Hvad koster en elevator? Beregn pris med vores prisberegner

En elevator er en stor investering, hvor du både investere i ejendommen, men også i beboerne eller dig selv der bor i ejendommen. Men hvad koster en elevator og hvad har en betydning for om en elevator kan passe ind i ejendommen? Alt det kigger vi på i denne artikel.

En elevator er en stor investering, og der er mange faktorer der har en betydning for din elevator pris. Ting som hvordan trappeopgangen er indrettet, til om det skal være en indendørs eller udendørs elevator.

De fleste bygninger har muligheden for etablering af en elevator, og med vores elevator pris beregner kan du få en vejledende priside om hvad en elevator koster.

Få 3 Tilbud på en elevator hos 3byggetilbud.dk

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Hvad koster en elevator
Hvad koster en elevator?

Beregn vejledende pris på en elevator

[stm-calc id=”1699″]

Få 3 Tilbud På elevator

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Elevator pris – Hvad koster en elevator?

Prisen på en elevator afhænger af utroligt mange ting som vi kommer ind på længere nede, men du skal forvente at en standard elevator koster fra 1.5 Million inkl. moms, afhængig af hvilke vilkår der er for monteringen og typen af elevatoren.

Ting som har en betydning for prisen på en elevator er hvilken type elevator du ønsker, hvordan bygningen er indrettet, da nogle trappeopgange har god plads til en elevator i forbindelse med trappen, mens andre typer bygninger kræver at man etablere elevatoren i en udvendig skakt.

Størstedelen af prisen på en elevator er faktisk baseret på opmålinger, byggearbejdet, byggepladsforanstaltninger, leveringen, installationen af elevatoren, samt alt arbejde der er relaterede til myndighedskrav til brandsikring, sikring af flugtveje m.v.

Brandkrav og adgangsforhold samt bygningens højde, har en stor påvirkning på den endelige pris på elevatoren.

Læs også omkring
Elevator Til Private Hjem

Trappelift priser: Beregn pris på Trappelift

Elevator i hovedtrappe pris

Prisen på en elevator i en hovedtrappe er typisk den billigste, og her skal du forvente, at hvis der er nok plads, så ligger prisen på mellem 1,5 – 2 Mio kroner inkl. moms, som er den totale pris.

Elevator i bagtrappe pris

Prisen for en elevator i en bagtrappe er typisk en anelse højere end i hovedtrappen og prisen ligger i niveauet 1,8 Mio til 2,4 Mio kroner inkl. moms, grundet der ofte ikke er samme plads samt brandkravene kræver mere arbejde at overholde.

Elevator monteret ude på facaden pris

Hvis det ikke er muligt at montere en elevator indenfor i en ejendom, så er prisen for at få monteret elevatoren ude på facaden typisk mellem 1,5 – 2 Mio inkl. moms.

Læs også:

Fuldspartling Af Væg Pris

Hvad koster en altan? Beregn pris med vores prisberegner

Ejendomsservice priser: Beregn hvad viceværtservice koster

Dørtelefon og dørtelefonanlæg Guide: Se Prisen

Elevator pris - Hvad koster en elevator
Eksempel på en udendørs elevator

Ting der påvirker prisen på en elevator

  • Hvilken type elevator du vælger.
  • Hvor er bygningen, som elevatoren skal monteres i.
  • Skal det være en indvendig eller udvendig elevator?
  • Hvor mange etager skal elevatoren være?

Er en elevator en god investering?

Mæglerkæden Home har studeret salgspriser på over 4.000 lejligheder i København, både med og uden elevator. Her er konklusionen at en lejlighed med elevator koster 2.600 kroner mere per kvadratmeter, end en lejlighed uden.

Eksempel: En lejlighed på 85 kvadratmeter koster 220.000 kroner mere med elevator. Så hvis der f.eks. er 8 lejligheder i en opgang, så skal disse 8 lejligheder dele prisen som typisk er 1.5 Mio inklusiv alt, men totalt set får en værdistigning på 1.760.000 kroner.

Dette betyder at alle 8 ejere skal betale 187.500 kroner, og får en værdistigning på 220.000 til gengæld.

Så udover at det gør ejendommen langt mere attraktiv at bo i, så er det også en god investering at få en elevator i ejendommen.

Se i videoen her mere omkring værdistigning og økonomiske fordele ved en elevator

Hvor lang tid tager det at få monteret en elevator?

Du skal forvente at selve monteringen af en elevator i en ældre ejendom tager omkring 3-4 uger, afhængig af højde og placeringen af elevatoren. Dog skal du også forvente at der er en længere behandlingstid på byggeansøgningen, da det kræver en byggetilladelse fra kommunen at monter en elevator i et ældre byggeri.

Byggetilladelse til etablering af elevator?

Ja, du skal søge byggetilladelse, inden du får monteret en elevator i en ejendom. Du kan selv søge byggetilladelsen på din kommunes hjemmeside, hvor du kan finde information omkring hvordan du får en byggetilladelse til en elevator, ellers kan du blot ringe til den tekniske forvaltning.

Dog vil langt de færreste give sig i kast med at søge en byggetilladelse til en elevator, da der er en lang række regler og love man skal kende til, så typisk så får man elevatorfirmaet til at stå for ansøgningen på vegne af dig.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvad koster en elevator?

Prisen for en elevator koster omkring 1.5 Mio kroner inklusiv alt. Prisen kan dog variere afhængig af placeringen, størrelsen og modellen af elevatoren der skal monteres.

Hvor lang tid tager det at få monteret en elevator?

Det tager mellem 3-4 uger at få monteret en elevator i en ældre etageejendom, afhængig af både højde og placeringen af elevatoren.

Skal man søge byggetilladelse når man skal have en elevator?

Ja, du skal søge byggetilladelse når du skal have en elevator. Du kan finde informationer på din kommunes hjemmeside, eller ved at kontakte dem telefonisk, eller lade elevatorfirmaet stå for det.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Bygningsreglementet.dk – Læs om etablering af elevator her

Læs om reglerne for elevator på sikkerhedsstyrelsen.dk her

Læs om krav til elevatorer på arbejdstilsynet.dk her