Nyt Tegltag: Beregn priser og find inspiration her

At investere i et nyt tegltag er en betydelig og bekostelig beslutning, men det er også en af de ting, som kan have en stor indvirkning på dit hjem – både for at reducere risikoen for fugt- og vandskader og for at sænke varmeudgifterne.

Det traditionelle tegltag er utvivlsomt det foretrukne valg blandt danskerne, og det er der gode grunde til: tegltage er tilgængelige i et væld af farver og designs, og det er en af de mest holdbare tagtyper på markedet.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 12. juli 2023
Nyt Tegltag
På billedet ser du hvordan et tegntag kan se ud, samt hvordan man ofte får monteret et tegltag.

Herunder kan du se estimerede priser for et nyt tegltag samt vores prisberegner. Glem ikke at tjekke din lokalplan og kommunens regler for, om der er specifikke krav til de tagtyper, du kan vælge i dit område.

Two columns
Vertical
Horizontal
Prisberegner til Tag
Prisestimatet
Name Total
"{{getWooProductName}}" has been added to your cart
Your service request has been completed!
We have sent your request information to your email.
Issued on: {{ $store.getters.getIssuedOn }}
Payment method: {{ $store.getters.getPaymentType }}
{{ item.title }}: {{ item.value }}

📝 Modtag 3 faste tilbud på nyt tag 📝

Prisestimatet fra vores beregner er en god vejledning når du skal vælge tagtype eller se hvordan du kan holde dig indenfor dit budget, men er altid forbundet med en usikkerhed. Derfor anbefaler vi at du får 3 tilbud på din opgave når du er klar til at gå videre.

Derfor samarbejder vi med platformen 3byggetilbud som siden 2000 har formidlet mere end 500.000 byggeprojekter for danskerne. Hos 3 byggetilbud kan du helt uforpligtende indsende din opgave og få 3 tilbud tilbage fra håndværkere.

Med tilbuddene i hånden kan du få oprettet en byggekredit i banken eller omlagt dit realkreditlån og komme godt igang med dit nye tag.

Bestil dine 3 tilbud ved at trykke på knappen herunder

Læs også: Nyt tag pris? – Prisberegner til alle tagtyper (2023 Priser)

Hvorfor er et tegltag populært, og hvilke fordele er der ved det?

Der er en god grund til, at tegltaget hører til de mest foretrukne tagtyper i Danmark. Tegl er en kombination af vand og jord, som – hvis kvaliteten er korrekt, og tagkonstruktionen er udført korrekt – er en af de mest holdbare tagtyper på markedet. En speciel fordel ved tegltaget er, at det er farvet med naturlige farver, hvilket betyder, at farven ikke falmer over tid, i modsætning til mange andre tagmaterialer. Derudover er der følgende fordele ved tegltag:

  • Teglsten er meget holdbare og stærke, da de brændes ved høj varme, hvilket giver en forventet levetid på mellem 50-70 år
  • Teglsten er mere miljøvenlige end andre tagmaterialer, da de ikke indeholder tilsætningsstoffer eller bindemidler, hvilket gør tegltag til et miljøbevidst valg
  • Teglsten findes i et stort udvalg af farver, former og overflader
  • På grund af de naturlige farver, falmer teglsten ikke
  • Tegltag kræver minimal vedligeholdelse
  • Tegltag er storm- og brandsikre
  • Tegltag beskytter mod vejr og vind

Hvad koster det at få et nyt tegltag?

Der er primært fire hovedudgifter forbundet med udskiftning af et tegltag: eventuel renovering af undertaget, fjernelse af det gamle tegltag, køb af teglsten inklusive montering og eventuelt ekstraudstyr, der også skal installeres.

Her er nogle vejledende priser for tagsten med og uden montering, inklusive moms:

Uden montering Med montering
Falstagsten i rødsten Ca. 350 DKK Ca. 700 DKK
Falstagsten i sortglaseret sten Ca. 500 DKK Ca. 1100 DKK
Vingeteglsten i rødsten Ca. 300 DKK Ca. 600 DKK
Vingeteglsten i sortglaseret stenCa. 500 DKK Ca. 1000 DKK

Vejledende priser for ekstraudstyr, inklusive moms:

TagtilbehørPrisniveauForklaring
Udskiftning af ovenlysvindueOmtrent 10.000-15.000 kr. per ovenlysvindue.Dertil kommer de ekstra omkostninger, der er forbundet med inddækning af ovenlysvinduet, lysninger og malerarbejde.
Udskiftning af stigetrinCirka 300-400 kr. per trin.Hvis huset har en skorsten, er stigetrin påkrævet for, at skorstensfejeren kan få adgang til skorstenen uden at beskadige taget.
Udskiftning af kvisteOmkring 30.000-50.000 kr. for renovering af eksisterende kviste og cirka 50.000-70.000 kr. for nye.Kviste kan være særligt udsatte for fugt- og vandskader, og derfor kan det også være nødvendigt at udskifte beklædningen.
Renovering af skorstenCirka 5.000 kr. og 7.500-15.000 kr. ekstra hvis skorstenen er over 1 meter høj.Når man udskifter taget, renoverer man ofte også skorstenen samtidig. Renoveringen omfatter typisk reparation af fuger og udskiftning af inddækning for at forhindre fugt- og vandskader. Bemærk, at 10-15% af alle skorstene er så beskadigede, at de helt skal mures om, hvilket gør prisen betydeligt højere.

I alt bør du derfor forvente, at udskiftning af tegltaget vil koste mellem 1000-2300 DKK per kvadratmeter.

Således, hvis vi tager udgangspunkt i et traditionelt rødt tegltag på 110 kvadratmeter, kan prisen variere mellem 110.000 DKK og 253.000 DKK afhængigt af undertagets tilstand, ekstra udstyr, tagets kompleksitet osv.

Priseksempel: rødt, klassisk tegltag

Priseksempel: Toscana

Lad os forestille os et eksempel med et rødt, klassisk tegltag på 110 kvadratmeter, der skal udskiftes, og hvor kviste, stigetrin og skorsten også skal renoveres. Et sådant regnestykke vil se sådan ud:

Falstagsten i rødsten (inklusive montering): 700 DKK * 110 m2 = 77.000 DKK

Udskiftning af stigetrin med 7 trin: 350 DKK * 7 trin = 2450 DKK

Udskiftning af kviste: 15.000 DKK

Renovering af skorsten under 1 meter i højde: 5000 DKK

I alt kommer vi derfor frem til en pris på 99.450 DKK.

Hvilke faktorer påvirker prisen på et nyt tegltag?

At udskifte et tegltag kan være en omfattende og bekostelig proces, så det er vigtigt at have en idé om, hvad det kan koste. Det er dog udfordrende at give et nøjagtigt estimat, da hvert tag er unikt og afhænger af forskellige faktorer, såsom:

  • Tagets hældning: Jo større hældning, desto mere kompleks bliver opgaven, hvilket resulterer i en højere pris.
  • Kompleksitet af taget: Når taget udskiftes, skal der tages højde for ekstra udstyr som ovenlysvinduer, kviste, skorsten osv. Dette kræver inddækninger og øger prisen på udskiftningen.
  • Undertagets tilstand: En anden vigtig faktor er undertagets nuværende stand. Undertaget sørger for ekstra tæthed og beskyttelse under tegltaget. De fleste tegltage kræver undertag, men meget stejle tage kan undvære det. Hvis undertaget skal udskiftes, vil det øge omkostningerne.
  • Tillægsudstyr: Når tegltaget skiftes, er det ofte fornuftigt at udskifte tillægsudstyr som ovenlysvinduer, stigetrin, kviste og skorsten, hvilket også øger prisen.
  • Timeløn og geografisk placering: En stor del af omkostningerne vil gå til taglæggerens arbejdstimer. Timelønnen varierer afhængig af regionen, så dette vil også påvirke den samlede pris. For eksempel er timelønnen i hovedstadsområdet højere end i Sønderjylland. Hvis du selv lægger teglstenene, kan der dog spares penge, men dette frarådes, hvis du ikke har erfaring med lignende opgaver.
  • Genbrug af tagsten: Hvis nogle af tagstenene kan genbruges, vil det reducere omkostningerne for materialer. En fagperson vil sandsynligvis kunne vurdere dette under et gratis tagtjek. Det er dog vigtigt at overveje, hvordan det vil se ud med en blanding af gamle og nye tagsten.

Pris for nyt undertag til tegltag

Undertagets tilstand er, som tidligere nævnt, den store ukendte variabel i den samlede pris for et nyt tegltag. Eftersom tegltag er en tung tagkonstruktion, er det nødvendigt med undertag for alle slags tegltage. Når man får et tilbud fra en totalentreprenør om et nyt tegltag, vil undertagets pris normalt være inkluderet i den samlede pris. Det gør det vanskeligt at beregne prisen på undertaget alene. En generel regel siger dog, at et nyt undertag til tegltag vil koste mellem 20-80 DKK pr. m2 (inkl. arbejde), afhængig af materialet der vælges. Du kan finde mere information i vores artikel om undertag her.

Isolering af tegltage

Hvis dit tegltag ikke allerede er isoleret, vil det være fornuftigt at gøre det i forbindelse med en udskiftning af taget. Ifølge Bygningsreglementet er du også forpligtet til at efterisolere taget, når du renoverer det, forudsat at det er økonomisk rentabelt (kilde: Sparenergi.dk). Priserne for efterisolering ligger mellem 1,25-1,35 DKK per mm. Du kan finde mere information om efterisolering i vores artikel her, hvor du også kan prøve vores prisberegner.

To grundlæggende varianter af tegltag

Der er primært to slags teglsten: vingetagsten og falsteglsten. Overordnet set er der ikke store forskelle mellem disse to tagtyper, bortset fra at falsteglsten tillader at skabe mønstre i tagoverfladen, eftersom de fremstilles i varierende størrelser. Desuden er vingeteglsten ofte en anelse mere prisvenlig sammenlignet med falsteglsten.

Hvilke farver og overflader er der tilgængelige for tagsten?

rødt tegltag
Eksempel på et rødt tegltag
sort tegltag
Eksempel på montering af sort tegltag

Den mest almindelige farve for teglsten er rød, der fortsat er dominerende i danske villaområder. Men i løbet af de sidste par år er der sket en stigende interesse for sortglaserede tagsten, og man kan endda også finde tagsten i lilla, grøn og lysegul med mange forskellige nuancer. Dog bør man være forsigtig med at vælge for prangende farver til tagstenene. For eksempel kan glaserede tagsten forårsage gener for naboer på grund af genskær. Derudover bør man også tage højde for, hvilke farver der vil komplementere husets underbygnings farveskema.

Der er grundlæggende følgende kategorier af teglsten:

  • Almindelige tagsten: typisk røde og uden overfladebehandling, hvilket resulterer i en mat overflade.
  • Blådæmpede tagsten: ved at brænde den almindelige tagsten en ekstra gang i en speciel klokkeovn uden at tilføre ilt, bliver de røde teglsten blåsorte.
  • Glaserede tagsten: består af kvarts, som enten påføres ubrændte, tørrede tagsten eller færdigbrændte tagsten.

Hvad er de almindelige skader på tagsten?

  • Frostspringninger og skader i teglstenene: undersøg de enkelte tagsten for skader eller utætheder. Utætheder kan føre til fugt- og vandskader, som i værste tilfælde kan føre til skimmelsvamp i tagkonstruktionen og isoleringen. Kontroller derfor alle teglsten for skader eller frostspringninger og udskift eventuelt de enkelte beskadigede tagsten. En inspektion med en stige bør normalt være tilstrækkelig.
  • Fuldmuret rygning: en fuldmuret rygning (tagets top) der er mere end 20 år gammel er særligt udsat for skader og frostspringninger, da rygningen med tiden falder fra hinanden. Kontroller derfor tagets top særligt grundigt og fjern også mos og alger, da det bidrager til nedbrydning af mørtlen.
  • Inddækninger: er essentielle, da de beskytter særligt udsatte områder for fugt- og vandskader ved skorstene, antenner, kviste og udluftningshætter. Kontroller derfor, at de er intakte.

Skal du udskifte tegltaget eller er en reparation tilstrækkelig?

Skal du udskifte tegltaget eller er en reparation tilstrækkelig
Med tegntag kan du ofte udskifte dele af taget, da det er relativt nemt at fjerne de ødelagte dele og udskifte med nye, hvilket er langt billigere end en total udskiftning.

Når du undersøger tagets tilstand, er det selvfølgelig vigtigt at overveje, om det er nok med en reparation af visse dele af taget, eller om hele taget bør udskiftes. De fleste vil nok foretrække en reparation, da det er mindre omfangsrigt og bekosteligt. Ikke desto mindre kan taget være i en så dårlig stand, at det ikke er værd at reparere dele af det, og en komplet udskiftning er nødvendig.

Hvis du er usikker på, om tegltaget kan klare sig med en reparation frem for en fuld udskiftning, anbefaler vi, at du får foretaget et gratis tagtjek af en tag-ekspert. Tag-eksperten vil nøje gennemgå tagets tilstand i 20-30 minutter og derefter udarbejde en rapport, hvor han vurderer, om taget bør udskiftes eller kan klare sig med en reparation. I denne vurdering vil følgende faktorer typisk blive taget i betragtning: undertagets tilstand, beskadigede teglsten, fuldmurede rygnings tilstand, inddækningers tilstand osv.

Er der håndværkerfradrag i 2023 for et nyt tegltag?

Nej, desværre blev håndværkerfradraget afskaffet i 2023, så der er ikke længere noget der hedder håndværkerfradrag.

Få 3 Tilbud på et tegltag

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om tegltag

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvad er prisen på et nyt tegltag?

Prisen på et nyt tegltag varierer afhængigt af flere faktorer, såsom tagets størrelse, kompleksitet og valg af materialer. Generelt kan prisen ligge mellem 800 og 1.500 kr. per kvadratmeter, inklusive materialer og arbejdskraft.

Hvor lang tid holder et tegltag?

Et tegltag har typisk en lang levetid og kan holde i op til 50-100 år eller endda længere med ordentlig vedligeholdelse. Levetiden kan dog variere afhængigt af kvaliteten af teglstenene og det omgivende klima.

Hvornår er det tid til at skifte tegltaget?

Det er tid til at skifte et tegltag, når det begynder at vise tegn på alvorlig forringelse eller beskadigelse. Tegn på, at det kan være nødvendigt at udskifte taget, inkluderer utætheder, løse eller manglende teglsten samt synlig nedbrydning af tagets struktur.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Randerstegl

Sikkerhedsstyrelsen – Tagets levetid