TIPS & RÅD
Vinduer med ventilation: Se fordele, muligheder samt pris
Vinduer med ventilation gavner indeklimaet i enhver bolig, hvor du kan sikre at fugt og skadelige partikler kommer ud af dit hjem, mens den friske luft kommer ind. Der skal ikke meget til, for at sikre ventilation i et vindue, og mange nye vinduer kan anskaffes med en ventil eller lignende til at sikre frisk luft i din bolig døgnet rundt.
Miljøstyrelsen anbefaler at vi lufter ud flere gange dagligt, men for de fleste af os er dette ret svært. Derfor kan vinduer med ventilation være en stor hjælp for mange af os, som kan gøre det meste af arbejdet for os.
Få 3 Tilbud på vinduer med ventilation hos 3byggetilbud.dk
- Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
- 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
- Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.
Beregn prisen på vinduer med ventilation
[stm-calc id=”959″]
Få 3 Tilbud vinduer med ventilation
- Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
- 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
- Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.
Oversigt
Hvad er vinduer med ventilation?
Hvorfor bruge vinduer med ventilation?
Vinduer med ventilation bidrager til et godt indeklima, ved at lade den friske luft strømme ind i hjemmet døgnet rundt, og derved sikre udskiftning af luften, samt udskillelse af fugt og støv fra hjemmet.
Vinduer med ventilation er vinduer, som typisk har en friskluftventil som sidder indvendigt, enten i eller ved vinduet, og som ikke kan ses udefra. Her anbefaler man at ventilen er åbnet op døgnet rundt, medmindre der blæser voldsomt eller er mange frostgrader udenfor.
Det er ikke nok med ét vindue som anvender friskluftventil eller med aftræksventil i væggen, for at få luften til at cirkulere rundt i boligen effektivt. Der skal helst være flere åbninger, som kan arbejde sammen om at trække luft ind og ud, afhængig af hvordan vinden blæser rundt omkring huset.
Læs også vores andre artikler om vinduer:
Vinduer til udestue: Hvilke vinduer er bedst til en udestue?
Vedligeholdelsesfrie vinduer: Se muligheder og beregn pris
Energiglas i gamle vinduer: Se muligheder og beregn pris
Gulv til loft vinduer: Se eksempler samt pris
Fordele ved vinduer med ventilation
Lad os kigge på de forskellige fordele der findes ved vinduer med ventilation.
- Sikre frisk luftstrøm døgnet rundt
- Bidrager til mindre støv i hjemmet
- Giver et bedre indeklima
- Bidrager til mindre fugt i hjemmet
- Ventilationen kan ikke ses udefra
Pris for vinduer med ventilation – Hvad koster de?
Prisen på vinduer med ventilation ligger på mellem 4000 kroner til 5000 kroner, hvilket er en del højere end almindelige vinduer. Men til gengæld sikre vinduer med ventilation et bedre indeklima, hvilket ofte kan være svært at opnå, da det kræver udluftning i hjemmet 3 gange om dagen af 10 minutter.
Du kan med vores prisberegner i toppen af siden, se forskellen på prisen på de forskellige vinduer.
Dog er det vigtigt at huske at prisen på vinduer med ventilation er afhængig af vinduesstørrelse, samt om du ønsker at få det monteret eller selv stå for monteringen, hvor montering koster omkring 500 kroner pr. vindue, som cirka svare til én times arbejde.
Især fordi prisen for ventilationsvinduer er i den høje ende, så anbefaler vi at du få flere tilbud på disse vinduer, og her er 3byggetilbud.dk oplagt, hvor du får fremsendt 3 gratis tilbud 100% uforpligtende.
FAQ – Ofte stillede spørgsmål
Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.
Hvad er vinduer med ventilation?
Vinduer med ventilation er vinduer, som oftest har en friskluftventil som sidder indvendigt, enten i eller ved siden af vinduet, og som ikke kan ses udefra.
Hvad koster vinduer med ventilation?
Prisen på vinduer med ventilation ligger på mellem 4000 kroner til 5000 kroner, hvilket er en del højere end almindelige vinduer.
Metode og kilder
Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.
Kilder:
Se anbefalinger til indeklima på miljøstyrelsens hjemmeside her