TIPS & RÅD

Hvad koster en altan? Beregn pris med vores prisberegner

En altan er en stor investering, hvor du både investere i huset, ejendommen eller lejlighedens værdi, men også i hvor rart ens hjem er at bo i. I denne artikel kommer vi ind på hvad koster en altan, samt hvilke faktorer der spiller ind i forbindelse med planlægningen til at få en ny altan etableret.

Der er mange ting der har en betydning for en altan, og her kan prisen på en altan variere utrolig meget. Derfor har vi i denne artikel fokuseret på hvad en altan koster, og hvilke priser du skal forvente lige fra begyndelsen af projektet, til at den færdige altan står klar.

Med vores prisberegner længere nede, kan du beregne hvad en vejledende pris for etableringen af en ny altan er.

Få 3 Tilbud på en altan hos 3byggetilbud.dk

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Hvad koster en altan Beregn pris med vores prisberegner
Hvad koster en altan?

Beregn vejledende pris på en ny altan

Two columns
Vertical
Horizontal
Prisberegner til altan
Prisberegner
Name Total
"{{getWooProductName}}" has been added to your cart
Your service request has been completed!
We have sent your request information to your email.
Issued on: {{ $store.getters.getIssuedOn }}
Payment method: {{ $store.getters.getPaymentType }}
{{ item.title }}: {{ item.value }}

Få 3 Tilbud På altaner

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Altan pris – Hvad koster en altan?

Prisen på en altan afhænger af utroligt mange ting, men overordnet set, så vil én enkelt standard altan på 1,5 x 3 meter, med en 2-fagsdør, monteret på en eksisterende etageejendom koster omkring 250.000 kroner inkl. moms.

Hvis man går sammen med andre beboere i ejendommen, eller i en boligforening, så kan man dog for samme altan komme ned og betale omkring 150.000 kroner inkl. moms per altan, hvis man er omkring 8 lejligheder som skal have monteret en ny altan.

Der er dog en lang række ting som påvirker prisen på etableringen af en altan, som kan gøre den enten billigere eller dyrere.

Tagaltan pris

Du skal forvente at en tagaltan koster omkring 300.000 kroner inkl. moms. da det er den mest tidskrævende og indviklede altan at montere på en ejendom

Lukket altan pris

Prisen på en lukket altan er stort set den samme som en almindelig altan, da de fleste altaner er lukket som standard, så derfor er prisen på en lukket altan omkring 250.000 kroner inkl. moms.

Læs også vores artikel om:

Hvad koster en elevator? Beregn pris

Elevator Til Private Hjem: Beregn Pris På Villa Elevator

Hvad påvirker prisen på en ny altan?

Der er som sagt en del ting der kan påvirke prisen på en ny altan, og da ingen ejendomme er ens, så er det sjældent den samme pris man får tilbudt en altan til, som man måske har hørt andre har fået.

Lad os kigge på nogle af de ting som påvirker prisen på en ny altan.

Antallet af altaner

Jo flere altaner der skal etableres, jo billigere bliver hver altan. Årsagen til at en større mængde gør hver altan billigere, er fordi hver altan skal dele om de faste udgifter såsom:

 • Tegninger
 • Beregninger
 • Lift eller kran
 • Parkeringen
 • Stillads
 • Etableringen af byggepladsen
 • Mandsskabsvogn med toilet
 • Eventuelle rådgivere

Disse udgifter fylder en del, når man skal have lavet en ny altan, og derfor er det markant billigere at gå mange sammen om at få en altan, for at få en billig pris.

Altantype

Den type altan man vælger, har også en stor betydning for prisen af altanen. Den øverste altan kan i mange tilfælde være den dyreste, da krav til ophængning er mere omfattende på øverste etage, mens de fleste vælger en stålaltan. Du kan læse vores artikel: Altaner i stål: Beregn pris på stålaltaner.

En tagaltan er også typisk en del dyrere end facadeltaner, da disse er mere komplicerede at bygge og tager længere tid.

Der findes også markant billigere typer altaner, hvor du f.eks. med en fransk altan pris og en spansk altan pris kan forvente en pris som svarer til omkring en tredjedel af en almindelig altan.

Altan pris - Hvad koster en altan
Altan pris – Hvad koster en altan?

Ting der påvirker prisen på en ny altan

 • Hvor mange altaner skal etableres?
 • Skal det være 1-fags, 2-fags eller 3-fags dør?
 • Skal rækværket til den ny altan være i metal eller glas?
 • Er der behov for en kran eller lift til opgaven?
 • Er er mure eller træarbejde i opgaven?

Valg af altandør

Valget af altandør er også en stor del af en ny altan, hvor placeringen og størrelsen har en stor betydning, hvor man typisk vælger størrelsen af døren på baggrund af det eksisterende vindue.

Du kan med en altandør vælg om døren skal åbne ind eller ud, om der skal være vinduer i døren, materialet, farve m.v.

Rækværk og værn

Rækværket også kendt som værnet, er også noget som variere en del i pris, hvor du kan vælge om det skal være metal, aluminium, glas eller hvilken type udformning du ønsker rækværket have.

Placeringen af altanen

Hvis altanen skal monteres i gården, så anvender man typisk stål eller aluminium, mens man med altaner som monteres på gadesiden ofte anvender metal eller beton.

Her er Aluminium billigst, mens placeringen også kan have en betydning for størrelsen og facon på altanen i forhold til hvad der er mulighed for.

Hvor lang tid tager det at få en altan?

Byggetiden for monteringen af altaner afhænger af utroligt mange ting. Typisk så vil man kunne løse en opgave med at montere en ny altan på et eksisterende byggeri på omkring en uge, mens du nok skal forvente at det tager omkring en til to uger, hvis der skulle være mindre udfordringer, så man er på den sikre side.

Se i videoen hvordan etablering af en altan foregår

Hvilke regler og lovkrav er gældende for ny altan?

Der er en række regler og lovkrav i bygningsreglementet, man skal være opmærksom på i forbindelse med etableringen af af en ny altan på en etageejendom.

 • Altaner må ikke skabe væsentlige indbliksgener i forhold til andre bygninger (BR18 §188). I praksis betyder dette at en altan ikke må give væsentlige indbliksgener for anden bebyggelse på grunden samt nabogrunde.
 • Altandøren på altanen skal have fri passagebredde på mindst 77 cm (BR18 §52+§53)
 • Der skal være niveaufri adgang til altanen, med direkte adgang fra bolig, samt dørtrin må højest være 2,5 cm højt (BR18 §51+§53)
 • Værn/ rækværk skal være mindst 100 cm højt, samt være udformet så det er svært for børn at klare på dem. Afstanden mellem de lodrette tremmer må højst være 89mm fra midte til midte (BR18 §58-§60)
 • Altaner må grundet brand- og redningsveje ikke gå ind foran en trappeopgangssektion (BR18 §126-§133).
 • Altaner skal kontrueres i henhold til gældende normer (BR18 §340 – §357).

Byggetilladelse til etablering af altan?

Ja, du skal søge byggetilladelse, inden du får monteret en altan. Du kan selv søge byggetilladelsen på din kommunes hjemmeside, hvor du kan finde information omkring hvordan du får en byggetilladelse til en altan, ellers kan du blot ringe til den tekniske forvaltning.

Mange altanfirmaer har også arkitekter eller ingeniører ansat eller samarbejder med dem, og kan søge byggetilladelsen på vegne af dig.

Hvor meget øger en altan lejlighedens og boligens værdi?

Mange ser også en altan som en investering i sin bolig eller ejendom, så derfor er det interessant at kigge på hvor meget en altan øger lejlighedens værdi.

I gennemsnit så viser en analyse, at en altan værdien for en lejlighed i København med 1370 kr. pr. kvadratmeter, så hvis du f.eks. har en lejlighed på 80 kvadratmeter, så øges værdien i snit med 109.000 kr. Jo nyere en altan er og jo større, jo mere øges værdien af lejligheden, så måske du ikke kan hente hele prisen for altanen hjem, men ved at få etableret en helt ny altan, så er der en chance for at hente en stor del af investeringen hjem ved et salg af boligen.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvad koster en altan?

Prisen for en ny altan på 1,5x 3 meter koster omkring 300.000 kr. Inkl. moms for én enkelt altan, og kan komme helt ned omkring 150.000 kroner inkl. moms. ved etablering af 8-10 altaner

Hvilke regler og lovgivning skal man følge ved montering af en altan?

Du skal følge bygningsreglementet med de generelle regler omkring etablering af en altan.

Skal man søge byggetilladelse når man skal have en altan?

Ja, du skal søge byggetilladelse når du skal have en altan. Du kan finde informationer på din kommunes hjemmeside, eller ved at kontakte dem telefonisk, eller lade altanfirmaet står for det.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Bygningsreglementet.dk – Læs om etablering af altan her

Søg Byggetilladelse til Altan her

Læs om de forskelige altantyper her