fat i en tømrer, tagdækker eller blikkenslager alt efter hvilket tag der er på dit hus. Er det en reperation af understrygningen skal du have fat i en murer.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Tømrerbogen