TIPS & RÅD

Spansk Altan Pris: Beregn pris og se regler

En spansk altan en blanding af en almindlig altan og en fransk altan. Men hvor en fransk altan ikke har et gulv at træde ud på, så kan du på en spansk altan, få en mindre afsats. En spansk altan er en optimal løsning, hvis der ikke er mulighed for at etablere en traditionel altan. Se mere om priser og regler længere nede.

En spansk altan pris koster typisk kun 33% af hvad en traditionel altan koster, hvilket betyder at den kan være en ganske smart og økonomisk løsning til beboere i etagebyggerier som ønsker muligheden for at åbne fuldstændig op til udelivet.

Med vores prisberegner længere nede, kan du beregne hvad en vejledende pris for en spansk altan er.

Få 3 Tilbud på en spansk altan hos 3byggetilbud.dk

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Spansk Altan Pris
Eksempel på en spansk altan

Beregn vejledende pris på en spansk altan

Two columns
Vertical
Horizontal
Prisberegner til altan
Prisberegner
Name Total
"{{getWooProductName}}" has been added to your cart
Your service request has been completed!
We have sent your request information to your email.
Issued on: {{ $store.getters.getIssuedOn }}
Payment method: {{ $store.getters.getPaymentType }}
{{ item.title }}: {{ item.value }}

Få 3 Tilbud På spanske altaner

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Spansk altan pris – Hvad koster en spansk altan?

Prisen for en spansk altan ligger typisk fra 50.000 kroner og op til 100.000 kroner, afhængig af valg af materialer, og om du ønsker 1-fagsdør, 2-fagsdør eller 3-fagsdør, bredde på altanen samt valg af gelænder.

Årsagen til at en spansk altan er markant billigere end en traditionel altan, er fordi en spansk altan ikke kræver samme store afsats, og derfor ikke kræver lige så stort et arbejde. Der er dog en lille afsats på en spansk altan, som gør en fransk altan pris lidt lavere hvis man sammenligner disse to typer altaner.

Hvis du gør brug af 3Byggetilbud.dk så vil du kunne få 3 tilbud fremsendt gratis, så du har en sikker og fast pris, og ved præcis hvad du skal betale for at få lavet en spansk altan.

Du kan indhente 3 gratis tilbud med spansk altan priser hos 3Byggetilbud.dk her

Du kan også læse mere i vores andre altan artikler:

Hvad koster en altan? Se pris

Altaner i stål: Beregn pris på stålaltan

Hvad påvirker prisen på en spansk altan?

Der er flere ting der kan påvirke prisen på monteringen af en spansk altan. Du skal f.eks. vælge hvilken slags altandør du ønsker til din spanske altan, samt hvilket gelænder du ønsker som beskyttelse, som begge kan variere en del i prisen.

Noget af det der påvirker prisen meget på en spansk altan, er størrelsen på den spanske altan. Jo større den bliver, jo mere koster det. Derudover så er der også stor prisforskel på hvilken dør du ønsker at vælge, da prisen kan variere meget fra en 1-fags dør til en 3-fags dør.

Pris på spansk altandør

Prisen for en spansk altandør kan koste nede fra 2500 kr. for en ét-fags dør, mens en 2-fagsdør nærmere koster omkring 5000 kroner og en 3-fags dør kan koste fra 6500 kroner.

Pris på spansk altan gitter

Prisen på et gitter til en spansk altan koster fra omkring 1000 kroner, og kan variere af om du ønsker det skal være i jern eller glas.

Spansk altan pris - Hvad koster en spansk altan
Hvad koster en spansk altan?

Ting der påvirker prisen på en spansk altan

 • Skal det være 1-fags, 2-fags eller 3-fags dør?
 • Skal værnet til den spanske altan være i metal eller glas?
 • Er der behov for en kran til opgaven?
 • Er er mure eller træarbejde i opgaven?

Hvilke regler er gældende for ny spansk altan?

Der er en række regler og lovkrav i bygningsreglementet, man skal være opmærksom på i forbindelse med etableringen af spanske altaner.

 • Altaner må ikke skabe væsentlige indbliksgener i forhold til andre bygninger (BR18 §188). I praksis betyder dette at en spansk altan ikke må give væsentlige indbliksgener for anden bebyggelse på grunden samt nabogrunde.
 • Altandøren skal have fri passagebredde på mindst 77 cm (BR18 §52+§53)
 • Der skal være niveaufri adgang til altanen, med direkte adgang fra bolig, samt dørtrin må højest være 2,5 cm højt (BR18 §51+§53)
 • Værn skal være mindst 100 cm højt, samt være udformet så det er svært for børn at klare på dem. Afstanden mellem de lodrette tremmer må højst være 89mm fra midte til midte (BR18 §58-§60)
 • Altaner må grundet brand- og redningsveje ikke gå ind foran en trappeopgangssektion (BR18 §126-§133).
 • Altaner skal kontrueres i henhold til gældende normer (BR18 §340 – §357).

Byggetilladelse til spansk altan?

Ja, du skal søge byggetilladelse, inden du får monteret en spansk altan. Du kan på din kommunes hjemmeside finde information omkring hvordan du får en byggetilladelse til en spansk altan, ellers kan du blot ringe til den tekniske forvaltning.

Nogle altanfirmaer som montere spanske altaner har også arkitekter eller ingeniører ansat eller samarbejder med dem, og kan søge byggetilladelsen på vegne af dig.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvad koster en spansk altan?

Prisen for en spansk altan koster mellem 50.000 kroner og 100.000 kroner inklusiv montering, materialer og eventuel lift.

Hvilke regler skal man følge ved montering af spansk altan?

Reglerne omkring montering af en spansk altan, er stort set de samme som etablering af en traditionel altan ifølge bygningsreglementet.

Skal man søge byggetilladelse når man skal have en spansk altan?

Ja, du skal søge byggetilladelse når du skal have en spansk altan. Du kan finde informationer på din kommunes hjemmeside, eller ved at kontakte dem telefonisk.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Bygningsreglementet.dk – Læs om spansk altan her

Søg Byggetilladelse til Altan her