Papirisolering Pris – Hvad koster papirisolering? Se priser

Hvad koster papirisolering? Hvilke muligheder findes der? Er papirisolering det rigtige til mit hus og hvilken papirisolering pris skal du forvente?

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 9. november 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Papirisolering
Papirisolering er en af de billigste måder at isolere dit hjem på, og er derfor også blevet en af de mest populære metoder på meget kort tid, grundet den lave papirisolering pris.

Beregn papirisolering pris med vores prisberegner


Få 3 Tilbud på papirisolering i din bolig

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Med papirisolering kan du både spare penge og reducere dit miljøaftryk.

Papirisolering, også kendt som papiruld, er et ideelt materiale til isolering.

Det har en fremragende isoleringsevne og er desuden meget miljøvenligt.

På vores hjemmeside kan du lære mere om prisen på papirisolering og hvad du ellers skal være opmærksom på, hvis du overvejer at bruge papiruld som din form for isolering.

Papirisolering Pris: Hvor meget koster det for papirisolering?

Prisen for en almindelig papirisolering er normalt 100 kr. pr. kvadratmeter.

Papirisoleringens pris varierer afhængigt af tykkelsen på isoleringen. Nedenfor finder du en tabel over forskellige tykkelser af isolering og de tilsvarende omtrentlige priser.

Tykkelsen på isoleringOmkostning pr. kvadratmeter, alt inkluderet
100 mm100 kr.
150 mm130 kr.
200 mm160 kr.
250 mm185 kr.
300 mm220 kr.

Det er værd at kende til isolering med papiruld

Planlægger du at efterisolere dit hjem, eller overvejer du at bygge et nyt? Der er isoleringsopgaver, som er nemme at håndtere, mens nogle kræver ekstra håndværk. Uanset om huset er nyt eller gammelt, er effektiv isolering afgørende og kan forbedre både indeklimaet og varmeregnskabet. Det er velkendt, at det kan være dyrt at opvarme et hus, der ikke er godt isoleret. Men i moderne tid er der mange alternativer til rådighed for isolering af boligens rum.

Derfor er det værd at overveje de moderne isoleringsteknikker og materialer, som bruges i byggeriet i dag. Papirisolering er en af de mest alsidige muligheder, og du kan læse mere om det her. Hvad er mulighederne for at isolere med papiruld? Hvordan er materialet behandlet? Kan du selv benytte papirisolering i dine gør-det-selv-projekter? Du kan finde svar på disse og mange flere spørgsmål her på siden. Du kan også finde ud af, hvad papirisolering kan koste, og hvordan du kan finde gode tilbud fra professionelle håndværkere med 3byggetilbud.dk for en god start.

Investér i kvalitetsisolering

Efterisolering kan i nogle situationer medføre betydelige omkostninger. Selvom det ikke er blandt de mest kostbare håndværksopgaver, kan de fleste boligejere drage fordel og finde glæde i det. Dog kan udgifterne stige, afhængigt af hvor stort et område og hvilke bygningskomponenter der skal isoleres.

På den anden side, er der mange fordele ved at have et hus, der er ordentligt og effektivt isoleret. Efterisolering af blot et loft eller gulv kan reducere varmeudgifterne betydeligt og eventuelt over tid betale sig selv. Endvidere er det klimavenligt, og kan øge husets værdi på boligmarkedet, hvis det skal sælges i fremtiden.

Hvad betyder papirisolering?

Se i videoen, hvilke fordele der er ved papirisolering.

https://www.youtube.com/watch?v=0921VOydDFk

I Danmark har vi benyttet papirisolering siden 1990’erne, men globalt har det været i brug i en meget længere periode. Det er et yderst effektivt isoleringsmateriale, der kan bruges i et væld af forskellige sammenhænge. Med undtagelse af terrændækket ved husets fundament, kan papiruld benyttes i næsten alle bygningselementer, der skal isoleres, herunder loft, gulv, mure, vægge osv.

Papiruld er et naturligt og miljøvenligt produkt, der er fremstillet af genbrugspapir. Det har bevaret mange af træets egenskaber, som det oprindelig blev lavet af, herunder evnen til at absorbere og frigive fugt.

Under forarbejdningen bliver materialet opdelt i mikroskopiske dele, hvilket gør det til en blød “uld”, der let kan blæses ind som isolering. Desuden gennemgår det en kemisk behandling, der gør det brandsikkert og modstandsdygtigt overfor skadedyr, svamp og lignende.

Papiruld har den samme lave ?-værdi og gode isoleringsegenskaber som for eksempel glasuld og mineraluld, og i nogle tilfælde er det endnu bedre. Den primære forskel mellem papirisolering og Rockwool er, at mineraluld ofte skal anvendes sammen med en dampspærre for at beskytte isoleringen mod fugt, mens papirisolering i mange tilfælde kan gøre dette ekstra trin unødvendigt.

Hvad er betydningen af U-værdien?

Hvis du har overvejet at forbedre isoleringen i dit hjem, eller hvis du undersøger markedet for isoleringsmaterialer, er du sandsynligvis stødt på termen U-værdi. U-værdi refererer til den faktiske isoleringseffektivitet i en bestemt del af en bygning, som en væg, og tager hensyn til tykkelsen og isoleringseffektiviteten af alle de materialer, den er lavet af. Teoretisk set kunne dette være mursten og Rockwool samt eventuelle mellemprodukter. En lav U-værdi indikerer i dette tilfælde, at væggen som helhed er god til at bevare varmen.

Når du kigger på individuelle elementer og produkter, skal du derimod være opmærksom på den såkaldte ?-værdi. ? (lambda) er et græsk bogstav, der i fysikken bruges til at angive et materials varmeledningsevne. Høj varmeledningsevne er naturligvis det modsatte af det, du søger, når du skal finde passende isoleringsmaterialer. Derfor bør ?-værdien være så lav som mulig. Mineraluld eller glasuld har typisk en ?-værdi på mellem 0,037 og 0,043, mens papiruld har en lignende værdi på omkring 0,038. Disse tal er ofte angivet som hele tal, men betydningen er den samme. For eksempel: ?-værdi: 38.

Hvor er det muligt at anvende papirisolering?

Papiruld er et alsidigt isoleringsmateriale, der egner sig til en bred vifte af formål, herunder isolering af lofter, skråvægge, gulve, krybekældre, hulmure og etageadskillelser. Dette fleksible materiale er både brand- og fugtbestandigt, takket være en kemisk behandlingsproces, og er også modstandsdygtigt overfor svampe og skadedyr. En lim tilsættes ofte til papirulden, hvilket gør det muligt for den at klæbe til de genstande og overflader, hvor den sprøjtes eller blæses ind.

Papirisolering er en populær valgmulighed for loftisolering, da det er let at installere. En ekstra fordel er, at papirulden i mange tilfælde kan anvendes uden en dampspærre, da den er i stand til at absorbere og frigive fugtighed på samme måde som træ, uden at det påvirker dens isoleringsevne. Mineraluld er også en velegnet løsning til loftskonstruktioner, men det kræver beskyttelse mod fugt.

Det er vigtigt at bemærke, at papiruld ikke bruges til isolering af terrændæk. I stedet er flamingo eller polystyren en mere almindelig løsning, da disse materialer fuldstændigt blokerer for fugt fra jorden.

Isolering med gør-det-selv papir

Det er almindeligt at søge professionel assistance til papirisolering, men det er også muligt at håndtere det selv. Dette vil dog kræve en vis teknisk viden og passende sikkerhedsudstyr, som en maske til at beskytte dine luftveje, når ulden pustes ind.

Selvom det kan reducere omkostningerne ved papirisolering at gøre det selv, vil materialeudgifterne sandsynligvis stadig være de højeste. Leje af specialudstyr vil også bidrage til omkostningerne. Det er mest almindeligt, at papirisolering sælges til professionelle installatører. Du kan dog købe det i byggemarkeder som Bauhaus. For eksempel kan du erhverve dig Isocell papirisolering for omkring 5000 kr. for en palle, der vejer lidt under 300 kg. Både mængder og priser kan dog variere på markedet.

Flere detaljer om prisen på isolering med papir

Hvis du vælger at få udført papirisoleringen af en professionel, vil prisen ofte være den, du har aftalt med isolatøreren. Dette er den mest almindelige fremgangsmåde. Nogle firmaer anvender deres eget produkt, som f.eks. Thermofloc papirisolering. I den pris du aftaler, vil arbejdsomkostningerne samt materialerne typisk være inkluderet. Men der er flere faktorer, der kan påvirke det endelige beløb, især hvor omfattende et arbejde det er at forberede det specifikke område til isolering.

For at få et foreløbigt overblik over omkostningerne, er det bedst at basere estimatet på kendte faktorer som materialernes priser, isoleringens tykkelse og antallet af kvadratmeter, der skal isoleres. Loftisolering er forholdsvis billig, og kan bruges som et teoretisk eksempel. Det er ikke usandsynligt, at du kan købe papirisolering til et loft for omkring 60 kr. per kvadratmeter, forudsat at du isolerer med en standardtykkelse på 100 mm. I virkeligheden kan prisen dog både være lavere og højere. Hulmursisolering er ofte en lidt mere bekostelig opgave, og her kan du forvente en kvadratmeterpris på cirka 100 kr. i et tilsvarende eksempel.

Hvor får du købt papirisolering?

Det kan være en udfordring at sammenligne priserne for håndværkertjenester uden først at have haft kontakt med flere virksomheder og udbydere. Dette er en uundgåelig, men ofte nødvendig del af planlægningen af byggeprojekter. Men 3byggetilbud.dk forenkler processen markant. Det er en landsdækkende service, der tilbyder tilbud og sammenligninger for næsten alle håndværkerfag. 3byggetilbud.dk er ideelt til at indskrænke dine søgekriterier og definere den opgave, du har brug for professionel assistance til.

Søgekriterierne kan være: ”Billig papirisolering i Horsens”, ”Hulmursisolering med papiruld i Thisted” eller ”Papirisolering på loft i Viborg.” Du kan også foretage en søgning på hele regioner, som for eksempel: ”Papirisolering i Thy.” Sjælland og resten af Danmark er selvfølgelig også dækket. Efter du har beskrevet din opgave, evaluerer 3byggetilbud.dk mulighederne og finder tre passende udbydere, som f.eks. Bentzen Papirisolering eller Nordisk Papirisolering. Derefter vil du blive kontaktet med tre konkurrencedygtige tilbud, som du frit og uden forpligtelse kan vælge imellem.

Få 3 Tilbud på papirisolering i din bolig

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

SparEnergi

Efterisolering Pris - Se pris og se mulighederne her
Den efterisolering pris du skal forvente, afhænger af hvilken metode der er mulighed for at anvende i netop din bolig.

Få 3 Tilbud på efterisolering af din bolig

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Der er flere fordele ved at efterisolere dit hus, herunder reducering af varmeforbrug, forbedring af indeklimaet og øget boligværdi. Der er mange forskellige metoder til efterisolering og mange gode grunde til at overveje det.

I det følgende vil vi uddybe, hvad efterisolering præcis indebærer, hvilke former for efterisolering der er tilgængelige, og måske mest afgørende; hvad det vil koste.

Læs også: Efterisolering af ydervæg – Beregn pris pr. m2 og få tips 

Efterisolering Pris: Hvor meget koster det at efterisolere?

Efterisolering Pris Hvor meget koster det at efterisolere

Typisk vil prisen for at efterisolere ydervæggen ligge mellem 1.500 kr. og 2.200 kr. pr. m2.

For efterisolering af loftet kan man forvente en pris mellem 100 kr. og 140 kr. pr. m2.

Hvad betyder termen efterisolering?

Efterisolering, som navnet antyder, er en proces, der implementeres efter opførelsen af huset, med det formål at forbedre husets evne til at bevare varmen. Dette resulterer i reducerede varmeudgifter. Ud over den økonomiske fordel ved efterisolering, bidrager det også til et forbedret indeklima og mindre miljøbelastning.

Efterisolering er en paraplybetegnelse for en række forskellige isoleringsmetoder. Der er mange forskellige måder at efterisolere et hus på. Eksempler inkluderer efterisolering af ydervægge, gulve, sokler, lofter, hulmure og tage. I den følgende tekst vil vi kigge nærmere på de mest udbredte metoder til efterisolering.

Efterisoleringens forskellige typer

Som nævnt er der mange forskellige typer af efterisolering. I det følgende vil vi dykke ned i nogle af de mest almindelige typer efterisolering og de fordele, de medfører.

Det er værd at bemærke, at alle former for efterisolering på længere sigt er økonomisk rentable – ikke kun gennem reducerede varmeudgifter, men også ved at forbedre husets værdi.

Genisolering af ydre væg

Genisolering af ydre væg
Eksempel på genisolering af ydre væg

Isolering af ydervæggen er en af de mest virkningsfulde typer af efterisolering, men det er også en af de mest krævende og især en af de dyreste.

En ydervæg kan isoleres både fra indersiden og ydersiden. Isolering udefra er den metode, der giver den største effekt. I denne metode monteres isoleringsmåtter direkte på ydervæggen, eller der bygges et træskelet omkring den eksisterende ydervæg, hvori isoleringen installeres.

Indvendig isolering af ydervæggen kan også udføres på flere måder. Den mest almindelige metode er at konstruere et skelet fyldt med isolering, som derefter beklædes med gips. Indvendig efterisolering anbefales kun i de situationer, hvor det ikke er muligt at isolere udefra.

Pris: Hvad er prisen for efterisolering af en ydervæg?

Genisolering af ydervægge er en af de mere omkostningstunge typer af genisolering. Omkostningerne kan variere, men ligger ofte mellem 750 kr. og 2.300 kr. pr kvadratmeter væg for udefra isolering, og omkring 1.000 kr. pr. kvadratmeter væg for indvendig isolering.

På trods af den høje pris for genisolering af ydervægge, er det en investering der i de fleste tilfælde betaler sig selv tilbage inden for 10 til 20 år. Det er altid en god idé at indhente flere tilbud, før man træffer en beslutning. 3byggetilbud.dk kan være en stor hjælp i denne proces, da deres omfang, erfaring og kendskab til industrien gør dem i stand til at skaffe de bedste tilbud.

Isolering af loftet igen

Isolering af loftet igen
Eksempel på Isolering af loftet

Isolering af loftet er en af de mest almindelige typer af efterisolering og i modsætning til isolering af ydervægge, er det en af de mest økonomiske og enkle metoder.

Isolering af loft kan i store træk udføres på to forskellige måder: enten ved at sprede isoleringsgranulat/papiruld over loftet eller ved at anbringe et lag af isoleringsmåtter på loftet. Du kan selv stå for den sidste metode, mens den første kræver hjælp fra en fagmand.

Pris: Hvad er prisen for efterisolering af et loft?

Om du vælger efterisolering af dit loft med isoleringsmåtter, eller indblæsning af isoleringsgranulat/papiruld, vil prisen variere. Prisen vil også afhænge af, om du beslutter dig for at gøre det selv, eller om du hyrer en håndværker. Hvis du vælger isoleringsmåtter, kan du forvente en pris på omkring 225 til 750 kr. pr. kvadratmeter loft ved brug af en håndværker. Hvis du derimod vælger indblæsning af isoleringsgranulat/papiruld, vil prisen være omkring 175 til 500 kr. pr. kvadratmeter loft.

Sokkelens efterisolering

Det er desværre ofte tilfældet, at husets sokkel bliver overset, når man taler om efterisolering. Mange sokler er dårligt isoleret og nogle har slet ingen isolering. Derfor er det et ideelt sted at fokusere på, når man overvejer energirenovering af boligen.

Ligesom med efterisolering af ydervægge kan efterisolering af sokkel foregå både indenfor og udenfor. Du kan vælge at gøre det selv, men det er anbefalet at få assistance fra en erfaren håndværker for at sikre, at arbejdet udføres korrekt.

Pris: Hvor meget koster det at efterisolere en sokkel?

Mange vælger at isolere soklen på samme tid som de isolerer ydervæggen. De to former for efterisolering er meget lignende, og prisen er derfor også meget ens. Du bør således forvente at betale omkring 2.000 kr. per kvadratmeter for sokkel/fundament.

Genisolering af hulmur

Hulmursefterisolering er en af de mest foretrukne typer af efterisolering. Dette kan tilskrives dens enkelhed og hurtighed i udførelse, samt dens relative lavpris.

Det er dog ikke alle boliger, der er velegnede til hulmursefterisolering. Men, hvis din bolig er egnet, er det et let sted at begynde, hvis du ønsker at forbedre dit hus’ isolering.

Under hulmursefterisolering processen, boreres der huller i fugerne på husets ydre væg. Derefter blæses der isoleringsmateriale ind, der oftest er enten mineraluld, papiruld eller papirisolering. Der er dog også andre typer af isoleringsmaterialer tilgængelige.

Pris: Hvad er prisen for hulmurs efterisolering?

Sandsynligvis er hulmursisolering den mest økonomiske type af efterisolering, hvor prisen normalt ikke overstiger 120 til 200 kr. pr. kvadratmeter.

Genisolering af gulvet

Genisolering af gulvet
Eksempel på isolering af gulvet

Hvis dit gulv over en uopvarmet kælder mangler tilstrækkelig isolering, kan du vælge at efterisolere det. Hvis din bolig ikke har en kælder, kan du også efterisolere gulvet for at forebygge kolde fødder og træk, selvom det kan være en bekostelig affære.

Generelt set, er der tre hovedmetoder til isolering af et hus uden kælder: Installation af isolering under stuegulvet, opbygning af et nyt terrændæk, og udefra isolering ved at isolere bygningens fundament og sokkel, som tidligere nævnt i et af de foregående afsnit.

Pris: Hvad er prisen for efterisolering af et gulv?

Prisen for at efterisolere et gulv varierer betydeligt afhængigt af metoden du vælger. Den mest økonomiske metode, der indebærer installation af isolering under stuegulvet, beløber sig til omkring 1.300 kr. til 1.700 kr. pr. kvadratmeter. På den anden side, den mest bekostelige metode, som involverer lægning af nyt terrændæk, beløber sig til omkring 3.000 kr. pr. kvadratmeter.

Få 3 Tilbud på efterisolering af din bolig

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

SparEnergi