Gæld I Hus – Se Hvad Naboen Skylder I Tinglysningsbogen Her
Opdag huspriser, lån og meget mere i tingbogen ved at benytte den digitale tinglysning – helt gratis! Find ud af, hvem der ejer huset ved siden af dig, og hvor stor gælden er.
På tinglysning.dk får du gratis adgang til at undersøge alt vedrørende den bolig, du overvejer at købe, eller hvilke lån din nabo har i sin bolig. Oplysninger om huse, ejerlejligheder og andelsboliger er alle tilgængelige.
Gratis: Tjek hvad naboen skylder på tinglysning.dk
Siden 1. juli 2013 har det været muligt at søge gratis i tinglysningssystemet. Gennem den digitale tinglysning kan du blandt andet finde følgende informationer om en bolig:
- Ejerens navn og information.
- Lånene på boligen, samt hvornår de blev oprettet (dog ikke, hvor meget der er betalt af på dem).
- Købsprisen for boligen.
- Den seneste ejendomsvurdering og grundværdi.
- Servitutter på ejendommen.
I sektionen ‘Historiske adkomster’ kan du finde tidligere ejere af boligen, hvornår de købte den, samt hvad købsprisen var.
Få en gratis online vurdering af din bolig
- Indtast din adresse
- Robotten indhenter oplysninger
- Se din vurdering
Tinglysning – Dyk ned i tinglysning.dk for flere detaljer
På tinglysning.dk har du mulighed for at finde information om boliger, uanset om du er logget ind eller ej. Ved at logge ind med NemID eller digital signatur, får du adgang til endnu flere oplysninger.
For eksempel, under ‘Øvrige oplysninger’ og ‘Indskannede akter’, kan du finde kopier af dokumenterne, som er registreret på ejendommen.
Få et komplet overblik over alle ejendommens detaljer ved at klikke på ”Hent PDF”. Herefter kan du printe eller gemme oversigten.
Uden at være logget ind, vil du dog ikke kunne se købsprisen, betingelserne på pantebreve eller få adgang til at læse, hvad der står i servitutterne.
Sådan kan du se i tingbogen
- Gå ind på tinglysning.dk/m
- Skriv adressen og postnummer, eller klik på ”Find min position” hvis du ønsker informationer omkring adressen du befinder dig i.
- Klik på ”Søg-knappen” og vil den ønskede adresse.
Ønsker du flere oplysninger? Så skal du blot logge ind med MitID:
- Gå på tinglysning.dk
- Klik på ”Forespørg med log in”
- Log ind med dit MitID
- Indtast den ønskede adresse (lige under fanen ”Fast ejendom”).
- Vælg her hvad du ønsker at se.
Læs også: Bebyggelsesprocent – Hvor meget må jeg bygge på min grund?
Undersøg, om ejendommen er fredet
Ved at undersøge servitutterne kan du finde ud af, om der er begrænsninger for den ejendom, du er interesseret i at købe – f.eks. om den er beskyttet, eller om andre har ret til at få adgang til ejendommen.
Sådan finder du oplysninger i tingbogen
- Besøg tinglysning.dk
- Indtast adresse og postnummer, eller klik på ‘Find min position’, hvis du ønsker information om adressen, hvor du befinder dig.
- Klik på Søg-knappen og vælg den korrekte adresse.0
For at få yderligere oplysninger om en ejendom, skal du logge ind med MitID:
- Besøg tinglysning.dk
- Klik på ‘Forespørg med log in’.
- Log ind ved hjælp af dit MitID.
- Skriv adressen i feltet under fanen ‘Fast ejendom’.
- Vælg, hvilke oplysninger du ønsker at se.
Det er nu gratis at søge efter oplysninger, men registreringsgebyret er steget
Før den 1. juli 2013 kostede det 30-120 kr. at finde oplysninger om andre ejendomme end din egen og 175 kr. at få adgang til eller udskrive de dokumenter, der danner grundlag for ejendomsregistret. Men siden da har du nu kunnet se og endda udskrive disse dokumenter gratis.
Til gengæld er registreringsgebyret for en ejendom steget fra 1 400 kr. til 1750 kr. Desuden skal du nu betale 0,6 % af købesummen (oprundet til nærmeste 100) til staten for at registrere skødet på ejendommen.
Sådan opdager du servitutter
- Besøg tinglysning.dk
- Vælg ‘Forespørg med log in’.
- Brug dit MitID til at logge ind.
- Skriv adressen (i ‘Fast ejendom’ fanen) og vælg den.
- Tryk på “Servitutter”.
- Nu kan du se ejendommens servitutter.
- Hvis et akt nr. er skrevet med rød tekst, kan du trykke på det og hente dokumentet som en pdf-fil.
- I sektionerne ‘Øvrige oplysninger’ og ‘Indskannede akter’ finder du kopier af de dokumenter, der blev registreret på ejendommen før overgangen til digital tinglysning den 7. september 2009.
Bliv klogere på hvad tinglysning er i nedstående video
Læs også: Termorude Pris: Beregn nye Termovinduer Priser
Opdagelse af registrerede servitutter
Når du søger efter registrerede servitutter, skal du huske på, at nogle af dem er registreret for flere ejendomme, og at kopien kan findes i et andet ejendomsdokument. I så fald vil der være en henvisning til dette ved siden af servitutten.
Når du søger efter sådanne servitutter, får du også adgang til alle relevante ejendomsdokumenter – herunder kopier af dokumenter, der ikke har noget med den pågældende specifikke servitut at gøre.
Den scannede fil kan være ret omfattende og følger måske ikke altid den samme struktur, men generelt starter den med en kopi af skødet, efterfulgt af pantebreve og til sidst servitutter.
Få en gratis online vurdering af din bolig
- Indtast din adresse
- Robotten indhenter oplysninger
- Se din vurdering
FAQ – Ofte stillede spørgsmål om tinglysning
Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.
Hvad er tinglysning?
Tinglysning er en central database over ejendomme som indeholder informationer om gæld og ejerskab. Den er offentligt tilgængelig og benyttes f.eks. I forbindelse med boligsalg.
Hvad koster tinglysning?
Tinglysningen finansieres af brugerne af databasen og indtægterne kommer fra et gebyr ved handel med ejendom samt når der skal tilføjes et lån i ejendommen. Når du køber ene ejendom skal du betale 1750 kr i registeringsbeløb samt 0,6 % af købesummen (oprundet til nærmeste 100) til staten for at registrere skødet på ejendommen. Når du skal omlægge et lån er prisen 1,45% af det pantsikrede beløb samt en afgift på 1730 kr.
Hvad skylder naboen i huset?
På tinglysning.dk kan du gratis logge ind med MitID og se hvad din nabo skylder i sit hus, ejerlejlighed eller andelsbolig.
Hvem ejer nabo huset?
Du kan på boligejer.dk gratis se hvem der ejer et hus, ejerbolig eller andelsbolig.
Metode og kilder
Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.
Kilder: