Totalentreprise – Hvad er en totalentreprise? Se pris her

Her kan du få information om priserne på totalentreprise, finde ud af hvad det indebærer, samt modtage 3 gratis tilbud på totalentreprise.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 17. oktober 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Totalentreprise - Hvad er en totalentreprise Se pris her
Totalentreprise sikre at du kan lade professionelle stå for hele byggeriet, uden at du selv skal formidle kontakten til de forskellige håndværkere, da der bliver taget hånd om det hele.

Få 3 Tilbud på en totalentreprise

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

At vælge totalentreprise kan spare dig for en masse tid, og hvis det lyder som en mulighed for dig, vil det være en god idé at fortsætte med at læse her på siden.

Du kan blandt andet finde information om prisen på totalentreprise, og vi vil også introducere dig for andre entrepriseformer, samt forklare de fordele og ulemper, som de forskellige former medfører.

På den måde kan du være fuldt forberedt på både små og store overraskelser, før du træffer en beslutning om, hvilken løsning du skal gå med.

Læs også: Find Håndværker – Se hvordan du finder den rette håndværker

Totalentreprise pris – Hvad er prisen for en totalentreprise?

Totalentreprise pris - Hvad er prisen for en totalentreprise

Det er desværre ikke muligt at give et præcist svar på, hvad en totalentreprise koster.

Geografiske forskelle er den primære årsag til de store variationer i prisen.

Prisen for totalentreprise i København og Århus kan ikke sammenlignes med prisen i Nordjylland eller på Fyn, idet priserne ofte er betydeligt højere i og omkring de større byer. Prisniveauet for totalentreprise i Aalborg og på Nordsjælland er også i den dyre ende.

For at få et nøjagtigt prisoverslag, bør du kontakte en professionel bygherre, der kan give dig et tilbud på, hvad totalentreprise vil koste for dig. Bygherren har det fulde overblik over hele byggeprocessen, uanset om det drejer sig om et nyt byggeri eller en renovering af din eksisterende bolig.

Selvom du har mulighed for selv at være bygherre, skal du være opmærksom på, at det er en opgave, der kræver meget tid.

Hvis du ikke har erfaring med byggeri, er det ikke tilrådeligt at tage denne opgave på dig selv.

Du vil sandsynligvis få brug for professionel rådgivning undervejs, og det er derfor en god idé at konsultere en uafhængig byggerådgiver. Det koster fra 20.000 kroner at inddrage en bygherre, men det er penge, der er godt investeret.

Totalentreprise kostpris

Som tidligere nævnt, er der adskillige faktorer, der har indflydelse på prisen på totalentreprisen, men fordelene ved denne form for entreprise er betydelige. Dette er især tilfældet, hvis du mangler erfaring inden for byggebranchen, og hvis du skal opføre et hus fra grunden, er det betryggende at vide, at dygtige fagfolk håndterer processen fra start til slut. På den måde kan du undgå mange bekymringer, og samtidig er det din garanti for, at det endelige resultat bliver nøjagtigt, som du ønsker.

Den mest økonomiske pris på totalentreprise opnår du selvfølgelig, hvis du selv står for arbejdet fra starten. Det er uden tvivl håndværkernes lønninger, der er den største udgift ved både et nybygget hus og renovering. Hvis du ikke er nervøs for et omfattende gør-det-selv-projekt, og hvis du har evnerne, værktøjet, tiden og erfaringen, kan du uden problemer selv påtage dig opgaven, og dermed spare mange penge. Håndværkerløn er nemlig en betydelig udgift, selv når du tager fradragene i betragtning.

Er du en handy person, og er du klar til at tage fat? Prisen på totalentreprise kan holdes på omkring 6.000 per kvadratmeter for et typisk parcelhus, hvis du selv håndterer det hele. Dette omfatter tømrer-, murer- og malerarbejde, og hvis du har en autorisation, kan du yderligere sænke prisen på elarbejde og VVS. Du skal dog være opmærksom på, at prisen er vejledende, og derfor kan variere afhængigt af, hvilken region du bor i og hvor mange kvadratmeter, der er til rådighed.

Husk også, at du ikke selv må udføre elarbejde, kloakarbejde og VVS, medmindre du er autoriseret.

Overdrag den fulde entreprisestyring til en erfaren bygherre

Overdrag den fulde entreprisestyring til en erfaren bygherre

Selvom du vælger at lade en professionel bygherre stå for din totalentreprise, behøver det ikke at være en belastning for dit budget. Et færdigbygget typehus kan erhverves for 10.000 kroner per kvadratmeter, mens et arkitekttegnet hus starter fra 14.000 kroner per kvadratmeter.

Det kan være økonomisk fordelagtigt at overlade byggeprojektet til en bygherre, men det kræver, at du fra starten har en klar idé om, hvordan det endelige resultat skal se ud. Hvis du planlægger at bygge et hus fra grunden, kan det hurtigt blive dyrt, hvis du løbende ønsker at foretage ændringer i tegningerne. Har du ombestemt dig omkring en dør eller et vindue? Ønsker du at tilføje ekstra kvadratmeter? Alle disse faktorer kan øge prisen og forsinke byggeriet, så dit nye hjem bliver klar til indflytning senere end forventet.

Hvis du ønsker at foretage ændringer i små eller store detaljer under byggeprocessen, skal du først anmode om tilladelse fra byggefirmaet. Derefter skal bygherren drøfte ændringerne med håndværkerne, som skal udarbejde et nyt tilbud til firmaet. Firmaet skal derefter beregne en ny pris for totalentreprisen. Hele denne proces kan forlænge byggeperioden, så det er vigtigt, at du har en klar forståelse af dine forventninger til projektet, inden du sætter det i gang.

Hvad indebærer en totalentreprise?

Hvad indebærer en totalentreprise

Der er en række forskellige entrepriseformer, og ordet entreprise omfatter derfor ikke blot en enkelt definition. Det dækker over mange forskellige fagområder, som er essentielle for at et byggeprojekt kan blive en realitet. En totalentreprise i Danmark indebærer inddragelse af professionelle inden for juridiske, økonomiske, projektplanlægning og byggeledelse.

Hvis du vælger totalentreprise, betyder det, at du overlader alt til en bygherre eller totalentreprenør, der påtager sig ansvaret for byggeriet fra begyndelse til slutning. Det indebærer, at du ikke skal håndtere kommunikationen med arkitekter, ingeniører, designere og håndværkere, som alle er vigtige aktører i projektet. Bygherren håndterer også kontakten til underentreprenører og ordner i samme omgang bestilling og levering af materialer, så de ankommer til tiden og er klar til brug. Dette gør byggeprocessen lettere, og du kan være sikker på, at alle regler og love overholdes.

Er du overbevist om, at totalentreprise er det rette valg for dig? Nedenfor kan du finde mere information om definitionerne af de forskellige entrepriseformer, så du kan vælge den, der passer bedst til dit byggeprojekt.

Vælg den korrekte virksomhed

Vi har allerede introduceret dig for totalentreprise, men der er to andre typer af entreprise, som du bør kende til. Det er vigtigt at forstå, hvad hver type indebærer, så du kan vælge den, der bedst passer til dit byggeprojekt. Dette kan potentielt resultere i økonomiske besparelser for dig på længere sigt.

De tre mest udbredte former for entreprise er:

  • Fagentreprise
  • Hovedentreprise
  • Totalentreprise

Fagentreprise

Dette er for dig, som er dygtig med dine hænder og ikke frygter at tage tingene i egen hånd. Her er du byggemesteren og håndterer derfor hele projektet fra begyndelsen til enden. Dette indebærer, at du er ansvarlig for at koordinere, indsamle tilbud, byggeansøgninger, juridiske dokumenter og generel ledelse af byggeprocessen. Det er en omfattende opgave, der hurtigt kan blive tidskrævende, og derfor kan det være gavnligt at få assistance fra en uafhængig rådgiver, der kan guide dig gennem processen.

Fagentreprise er relevant for projekter som carporte, udestuer, haveskure, taglægning eller mindre renoveringsprojekter.

Hovedentreprise

Du er dybt engageret i byggeriet, selvom det er i mindre målestok. Du har rollen som koordinator for godkendelser og byggematerialer, hvilket betyder, at du er ansvarlig for at sikre en gnidningsfri proces og at alt er forberedt, når håndværkerne ankommer. En hovedentreprenør er dog med dig på rejsen og håndterer selve byggeprocessen og tidsplanlægningen. Denne fagperson er også ansvarlig for at kommunikere med de forskellige underentreprenører og håndværkere. Hovedentreprenøren tager sig også af den finansielle side af projektet og styrer aktiviteterne på byggepladsen.

Hovedentreprise benyttes ofte ved større ombygningsprojekter, tilbygninger samt totalrenovering af køkken eller badeværelse.

Totalentreprise

Totalentreprise giver dig mest frihed, fordi du betroer alt ansvar til totalentreprenøren. Dine eneste opgaver er at underskrive en kontrakt og senere indflytte i dit nybyggede hus.

Totalentreprise er anbefalet ved bygning af både helårsboliger og feriehuse.

Forstå forskellene mellem fordele og ulemper

Hvis det er første gang, du skal have udført et entreprisejob, vil du sikkert gerne kende fordelene og ulemperne ved de forskellige entrepriseformer. Dette vil vi undersøge nærmere nu.

Fordele/ulemper ved fagentreprise

Den primære fordel ved at vælge fagentreprise er selvfølgelig, at du har fuld kontrol. Dette giver dig mulighed for at dirigere og tilpasse byggeprojektet ned til de mindste detaljer, så det endelige resultat er helt unikt for dig. Men denne metode kræver en række færdigheder, da du skal påtage dig rollerne som bygherre, arkitekt, byggetekniker, byggepladsleder og måske endda håndværker. Du vil finde, at det er en tidstung metode, og hvis der opstår problemer med økonomi eller byggesagsprocessen, er det også dit ansvar at håndtere dem.

Fordele/ulemper ved hovedentreprise

En af fordelene ved hovedentreprise er, at du kun behøver at håndtere de oplysninger, som hovedentreprenøren giver dig. Dette indebærer, at du ikke behøver at håndtere juridiske og økonomiske spørgsmål, idet entreprenøren også styrer projektet. Ulempen er dog, at du stadig skal ansøge om byggetilladelse og forberede projektmaterialer. Du skal nemlig fortsat sørge for at have tegninger og beskrivelser klar.

Fordele/ulemper ved totalentreprise

Den eneste ulempe ved at vælge totalentreprise er faktisk, at det kan være udfordrende at finde den perfekte totalentreprenør til dit byggeprojekt. Når det er sagt, kan du se frem til, at når du endelig finder det ideelle firma, behøver du kun at interagere med en enkelt specialist. Dette fjerner enhver bekymring om forskellige aspekter af byggeprocessen, og lader dig blot se frem til at flytte ind i dit nye hjem.

Få 3 Tilbud på en totalentreprise

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Bygningsreglementet.dk