Tips & Råd

Pumpebrønd til Regnvand: Beregn Pris

Skal du til at lave omfangsdræn? Så bør du undersøge om du får brug for en pumpebrønd frem for at få en ubehagelig overraskelse senere. En pumpebrønd benyttes hvis drænet ligger så dybt at du ikke kan opnå det korrekte fald ud til den offentlige kloak og derfor har behov for at pumpe vandet fra drænet ud i kloakken.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 16. januar 2024
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.

Mange danskere døjer med en fugtig kælder og selvom løsningen med et omfangsdræn lyder simpel, så er den det sjældent.

Det er pumpebrønde til regnvand et godt eksempel på, for når kommunen lægger offentlig kloak i vejen tager de ikke højde for at ejendomme kan have en dyb kælder hvor de ønsker dræn. Det ville simpelthen blive for dyrt når man gravede kloakken.

Derfor er omfangsdræn og pumpebrønde til regnvand tæt forbundet, så tæt at det er sjældent de ikke benyttes sammen jo mindre du kan udlede vandet fra drænet i en faskine på din egen grund.

Men hvordan virker det, hvad koster det og kan jeg lave det selv? Det ser vi på i de kommende afsnit.

Få 3 Tilbud På En Pumpebrønd

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

🚰Hvordan virker en pumpebrønd til regnvand?

En pumpebrønd til regnvand er relativt simpel og består kun af 3 ting:
– En lukket brønd
– En pumpe
– En flyder der starter pumpen ved en bestemt højde i brønden og slukker den igen ved en anden højde.

Konceptet er her at vandet fra nedløb eller dræn ledes hen til pumpebrønden hvor pumpen starter når flyderen når en bestemt højde og derfor pumper vandet ud i kloakken.

Der er samtidig et tilbageløbsstop i pumpen så vand fra kloakken ikke kan løbe retur i brønden i tilfælde af skybrud.

Inden vandet når pumpebrønden bør det have været igennem et sandfang, så det kun er regnvand der lander i pumpebrønden.

Det eneste løbende vedligehold er at sikre at der ikke er kommet blade eller lignede i brønden og tjekke at pumpen virker som den skal.

Se hvordan man får sat en pumpebrønd op

💰Hvad koster en pumpebrønd til regnvand?

En pumpebrønd til regnvand koster omkring 40.000,- inkl. montering og reetablering af jorden. Prisen inkluderer opgravning, selve brønden med pumpe o.lign., montage og reetablering af jorden. Du kan altså få en fuldt funktionel pumpebrønd for denne pris.

Hvis du skal have reetableret fliser eller lign. må du påregne en øget udgift til dette.

For at få en mere nøjagtig pris på en pumpebrønd til regnvand kan du klikke på knappen under beregneren “Få Uforpligtende Tilbud” hvorefter du vil få 3 tilbud fra håndværkere tilknyttet 3byggetilbud.dk

Få 3 Tilbud På En Pumpebrønd

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

🧰 Kan jeg selv montere en pumpebrønd?

Du må ikke selv opsætte en pumpebrønd da det kræver en autoriseret kloakmester. Du må til gengæld gerne selv gøre klar til pumpebrønden og reetablere når den er monteret hvilket kan spare dig mange tusinde kroner.

Få 3 Tilbud På En Pumpebrønd

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

❓ Ofte Stillede Spørgsmål Om Pumpebrønde Til Regnvand

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvad koster en pumpebrønd til regnvand?

En pumpebrønd til regnvand koster ca. 40.000,- inkl. montering og reetablering af jorden. Hvis den f.eks. skal placeres midt i en indkørsel eller lign. må du påregne ekstra udgifter til reetablering.

Hvordan virker en pumpebrønd til regnvand?

En pumpebrønd til regnvand bruges til at transportere vand ud i kloakken hvis selve drænet eller tagnedløbet ligger for lavt til et fald på to promille pr. meter rør. Det er en dyr løsning og man vil derfor altid forsøge at lave den almindelige løsning med rør først, men det kan være nødvendigt især når man laver omfangsdræn.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Bygningsreglementet BR18