Vinylgulv på badeværelset – Beregn pris og få tips her

Vinyl er et passende valg til et badeværelsesgulv, da det er vandresistent og kræver minimal vedligeholdelse. Prisen for et vinylgulv i badeværelset ligger normalt mellem 700-1.200 kr. inkl. moms per m2, hvis det er installeret af en GVK-certificeret gulvmand.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 6. november 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Vinylgulv på badeværelset - Beregn pris og få tips her
Vinylgulv på badeværelset er ganske populært, da Vinylgulvet er vandafvisende og et økonomisk valg, som også har en lang holdbarhed.

Beregn pris på Vinylgulv med vores prisberegner


Få 3 Tilbud på Vinylgulv på badeværelset

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Vinylgulv er kendt for dets vandafvisende og robuste kvaliteter. Dette gør det til det perfekte valg for badeværelser og andre vådrum, der ofte er udsat for fugt og vand på gulvfladen.

Vores omfattende guide til vinylgulv i badeværelset, der inkluderer de seneste 2023-priser og nyttige råd til byggeprocessen, kan du finde herunder.

Læs også: Gulvmand – Se hvad en gulvmand koster og kan lave her

Hvad koster et vinylgulv på badeværelset?

Spørgsmålet om prisen for et nyt vinylgulv på badeværelset inklusive montering kan variere meget. Denne variation afhænger af flere elementer som:

  • Tilstanden af det nuværende badeværelsesgulv
  • Om det eksisterende rum ikke er et vådrum, men skal omdannes til et badeværelse (dette vil gøre opgaven dyrere, hvor gulvet blot er en lille del af det samlede budget)
  • Vinylmembranen

Til orientering kan du forvente, at en vådrumsvinyl ligger i prislejet 300-500 kr. inkl. moms per kvadratmeter, hvis vi kun taler om materialerne. Hvis prisen også skal inkludere montering af en GVK-certificeret gulvlægger, vil det samlede beløb ligge på omkring 700-1.200 kr. pr. m2 inkl. moms, montering og materialer.

Vær opmærksom på, at de nævnte priser kan variere meget, da den endelige pris afhænger af opgavens størrelse og de faktorer som vi har nævnt ovenfor. Derfor råder vi dig til at udfylde formularen hos vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk for at få en mere præcis pris.

Der er flere grunde til, at vinylgulv kan være et fremragende valg til badeværelset:

Der er flere grunde til, at vinylgulv kan være et fremragende valg til badeværelset
Vinylgulv er nemt at tørre over og gøre rent, og er derfor helt perfekt til gulvet på badeværelset.
  • Vinylgulv er ideelt til badeværelset, da det er vandafvisende.
  • Prismæssigt er vinylgulv et økonomisk alternativ til terrazzo eller fliser, som ofte er de eneste andre gulvbelægningsmuligheder på badeværelset.
  • Vinylgulv er kendt for sin slidstyrke og lange levetid. Hvis du vælger en gulvlægger med GVK-certificering, kan du ofte få en garanti på op til 15 år.
  • Vinylgulv kommer i en bred vifte af designs og udseender.
  • Vinylgulv er et godt valg til badeværelser i lejlighedskomplekser eller på første sal i gamle huse, da fliser og klinker kræver et hårdt og stabilt underlag for at undgå brudte fuger. Hvis undergulvet er blødt, er vådrumsvinyl en ideel løsning.
  • Vinyl er behageligt at gå på og forårsager ikke knirkende lyde. Derudover forbedrer vinyl rumakustikken.

Hvorfor er det vigtigt at vælge en GVK-certificeret gulvlægger for vådrumsvinyl?

For vådrum og badeværelsesgulve er det essentielt, at gulvet er resistent overfor vand, da det er en forudsætning i Bygningsreglementet. Din boligforsikring vil typisk også kræve, at vådrum opfylder disse krav for at forsikre dig ved eventuelle vandskader.

Gulvbranchens brancheorganisation og Dansk Industri er ansvarlige for et kontrolorgan, Gulvbranchens Vådrumskontrol (GVK), som sikrer disse standarder. Her er nogle grunde til, at du bør overveje en GVK-certificeret gulvlægger, når du skal have lagt vinylgulv i badeværelset:

  • GVK er en uafhængig kontrolordning for vådrum og vinylbelægninger.
  • Gulve og vægge i vådrum er fremstillet og installeret med godkendte materialer.
  • Gulvfirmaets medarbejdere har specialuddannelse samt svejsecertifikat, der er nødvendigt for svejsning af vådrumsvinyl.
  • Gulvfirmaet anvender den nyeste viden og teknikker til gulvlægning i vådrum.
  • Gulvfirmaet er underlagt en kvalitetssikringsordning.
  • Du har en legitim klage mulighed via Byggeriets Ankenævn (kun for private boliger), hvis arbejdet ikke er udført korrekt.
  • Din boligforsikring vil typisk kræve, at badeværelsesgulvet er installeret af en GVK-certificeret gulvlægger for at udbetale forsikring ved vandskade.
  • En GVK-certificeret gulvlægger vil også udstede en vådrumsattest til dig.

Fra begyndelse til slut: Tre trin til at lægge vinylgulv på badeværelset uden at sprænge budgettet

Fra begyndelse til slut Tre trin til at lægge vinylgulv på badeværelset uden at sprænge budgettet

Vi anbefaler stærkt, at du ansætter en GVK-certificeret gulvlægger til at installere vinylgulvet på dit badeværelse. Dette sikrer, at du er forsikret i tilfælde af vandskade, og giver dig mulighed for at klage til Byggeankenævnet, hvis arbejdet er mangelfuldt. Dette betyder, at det ikke er muligt at spare penge ved at udelade gulvlæggerens løn og lægge gulvet selv.

Men fortvivl ikke, der er stadig en række metoder til at reducere omkostningerne ved at lægge gulvet betydeligt. Bare det at købe materialerne selv kan reducere den samlede pris med op til 30 procent, især hvis du er dygtig til at forhandle prisen med gulvlæggeren.

1. Køb materialer selv og indhent tilbud på en fast timeløn frem for en totalentreprise

Det er almen viden, at byggebranchen ofte pålægger store avancer på byggematerialer, og dette gælder også for gulvlægning. Ved selv at stå for indkøb af materialerne (dvs. vådrumsvinyl), kan du spare en betydelig sum penge. Du skal derfor kun indhente tilbud på arbejdstimer fra gulvlæggeren, hvilket i sidste ende vil sænke den samlede pris betydeligt.

Selvfølgelig vil der være ekstra arbejde for dig i forbindelse med indkøb, men hvis du ønsker at undgå dette, kan du aftale en fast pris inklusiv materialer med gulvlæggeren.

Sørg for at aftale en fast timeløn med gulvlæggeren, da dette normalt vil sænke den samlede pris i forhold til at arbejde med et fast tilbud. Hvis du er heldig, kan du spare op til 30 procent af den samlede pris i forhold til at vælge en totalentreprise.

2. Det er essentielt at være præcis i din jobbeskrivelse, når du indsamler tilbud

Det er af stor betydning, at du er nøjagtig og grundig i din jobbeskrivelse, når du indhenter tilbud på et nyt vinylgulv til badeværelset. Dette vil give dig en korrekt vurdering af prisen og forhindre fremtidige misforståelser med gulvlæggeren.

En opgavebeskrivelse for installation af et vinylgulv i badeværelset bør omfatte:

– Ejendommens adresse, hvor det nye vinylgulv skal installeres

– Oplysninger om det nuværende badeværelsesgulv er jævnt og uden sprækker, eller om det kræver betydeligt arbejde med gulvspartelmasse for at udjævne gulvet

– Billeder af det nuværende badeværelsesgulv

– Hvis du planlægger at købe materialerne selv og kun vil betale per time, eller om der skal aftales en samlet pris for både materialer og arbejde

– Antallet af kvadratmeter badeværelsesgulv, der ønskes

Eksempel på en jobbeskrivelse for en statisk beregning:

“Hej [Gulvfirma]

Vi har et vinyl badeværelsesgulv, som vi ønsker at revitalisere med et nyt vinylgulv. Gulvet er omkring 10,5 m2 og i vores vurdering er det i god stand. Jeg planlægger at købe materialerne selv – herunder GVC-godkendt vådrums vinyl – og vil derfor indsamle tilbud baseret på timeprisen. Gulvlæggeren skal være GVC-certificeret. Se eventuelt de vedhæftede billeder af det nuværende badeværelsesgulv.

Mange hilsner”

3. Få flere tilbud

Det er altid en fordel at indsamle tilbud fra flere gulv firmaer. På denne måde kan du vælge det firma der virker mest pålideligt og som tilbyder den mest fordelagtige pris.

Vi anbefaler, at du søger inspiration i vores eksempel på en opgavebeskrivelse og udfylder formularen på vores partnerside 3byggetilbud.dk for at få flere tilbud. Du vil herefter gratis og uden forpligtelse modtage 3 tilbud fra 3 forskellige gulvfirmaer.

Hvilken vådrumsvinyl bør jeg købe?

Hvilken vådrumsvinyl bør jeg købe
Vådrumsvinyl er den type vinylgulv som skal anvendes på et badeværelse, for at sikre at der ikke kommer vandskader, og her er GVK-Godkendte vådrumsvinyl uden tvivl det bedste valg.

Det er ikke alle producenter af vådrumsvinyl, du bør overveje. Det er vigtigt, at du vælger en producent, der er GVK-godkendt for at sikre, at vådrumsvinylen overholder de nødvendige materialekrav for vådrum.

Her er en liste over leverandører, der sælger GVK-godkendt vådrumsvinyl:

Altro Danmark

Conteco A/S

Eriksen Randers A/S

Forbo Flooring A/S

Gerflor DLW Denmark A/S

Tarkett A/S

Du kan også finde en liste over GVK-certificerede gulvfirmaer i DI’s oversigt.

Er det anbefalet at selv lægge vinylgulv på badeværelset?

Det korte svar er nej, det anbefales stærkt ikke at påtage sig denne opgave selv. Her er nogle af grundene:

  • Vådrumsgulve kræver specifik viden for at sikre, at det er fuldstændig vandtæt. Hvis du selv installerer vinylgulvet på badeværelset, løber du en risiko for at pådrage dig dyre vandskader.
  • Hvis du oplever vandskade i badeværelset, dækker din boligforsikring oftest ikke, medmindre gulvet er installeret af en GVK-certificeret gulvlægger.
  • Der findes mange forskrifter i Bygningsreglementet vedrørende lægning af badeværelsesgulv. Som uerfaren boligejer kan det være svært at udføre arbejdet nøjagtigt efter disse forskrifter.
  • Installation af vinylgulv på badeværelset kræver svejseteknik til samlingerne, hvilket kun kan udføres af en gulvlægger med certificering i svejsning af vinylgulve.

Hvordan skal man gøre rent og vedligeholde et vinylgulv i badeværelset?

Vinylgulve er blandt de mest ligetil at rengøre, hvilket gør dem til et yndet valg i badeværelser.

Efter brug af badet skal du blot anvende en blød gummiskraber for at skubbe overskydende vand ind i afløbet, hvilket forhindrer kalkpletter når vandet fordamper.

Hvis du ønsker en dybdegående rengøring af både gulv og væg, kan du anvende en blød svamp med varmt vand og en smule opvaskemiddel.

Skulle der opstå en hvid kalkfilm fra vandet på vinylgulvet, kan denne nemt fjernes med et standard afkalkningsmiddel.

Krav til vinylgulve i vådrum

Hvis du overvejer at få lagt vinylgulv på dit badeværelse, skal du være opmærksom på visse krav og regler. Det anbefales, at du hyrer en GVK-certificeret gulvlægger til opgaven, da denne person vil have indgående kendskab til reglementet for vådrums gulv. Dog kan det være nyttigt for dig som boligejer at kende til disse regler og selv kunne vurdere, om arbejdet er udført korrekt.

Ifølge Bygningsreglementets paragraf 334 til 339 om fugt og vådrum skal vådrum, inklusiv badeværelser, bryggers og toiletter med gulvafløb, overholde følgende krav:

Vådrum, herunder baderum samt bryggers og WC-rum med gulvafløb, skal opfylde følgende krav:

  1. Gulve og vægge skal udføres, så de kan modstå de fugtpåvirkninger og de mekaniske og kemiske påvirkninger, der normalt forekommer i vådrum.
  2. Gulve og gulvbelægninger, herunder samlinger, tilslutninger, rørgennemføringer og lignende, skal være vandtætte.
  3. I den vandbelastede del af vådrummet må der ikke udføres rørgennemføringer i gulvet.
  4. I den vandbelastede del af rummet skal vægge og vægbeklædninger, herunder samlinger, tilslutninger, rørgennemføringer og lignende, være vandtætte.
  5. Vand på gulvet skal afledes til gulvafløb.
  6. Ved brug af skeletvægge samt gulv- og vægkonstruktioner, der indeholder træ eller andre organiske materialer, skal der anvendes et egnet vandtætningssystem.

SBi-anvisning 252 (en del af BR18)

SBi-anvisning 252 giver en vejledning i, hvordan vådrums gulve og vægge i både nye og gamle bygninger kan konstrueres, så de lever op til bygningsreglementernes krav om vandtæthed og beskyttelse mod fugt- og vandskader.

Denne vejledning fokuserer hovedsageligt på vådrum, der er bygget på stedet. Vådrum, som er hele badekabiner eller sammensat af præfabrikerede elementer, er kun inddraget i de generelle krav. Vejledningen omfatter ikke æstetik, udseende og pris, men det anbefales alligevel at tage højde for totaløkonomi, dvs. både anlægs- og fremtidige driftsomkostninger. Få mere at vide her.

Hvad er mine muligheder for at klage over fejl i gulvbelægning på badeværelset?

Hvis dit vinylgulv er lagt af en GVK-certificeret gulvlægger og har fejl, kan du indgive en klage til Byggeriets Ankenævn. Byggeriets Ankenævn er et privat ankenævn, hvis regler er godkendt af Erhvervsministeriet. Ankenævnet er støttet af Forbrugerrådet TÆNK, Parcelhusejernes Landsforening og DI Byggeri.

Du kan indsende det elektroniske klageskema til Byggeriets Ankenævn her. I skemaet skal du inkludere alle dokumenter, der er relevante for byggesagen, herunder entreprisekontrakt, tilbud og alle fakturaer. Du skal også betale et klagegebyr på 300 kr.

Hvis du ikke har fået lagt vinylgulvet af en GVK-certificeret gulvlægger, er dine muligheder for at klage markant reduceret. Derfor anbefaler vi også, at du kun ansætter GVK-certificerede gulvlæggere til montering af vinyl i vådrum.

Hvad er forskellen på vinyl og linoleum?

Forskellen mellem vådrumsvinyl, vinyl og linoleum kan være svær at se for mange, da de tre typer gulve ofte forveksles. Trods deres lignende udseende er der markante forskelle i deres fremstillingsmaterialer.

Linoleum er lavet af naturlige materialer som linolie, harpiks, savsmuld og farvepigment, mens vinyl er fremstillet af det syntetiske materiale PVC. Begge typer gulve er bløde, men linoleum er generelt hårdere end vinyl.

Linoleum er ikke egnet til vådrum, da det ikke tåler konstant fugt og kan rådne. I modsætning hertil kan vinyl bruges i vådrum.

Der er en yderligere forskel mellem almindelig vinyl og vådrumsvinyl. Vådrumsvinyl er designet til brug i vådrum og har en speciel overfladebehandling, der gør det helt vandtæt. På grund af denne behandling er vådrumsvinyl dyrere end almindelig vinyl: almindelig vinyl koster mellem 50-200 kr. pr. m2, mens prisen for vådrumsvinyl typisk ligger mellem 300-500 kr. pr. m2.

Linoleum er lavet af naturlige materialer, mens vinyl er lavet af syntetiske materialer. Begge er bløde gulvtyper, men linoleum er hårdere end vinyl. Vinyl er mere modstandsdygtigt over for fugt end linoleum, hvilket gør det mere egnet til badeværelser og lignende vådrum. Vinylgulve er også lettere at installere selv end linoleumsgulve. 

Få 3 Tilbud på Vinylgulv på badeværelset

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om vinylgulv på badeværelset

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvordan lægges vinylgulv i vådrum?

Installation af vinylgulv på badeværelset er en omfattende proces, som eksemplificeret i den følgende video. Gulvlæggeren er nødt til at svejse samlingerne i vinylgulvrullerne med PVC-stof, for at sikre, at vinylgulvet er vandtæt.

Sådan udføres reparation af vinylgulv i badeværelset?

Det er ikke muligt at renovere eller reparere et vinylgulv, da der ikke er mulighed for at slibe det ned, som man ville gøre med et trægulv. Derfor skal vinylgulvet udskiftes helt, hvis der er skader på dele af det.

Hvad er prisen for vinylgulv i badeværelset per kvadratmeter?

Prisen for et nyt vinylgulv i badeværelset er normalt mellem 700-1.200 kr. pr. kvadratmeter, inklusiv moms, installation og materialer. Det er vigtigt at bemærke, at prisen pr. kvadratmeter kan variere betydeligt afhængig af tilstanden på det eksisterende badeværelsesgulv og omfanget af opgaven.

Er det hensigtsmæssigt at lægge vinylgulv i badeværelset som en gør-det-selv opgave?

Nej, det anbefales ikke at lægge vinylgulv i badeværelset selv, da badeværelset betragtes som et vådrum, og gulvet skal derfor være helt vandtæt. Der er en række tekniske krav og regler, der skal overholdes i et vådrum. Derfor bør du ansætte en GVK-certificeret gulvlægger for at sikre, at din husforsikring dækker i tilfælde af vandskade.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Gulvbranchen