Varmepumpepuljen 2024 – Få op til 27.000 i tilskud

I løbet af foråret 2024 har du som boligejer mulighed for at søge en specifik tilskudspulje til montering af en ny varmepumpe i din ejendom. Vi ved ikke en præcis dato til hvornår varmepumpepuljen åbner igen.

Varmepumpepuljen 2024 - Få op til 27.000 i tilskud
Varmepumpepuljen giver mulighed for tilskud til en varmepumpe, som sikre en billigere varmeregning.

Varmepumpepuljen åbner foråret 2024 Energistyrelsen givet et tilskud på hele 315 Millioner kroner.

For at få tilskud til en varmepumpe, så skal du få et tilbud på en varmepumpe, som kan bidrage til at du får tilskuddet, så du bør sikre at du har fået et tilbud til en varmepumpe til dit hjem inden eller så snart puljen er åbnet for.

Læs mere i artiklen herunder.

Få 3 Tilbud på varmepumper

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Hvilke muligheder er der for tilskud i varmepumpepuljen?

Forventningen er, at varmepumpepuljen primært yder støtte til:

– Jordvarmepumper (Væske-vand)

– Luft-vand varmepumper

– Tilskud til luft-luft varmepumper er ikke inkluderet.

Tidligere har det været således, at man skulle bo i et område uden adgang til fjernvarme for at være berettiget til tilskud til en varmepumpe.

Læs også: Afkoblingsordning – Undgå gebyret når du skrotter gasfyret

Hvor mange penge er der i bygningspuljen?

I finansloven for 2021 blev der afsat yderligere midler til ansøgning om støtte til energiforbedringer, hvilket også forøgede de penge, der blev afsat til Bygningspuljen. Nedenstående beløb er indtil videre tildelt til bygningspuljen:

2021: 675 millioner kr.

2022: 375 millioner kr.

2023: 320 millioner kr.

2024: 315 millioner kr.

2025: 230 millioner kr.

2026: 200 millioner kr.

Det er hensigten, at 70 procent af disse midler skal gå til varmepumpepuljen.

13.000 boligejere kan modtage støtte til varmepumper i 2024

I 2024 er der afsat 315 millioner, hvilket betyder, at der i 2024 er knap 315 millioner til varmepumper. Ifølge Tekniq svarer dette til, at omkring 13.000 boligejere kan modtage støtte til varmepumper i 2024.

Hvor stort er tilskuddet man kan få?

Der er endnu ikke fremlagt specifikke oplysninger, men ifølge flere kilder vil den kommende varmepumpepulje være mere enkel og standardiseret end tidligere puljer. Som følge af dette vil der kun være to beløbskategorier, uafhængigt af boligens størrelse og energimærke. Disse beløber sig sandsynligvis på:

Luft-til-vand varmepumpe: 17.000 kroner

Væske-til-vand varmepumpe (jordvarme): 27.000 kroner

Det skulle desuden være muligt at kombinere støtte fra varmepumpepuljen med afkoblingsordningen, hvilket giver husejeren mulighed for at spare de cirka 8.000 kroner, som afkoblingen koster.

Hvordan ansøger man om støtte fra varmepumpepuljen?

Oplysningerne om den kommende varmepumpepulje er endnu ikke blevet offentliggjort, men det ser ud til, at ansøgningsproceduren vil ligne tidligere ansøgningsprocesser, hvor det er muligt at ansøge gennem Energistyrelsens hjemmeside her.

Det er meget sandsynligt en ansøgningsprocedure, hvor der gives tilsagn om støtte efter først-til-mølle-princippet.

Tidligere har det været sådan, at man skal have tilsagn om støtte før arbejdet påbegyndes. Støtte kan normalt ikke søges med tilbagevirkende kraft.

Hvor stort et tilskud kan jeg modtage?

Tilskudsordningen for varmepumper er blevet simplificeret, så det nu ikke længere er afhængig af boligens størrelse og energiklasse.

Tilskud til luft-til-vand-varmepumpe

Hvis du søger energitilskud til en luft/vand-varmepumpe, kan du modtage 17.000 kroner til installationen fra Varmepumpepuljen.

Tilskud til jordvarme

Hvis du søger energitilskud til en væske/vand-varmepumpe (jordvarme), kan du modtage 27.000 kroner til installationen fra Varmepumpepuljen.

Tidligere skulle man ansøge om tilskud til varmepumper gennem Bygningspuljen. I 2024 omdannes 70% af Bygningspuljen til en ny Varmepumpepulje med et budget på 224 millioner kr. Beregninger viser, at omkring 13.000 husstande kan modtage tilskud til en varmepumpe i 2024.

Hvis du ønsker at ansøge om Varmepumpepuljens støtte til klimaforbedringer i din bolig, skal du sørge for at have følgende dokumenter klar: Nem-ID, dokumentation for ejerskab af din bolig (dette kan findes på Tinglysning.dk) og en ansøgererklæring, hvis du ansøger på vegne af en anden person. Hvis du ansøger for en virksomhed, skal du også have en de minimis-erklæring.

Hvordan ansøger jeg om støtte til en varmepumpe?

Du kan ansøge om støtte til en varmepumpe via Varmepumpepuljen på Energistyrelsens ansøgningsportal her.

Hvordan søger jeg om tilskud til en varmepumpe?

Vær opmærksom på, at processen for støtteansøgning indtil videre har været som beskrevet nedenfor. Hvis processen ændres, når den nye Varmepumpepulje åbner i 2024, vil vi opdatere denne side.

Skridt 1: Få et tilbud på en varmepumpe – Det første du skal gøre er at indhente et tilbud på en varmepumpe. Sørg for at få korrekt vejledning fra en VE-godkendt installatør for at sikre den bedst mulige installation for din bolig.

Skridt 2: Hav dokumentation klar – Når du søger om energitilskud skal du bruge:

Nem-ID

Dokumentation for ejerskab af din bolig (f.eks. fra Tinglysning.dk)

Ansøgererklæring, hvis du søger på vegne af en anden

De minimis-erklæring, hvis du søger for en virksomhed

Skridt 3: Ansøg om tilsagn – Udfyld din ansøgning på Energistyrelsens ansøgningsportal for at få tilsagn om støtte den 28. september. Se eventuelt denne videoguide til ansøgningsportalen først.

Skridt 4: Ansøg om udbetaling – Når din nye varmepumpe er installeret, skal du ansøge om at få dit tilskud udbetalt. Vær opmærksom på, at det kan tage op til 6 måneder, før pengene overføres til din konto.

Få 3 Tilbud på varmepumper

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om varmepumpepuljen

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvornår åbner varmepumpepuljen 2024?

Varmepumpepuljen åbner i foråret 2024 og energistyrelsen udsender et nyhedsbrev igennem SparEnergi så snart datoen er fastlagt.

Hvem kan få tilskud fra varmepumpepuljen?

Du kan ansøge om Varmepumpepuljen og modtage energistøtte til enten en luft-til-vand-varmepumpe eller et jordvarmeanlæg, hvis du skifter fra gasfyr, biobrændstof, oliefyr eller elopvarmning. Der stilles ikke krav om energimærkning af dit hjem, når du søger midler til en ny varmepumpe. Tilskudet kan kombineres med afkoblingsordningen.

Hvor meget kan man få i tilskud fra varmepumpepuljen?

Hvis du søger energitilskud til en luft/vand-varmepumpe, kan du modtage 17.000 kroner til installationen fra Varmepumpepuljen. Hvis du søger energitilskud til en væske/vand-varmepumpe (jordvarme), kan du modtage 27.000 kroner til installationen fra Varmepumpepuljen.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Energistyrelsen