Tips & Råd

Tilbageløbsstop: Få styr på vandet

Ønsker du at stoppe enten spildevand eller regnvand i at løbe retur i systemet? Så er et tilbageløbsstop ofte den billigste og mest simple løsning. I denne artikel ser vi på hvordan den fungerer, hvad det koster at etablere og vedligeholde og om det er den rette løsning til dit projekt.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 16. januar 2024
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.

Har du problemer med kloakvand i kælderen når det regner kraftigt? Går vandet retur i dit dræn når åen går over sine bredder? Så er løsningen måde et tilbageløbsstop som kan stoppe de uønskede vandmængder i at komme for tæt på dit hus.

I modsætning til et højvandslukke eller en pumpebrønd så monteres et tilbageløbsstop direkte i din nuværende brønd og det er derfor ikke altid en mulighed til spildevand hvis der ikke er en brønd kun til kælderen.

Til gengæld er et tilbageløbsstop en billig og simpel løsning der ofte er nok til at løse problemet.

I denne artikel ser vi på fordele og ulemper ved et tilbageløbsstop og ikke mindst hvad det koster. Læs med herunder.

Få 3 Tilbud På Et Tilbageløbsstop

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

🚰Hvordan virker et tilbageløbsstop?

Et tilbageløbsstop kan have forskellig udformning, men er en mekanisk envejsventil hvor vandet frit kan løbe den ene vej, men hvis det forsøger at løbe retur vil den lukke for vandgennemførsel.

Et tilbageløbsstop skal desuden åbne for vandgennemstrømningen igen helt automatisk, ellers skal der være tilkoblet en alarm til det.

På billedet her ses en helt simpel løsning til et gulvafløb med en gummikugle der presses op og lukker for vandet hvis det forsøger at komme op nedefra.

Her kan du i videoen, kan du se hvordan et tilbageløbsstop virker

💰Hvad koster et tilbageløbsstop?

Et tilbageløbsstop kan erhverves for under 1000,- hvis det kun skal håndtere drænvand/regnvand og ikke være godkendt til brug i kloakken.

Det er altså ikke en dyr tilføjelse at stoppe vandet fra åen eller andet der kan gå retur i dit dræn omkring huset.

Skal det derimod kunne håndtere spildevand koster det fra 10.000,- incl montage og opefter.

For at få en mere nøjagtig pris på et tilbageløbsstop kan du klikke på knappen under beregneren “Få Uforpligtende Tilbud” hvorefter du vil få 3 tilbud fra håndværkere tilknyttet 3byggetilbud.dk

Få 3 Tilbud På Et Tilbageløbsstop

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

🧰 Kan jeg selv montere et tilbageløbsstop?

Om du selv må montere et tilbageløbsstop afhænger af hvilken væske det skal håndtere. Er det spildevand må du ikke, her skal der bruges en autoriseret kloakmester. Er der derimod regnvand eller dræn må du gerne, men du skal som altid være opmærksom på at overholde den givne lovgivning på området.

Få 3 Tilbud På Et Tilbageløbsstop

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

❓ Ofte Stillede Spørgsmål Om Tilbageløbsstop

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvordan virker et tilbageløbsstop?

Et tilbageløbsstop fungerer som en envejsventil der tillader vand at løbe den ene vej, men som lukker hvis det forsøger at løbe retur. Det benyttes enten til spildevand, regnvand eller dræn.

Hvad koster et tilbageløbsstop?

Et tilbageløbsstop koster ned til 1000,- for en simpel model der ikke må håndtere spildevand og som du selv må montere. De modeller der er godkendt til spildevand koster fra 10.000,- incl montage og må kun monteres af en autoriseret kloakmester.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Bygningsreglementet BR18