Indbygget Altan: Find inspiration, beregn priser & få tilbud

En konventionel altan med udhæng er ikke altid mulig eller ønskelig. Dette kan for eksempel være i stuelejligheder, i lejligheder hvor en almindelig altan ville reducere naboens dagslys med mere end 10 procent, eller ved udsparinger i bygningens hjørner, hvor der ofte kun gives tilladelse til indbyggede altaner. I sådanne tilfælde kan en indbygget altan – også kaldet en fransk altan – være en fremragende løsning.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 13. juni 2023
Indbygget Altan Find inspiration, beregn priser og få tilbud lige her.
En indbygget altan laves typisk, hvis der ikke er mulighed for en almindelig altan eller hvis man ønsker en billigere løsning en en traditionel altan.

Omkostningerne ved en indbygget altan varierer afhængigt af forskellige faktorer, men en generel tommelfingerregel er, at en indbygget altan kun koster omkring en tredjedel af prisen for en konventionel altan. Dette gør det til en økonomisk fordelagtig løsning, der samtidig bringer naturen helt tæt på.

En indbygget altan har en prisinterval på ca. 40.000-70.000 DKK. Prisen kan dog variere afhængigt af forskellige faktorer, som du kan læse mere om i de følgende afsnit, og derfor vil generelle prisoverslag være forbundet med en vis grad af usikkerhed. Hvis du ønsker et nøjagtigt overslag over omkostningerne ved en ny indbygget altan, anbefales det at benytte 3byggetilbud-formularen øverst på denne side.

Få 3 Tilbud på en indbyggede altan

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Læs også: Hvad koster en altan? Beregn pris med vores prisberegner

Hvilke faktorer påvirker prisen?

Prisen for en indbygget altan kan variere afhængigt af følgende faktorer:

 • Altandør: Prisen for en altandør ligger typisk mellem 10.000 og 15.000 DKK, afhængig af valg af materiale og antallet af fag. En 2-fags altandør (dobbelt dør) og 3-fags altandør vil være dyrere end en 1-fags altandør.
 • VVS- og malerarbejde: Når den indbyggede altan installeres, kan der være behov for VVS-arbejde i forbindelse med flytning af eksisterende radiatorer under vinduet og efterfølgende malerarbejde. I sådanne tilfælde vil omkostningerne ved den indbyggede altan være lidt højere.
 • Fælles altanprojekt i etageejendom: Hvis du bor i en andels- eller ejerlejlighed, vil prisen pr. altan være lavere, hvis flere i ejendommen samtidig får indbygget en altan. Dette skyldes, at der vil være faste omkostninger for altanfirmaet, som så vil blive delt mellem alle, der får en altan.
 • Ekstraudstyr: Ved køb af en altan er det muligt at tilkøbe ekstraudstyr såsom træhåndliste, trægulv, lakeret rækværk eller bundramme for at give altanen den sidste finish.

Læs også: Fransk Altan Pris: Beregn pris og se regler

Hvad indebærer en integreret altan, og hvad er fordelene?

Hvad indebærer en integreret altan, og hvad er fordelene
En integreret altan kan næsten installeres i enhver bolig, og er derfor ofte et valg mange får foretaget.

En integreret altan er en dørhøj åbning uden en vandret platform eller altanplade at træde ud på. Udenfor åbningen er der et rækværk. Integrerede altaner er især populære i lejligheder, da de giver et godt lysindfald og indeklima og kan installeres i de fleste lejligheder, uden at reducere underboens dagslys.

Der er en lang række fordele ved en integreret altan, som kan gøre det til det perfekte valg for dig:

 • Økonomisk fordelagtig: en integreret altan koster typisk kun en tredjedel af en konventionel altan, hvilket gør det til en økonomisk løsning for dig, der stadig ønsker lys, luft og et godt indeklima.
 • Passer til de fleste lejligheder: der er en række regler for installation af altaner i lejlighedsbyggeri. F.eks. er der 10%-reglen, som betyder, at altanen ikke må reducere underboens dagslys med mere end 10 procent (BR18 §379 – §381). Da en integreret altan ikke har en betydelig længde, kan den installeres i de fleste lejligheder.
 • Bedre lysindfald, ventilation og indeklima: den integrerede altan er især populær i soveværelser i lejligheder, da den giver et bedre lysindfald, ventilation og indeklima.
 • Stigning i boligværdi: en integreret altan er generelt en god investering, som mere end betaler sig selv, da det medfører en stigning i ejendomsværdien.

Læs også: Spansk Altan Pris: Beregn pris og se regler

Sådan kan du spare penge på dit altanprojekt

Selvom prisen for en indbygget altan generelt er fast, er der stadig flere metoder, man kan benytte sig af for at mindske den endelige omkostning:

Fælles altanprojekt i ejendommen

Hvis du befinder dig i en andels- eller ejerlejlighed, vil prisen pr. altan være mindre, hvis flere i ejendommen samtidig får en indbygget altan. Dette skyldes, at der er nogle faste omkostninger for altanfirmaet, som så vil blive fordelt blandt alle, der får en altan. Dette gælder især, hvis lejlighederne er ens i design.

Indsamling af flere tilbud

Det er vigtigt, at du får flere tilbud, når du skal have en ny indbygget altan. På denne måde sikrer du dig muligheden for at vælge det mest fordelagtige tilbud. Du kan enten kontakte hvert enkelt altanfirma i dit område eller – endnu lettere – benytte formularen øverst på denne side og modtage tre tilbud fra tre forskellige firmaer. I den sammenhæng er det vigtigt, at du er detaljeret og præcis i beskrivelsen af opgaven, når du indhenter tilbud. Se hvad opgavebeskrivelsen bør indeholde i det efterfølgende afsnit.

Udfør en del af arbejdet selv

Når den indbyggede altan skal monteres, kan der også være VVS- og malerarbejde involveret i forbindelse med flytning af eksisterende radiatorer under vinduet og det efterfølgende malerarbejde. VVS-arbejdet skal du selvfølgelig overlade til en autoriseret VVS-installatør, men malerarbejdet kan du udføre selv.

Læs også: Altaner i stål: Beregn pris på stålaltan

Sådan laver du en opgavebeskrivelse for en indbygget altan

Når man søger tilbud på en integreret altan, er det vigtigt – som med alle andre byggeprojekter – at være så nøjagtig og detaljeret som muligt angående opgavens omfang. Dette forhindrer misforståelser med byggevirksomheden senere hen og giver et korrekt billede af, hvad den indbyggede altan kommer til at koste.

En fuldstændig opgavebeskrivelse bør indeholde:

 • Adresse
 • Deadline for udførelse
 • Ønsket kvadratmeter (længde og bredde) for altandøren
 • Højde og ønsket materiale til rækværket omkring altanen
 • Om der i øjeblikket er et vindue, hvor altandøren skal placeres, og vinduets dimensioner
 • Om der er en radiator under vinduet, hvor altandøren skal placeres (dette vil kræve ekstra VVS- og malerarbejde)
 • Ønskede mål for altandøren
 • 1-, 2- eller 3-fags altandør
 • Eventuelt ekstra udstyr
 • Om der skal laves en ansøgning om byggetilladelse hos kommunen
 • Derudover vil det være nyttigt for altanfirmaet, hvis der vedlægges billeder af området, hvor altanen ønskes.

Du kan anvende følgende skabelon for en detaljeret opgavebeskrivelse:

Kære [Altanfirma],

Vi bor på [adresse] og er interesserede i at få installeret en indbygget altan i [stål, aluminium eller et andet materiale]. Vi vil helst have, at arbejdet er udført inden [tidsfrist], så vi kan nyde altanen i løbet af sommeren.

Altanen skal være [bredde] meter i bredden x [længde] meter i længden. Vinduet, der skal konverteres til altandøren, har målene [højde af vindue] cm i højden x [bredde af vindue] cm i bredden. I øjeblikket er der en radiator under det nuværende vindue, så tilbuddet skal omfatte VVS- og malerarbejde i forbindelse med flytning af radiatoren. Tilbuddet skal også inkludere ekstraudstyr som [træhåndliste, trægulv el.lign.]

Vi har endnu ikke søgt om byggetilladelse fra kommunen og vil derfor sætte pris på jeres hjælp i denne proces. Vi glæder os til at høre fra jer angående tidsplan og pris.

Få 3 Tilbud på en indbyggede altan

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om indbygget altan

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvad er en indbygget altan?

En indbygget altan kaldes også en fransk altan og er egentligt en terrassedør hvor dørene åbner ind med et rækværk på ydersiden. Det giver mulighed for at få en stor mængde lys og luft ind i rummet.

Hvad koster en indbygget altan?

En indbygget altan koster mellem 40- og 70.000,- alt efter døren, reparationer efter montagen, evt. Flytning af radiator o.lign.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Bygningsreglementet BR18