Tilslutning af bordopvaskemaskine – Se hvordan her

At tilslutte en bordopvaskemaskine kan gøres på flere forskellige måder. Se hvordan det gøres og hvad professionel hjælp koster her

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 13. oktober 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Tilslutning af bordopvaskemaskine - Se hvordan her
Tilslutning af bordopvaskemaskine, er ikke en kæmpe opgave for en VVS’er. En bordopvaskemaskine er oplagt til enhver der ikke har plads i køkkenet til en ”rigtig” opvaskemaskine, da den ikke fylder særlig meget og derfor blot kan stå på køkkenbordet.

Få 3 Tilbud på tilslutning af bordopvaskemaskine

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Dit daglige liv bliver nemmere, når du har en bordopvaskemaskine tilsluttet i dit hjem. Den tager sig af opvasken for dig, så du har mere tid til at gøre andre ting.

Læs videre her for at finde ud af, hvad det koster at tilslutte en bordopvaskemaskine.

Vi tilbyder også en fuldstændig guide til montering af bordopvaskemaskinen, hvis du er dygtig nok til at håndtere opgaven selv.

Læs også: Find Håndværker – Se hvordan du finder den rette håndværker

Hvad er prisen for at tilslutte en bordopvaskemaskine?

Hvad er prisen for at tilslutte en bordopvaskemaskine

Omkostningerne ved at tilslutte en bordopvaskemaskine ligger i området omkring 2.600 kr.

Hvor meget det koster at tilslutte en bordopvaskemaskine afhænger af opgavens kompleksitet. Hvis maskinen nemt kan tilkobles strøm, vand og afløb, er det ikke særligt dyrt, men hvis der først skal installeres strøm, laves en vandforsyning og et afløb, vil prisen naturligvis stige.

Det samme er tilfældet, hvis den nye maskine skal transporteres til din bolig eller bæres ind i køkkenet, og det koster også ekstra at få afmonteret den gamle opvaskemaskine.

Skal den gamle bordopvaskemaskine udskiftes med en ny model? Det er altid billigere at tilslutte en bordopvaskemaskine, der allerede har været en på stedet.

Her er omkostningerne ved installation af bordopvaskemaskine

Der er stor variation i, hvad det koster at tilslutte en bordopvaskemaskine. Den laveste pris på markedet for montering starter ved 300 kroner, men det inkluderer ikke installation af elektricitet og VVS. Hvis du vil have en dygtig håndværker til at installere elektricitet og VVS, starter prisen fra 2.000 kroner.

Ønsker du ikke at gøre noget selv? Prisen på tilslutning starter ved 2.600 kroner, hvis bordopvaskemaskinen skal leveres, tilsluttes og den gamle maskine skal afhentes.

Er det tilladt at man selv tilslutter en bordopvaskemaskine?

Er det tilladt at man selv tilslutter en bordopvaskemaskine

Ja, det er tilladt at installere en bordopvaskemaskine selv. Det er vigtigt at sikre, at maskinens strømstik kan passe i en standard stikkontakt, og at dit vandforsyningssystem har en stophane, så du kan afbryde vandforsyningen under installationen.

Hvis du bor i en lejlighed, skal du være opmærksom på ikke at bryde boligforeningens regler ved at installere maskinen selv.

Vær opmærksom på, at du skal anskaffe en vandkobling, hvis du ønsker at tilslutte bordopvaskemaskinen til vandhanen selv.

Særlige tilslutningsregler, som du bør være bekendt med.

Hvis tilslutningen kræver en ny vandinstallation, skal du kontakte en autoriseret VVS-installatør, da du ikke selv må udføre denne type af montage. Men i de fleste tilfælde vil der ikke være behov for en ny installation, hvis du blot udskifter den gamle opvaskemaskine med en ny.

Hvis der er behov for at ændre el-installationen i forbindelse med monteringen af bordopvaskemaskinen, skal du igen kontakte en professionel. Du skal nemlig have en erfaren elektriker til at udføre el-arbejdet for dig.

Vejledning: Fremgangsmåde for tilslutning af en bordopvaskemaskine

Er du typen, der er dygtig med hænderne og elsker en god DIY-udfordring? Hvis du har de nødvendige værktøjer til rådighed, kan du nemt selv stå for tilslutningen af din bordopvaskemaskine.

Tilslutningen kan håndteres på to forskellige måder. Du kan enten installere bordopvaskemaskinen på samme vis som en almindelig opvaskemaskine, der er forbundet til vandsystemet, eller du kan tilkoble bordopvaskemaskinen direkte til vandhanen.

Nedenfor vil du finde en guide til begge metoder til tilslutning.

Tilkobling af en bordopvaskemaskine til en vandhane

Ønsker du enkelthed? Den mest ukomplicerede metode er at forbinde bordopvaskemaskinen til vandhanen. Før du starter arbejdet, er det vigtigt at lukke for vandet, og du skal også have anskaffet en dobbelt vandkobling på forhånd.

Er du bekendt med de mange fordele ved vandkobling? Denne praktiske adapter behøver kun at være tilkoblet, når opvaskemaskinen er i brug. Dens hovedformål er at kombinere tilløb og afløb, således at både vandtilførsel og -afløb foregår gennem vandkoblingen.

Hvis installationen af bordopvaskemaskinen til vandhanen ikke udføres korrekt, vil vandet sive ud på bordet, når maskinen tændes.

Korrekt forbindelse til vandforsyningssystemet

Hvis du ønsker at din vandhane altid skal være tilgængelig, er det ikke den bedste løsning at montere bordopvaskemaskinen direkte til vandhanen. Alternativt kan du tilslutte maskinen på samme måde som en traditionel opvaskemaskine – det vil sige, via en tilslutning til vandsystemet, der oftest findes under håndvasken.

Ved at tilslutte bordopvaskemaskinen til vandsystemet frem for vandhanen, adskilles vandtilslutningen og vandafløbet. Ved du, hvad det kan betyde? Når du vælger denne metode, kan det være nødvendigt med et t-stykke, der monteres på vandsystemet. Dette er særligt relevant, hvis du ikke tidligere har haft en opvaskemaskine i dit hjem.

Det kræver en professionel

Har du en VVS-certificering? Hvis du har, er du velkommen til at installere et t-stykke. Dog er der få DIY-entusiaster, der har denne certificering. Hvis du ikke har formelle beviser for dine tekniske evner, er det et lovkrav, at du hyrer en professionel håndværker til at klare opgaven for dig.

Du har nemlig ikke tilladelse til selv at lave væsentlige ændringer i vandsystemet.

Ved at ansætte en professionel til at hjælpe, kan du være sikker på, at din bordopvaskemaskine er korrekt tilsluttet. Således behøver du ikke at bekymre dig om muligheden for vandskade efter brug af din nye maskine.

Få 3 Tilbud på tilslutning af bordopvaskemaskine

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Sik.dk – Sikkerhedsstyrelsen