TIPS & RÅD

Vinduer til udestue: Hvilke vinduer er bedst til en udestue?

Når du skal finde de bedste vinduer til udestue, så er der nogle ting du skal have med i dine overvejelser inden du træffer det endelige valg. Med så mange forskellige mulige vinduer til udestuer til rådighed, så bør du sikre at du vælger netop dem som passer bedst til dit hjem.

Med de helt rigtige vinduer til din udestue, så har du en enestående mulighed for at skabe den perfekte atmosfære i din udestue, som passer til alle som bruger den. Så snart du har valgt hvilken udestuestil du ønsker, så kan du langt lettere fortage det rette valg af vindue til udestuen.

Få 3 Tilbud på vinduer til udestue hos 3byggetilbud.dk

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Vinduer til udestue Hvilke vinduer er bedst til en udestue
Eksempel på Vinduer til udestue

Beregn vejledende pris på udestue vinduer

[stm-calc id=”959″]

Få 3 Tilbud på vinduer til udestuer

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Hvilke udestue vinduer skal du vælge?

Når du skal have udestue vinduer, uanset om det er nye eller brugte udestue vinduer, så bør du montere nogle energieffektive vinduer i din udestue, som sikre at du får optimal termisk effekt, hvilket betyder at du kan nyde din udestue året rundt, uanset vejr, samt spare penge på reducerede varmeregninger.

Termoruder til din udestue er en nødvendighed i dag, hvis du ønsker at holde en behagelig temperatur året rundt, samt ved at bruge lavemissionsglas, så kan du reducere dit varmetab endnu mere.

Størrelse

Så snart du har besluttet dig for størrelsen på din udestue, så bør du sørge for at der er plads nok til at kunne nyde den til fulde.

Sollys

Hvor meget direkte sollys kommer din udestue til at få, og hvornår på dagen? Dette har en stor betydning for dit valg af vinduer til udestuen. F.eks. hvis du har en sydvendt udestue, så betyder det meget om du ønsker nogle solvarmeforstærkende ruder eller ej.

Materialer

Der er massere af materialer til udestuen, som ikke nødvendigvis er en del af vinduerne, men som har en påvirkning på hvilket valg af vinduer du bør vælge. Tænk her over den stemning du ønsker, både i forhold til farvevalg af vinduet til udestuen og de resterende materialer.

Termoruder

Det er de færreste der ikke vælger termoruder i deres udestue idag, for med termoruder så kan du holde en behagelig temperatur i udestuen året rundt. Er din udestue sydvendt, så anbefaler vi at du bruger nogle moderne solfangerglas til tag- og sidepaneler i udestuen.

Ventilation

Det er vigtigt med god ventilation, så du er sikker på at der slipper frisk luft ind, så du undgår kondens på vinduerne, så her bør du sikre at der er ventiler, som kan sikre et løbende flow med frisk luft.

Læs også vores andre artikler om vinduer:

Ovenlysvindue fladt tag: Se pris og muligheder

Indbrudssikrede vindue: Se fordele, ulemper og pris

Vedligeholdelsesfrie vinduer: Se muligheder og beregn pris

Antracitgrå vinduer: Se muligheder og beregn pris

Eksempler på vinduer til udestue

Nedenfor kan du se nogle forskellige eksempler på vinduer til udestue, så du kan hente inspiration til netop dine udestue vinduer.

vinduer til udestue
Eksempel på vinduer til udestue

Ovenfor kan du se hvilke vinduer til udestue man kan vælge til en mindre udestue.

vinduer til udestue
Eksempel på vinduer til udestue

Ovenfor kan du se endnu et eksempel på en smart og moderne udestue.

vinduer til udestue
Eksempel på vinduer til udestue

På billedet ovenfor kan du se endnu en af de muligheder der findes med flotte vinduer til udestue.

Hvad koster vinduer til udestue?

Prisen for vinduer til udestue koster typisk fra omkring 3500 kroner per stk, men prisen afhænger også af størrelsen på vinduet, om der skal en skydedør i samt hvilken type vindue du vælger.

Du kan med vores prisberegner i toppen af siden, se forskellen på prisen på de forskellige vinduer.

Især fordi prisen for vinduer til udestue er i den høje ende, så anbefaler vi at du få flere tilbud på disse ruder, og her er 3byggetilbud.dk oplagt, hvor du får fremsendt 3 gratis tilbud 100% uforpligtende.

Bør du bruge billige brugte vinduer til udestue?

Du kan godt vælge at købe billige brugte vinduer til din udestue, men det er bare vigtigt at du sikre der ingen skader er på vinduet, så det enten er punkteret eller potentielt vil blive punkteret grundet slag eller ridser i vinduesrammen.

Ofte så er der ikke så meget at spare ved at købe brugte vinduer til udestuer, da mange af dem der er til salg er gamle udestue vinduer som ikke er termoruder eller lavenergi ruder, men der er intet i vejen med at spare penge ved at købe nogle billige brugte vinduer til din udestue.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvad koster vinduer til udestue?

Prisen for vinduer til udestue koster typisk fra omkring 3500 kroner per stk, men prisen afhænger især af størrelsen på vinduet, om der skal en skydedør i samt hvilken type vindue du vælger.

Hvilke udestue vinduer er bedst?

Det er bedst at vælge udestue vinduer som sikre optimal udnyttelse af solens stråler, hvilket oftest er lavenergi termoruder.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Bygningsreglementet.dk – Regler omkring etablering af udestue

Bygningsreglementet.dk – Regler omkring vinduespartier