Sandblæsning af hus – Se hvad det koster her

Skal du have renoveret facaden? Få den bedste start på din facaderenovering med en sandblæsning af huset. Få tips og inspiration her.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 17. oktober 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Sandblæsning af hus - Se hvad det koster her

Få 3 Tilbud på sandblæsning af hus

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Ønsker du at opfriske dit hus’ facade? En professionel sandblæsning af facaden giver dig et attraktivt, rent resultat, uanset hvordan overfladen ser ud.

Hvis du står overfor en omfattende facaderenovering, eller drømmer om at få vandskuret din bolig, kan du med fordel overveje sandblæsning. Denne proces fjerner effektivt snavs og skidt fra væggene, og efterlader dig med en flot overflade og et holdbart resultat.

Har du brug for yderligere informationer?

På denne side kan du finde svar på, hvad det koster at få foretaget en sandblæsning eller læs mere om sodablæsning.

Du kan også lære mere om, hvordan du selv kan udføre arbejdet, hvis du er klar til en autentisk gør-det-selv-udfordring.

Læs også: Find Håndværker – Se hvordan du finder den rette håndværker

Sandblæsning af hus pris – Hvad er prisen for at få sandblæst huset?

Sandblæsning af hus pris - Hvad er prisen for at få sandblæst huset

Typisk vil prisen for sandblæsning af et hus falde inden for rammerne af 25-40 kr. pr. 2m, inklusive moms og materialer.

Når du ser rundt i dit boligområde, vil du bemærke, at ingen huse eller facader er identiske. Dette gør det vanskeligt at give et nøjagtigt estimat for, hvad sandblæsning vil koste. Mange faktorer påvirker den endelige pris.

Forstår du, hvilke forhold der bestemmer prisen for sandblæsning af dit hus? Inden den endelige pris kan bestemmes, skal en professionel gennemgå din bolig. Husets størrelse, facadens opbygning og mange andre elementer spiller en afgørende rolle for det endelige beløb, du skal betale for sandblæsning.

Dette er prisen for sandblæsning.

Ønsker du at få en præcis pris på sandblæsning? De samlede udgifter varierer fra husejer til husejer. Derfor anbefales det, at du tager kontakt til din lokale professionelle håndværker, hvis du ønsker at få et attraktivt tilbud på sandblæsning af dit hus eller en anden overflade.

Prisen for dig vil nemlig være afhængig af opgavens størrelse.

Hvad er fordelene ved at bruge sandblæsning?

Har du overvejet at renovere din facade? En sandblæsning af dit hjem kan være det perfekte valg. Professionel sandblæsning som facaderens og giver den et flot udtryk. Under processen fjernes snavs, kalk, maling, puds og belægninger, hvilket resulterer i en ren og velplejet overflade.

Husfacaden bliver med tiden påvirket af vind og vejr, hvilket fører til ophobning af alger, mos og andet snavs – dette kan desværre give et utilfredsstillende udseende. Er din facade kedelig og trist at se på? Det kan være en god idé at overveje en sandblæsning af dit hjem, hvis du ønsker at bringe facaden tilbage til sin tidligere glans. Prisen inkluderer ofte udfyldning af revner på de steder, hvor murværket er beskadiget.

Rengøring af både stål og sten

Ikke blot husfacader kan drage nytte af mobil sandblæsning, men også stål kan renses for rust, maling og andre unødvendige elementer – dette er en løsning, der ofte vælges i industrien.

Sandblæsning er en højst effektiv rengøringsproces, der resulterer i et rent underlag, der nemt kan efterbehandles.

Specielt udstyr er nødvendigt for sandblæsning.

Specielt udstyr er nødvendigt for sandblæsning.
Her ses de ”pistoler” som anvendes til sandblæsning.

Professionelt udstyr er nødvendigt til sandblæsning, der enten udføres i en kabine eller et specielt sandblæsningsrum. Dette sikrer gode arbejdsvilkår, da det er en udfordrende opgave for operatøren at udføre.

Har du nogensinde hørt om en sandpotte? Den er afgørende for at få jobbet gjort. Den er forbundet til en kompressor, der sender en præcist målt mængde luft, så det korrekte tryk sikres i forhold til dysen. Dette sikrer, at blæsningen bliver optimal.

Dysens åbning afgør, hvilket blæsetryk der skal bruges til opgaven, og kun den korrekte mængde luft sikrer et fejlfrit resultat.

Forskellige slags sand til sandblæsning

Det er afgørende, at du anvender sand af høj kvalitet til sandblæsning, da det sikrer et flot slutresultat. Ved du, hvilke sandtyper der er egnet til dette formål?

For at sandblæse, skal du bruge særligt sand. Det betyder, at du ikke blot kan tage en tur til stranden og samle det nødvendige sand. Kornstørrelsen på sandet er også vigtig at have styr på, da det har stor indflydelse på resultatet.

Oftest benyttes kvartssand eller ovntørret sand til sandblæsning. Begge typer kan købes i dit lokale byggemarked, hvor du også kan få rådgivning om, hvilken type sand du bør vælge.

Sandblæsning: Er det muligt at gøre det selv?

Er du en handyman med den rigtige teknik, og er du ikke bange for at tage en udfordring op, når den opstår? Selv-sandblæsning af hus er absolut en mulighed, men du bør nøje overveje dine valg, inden du starter på arbejdet.

Selv-sandblæsning er ikke blandt de letteste opgaver, en handyman kan tage sig af. Har du den nødvendige erfaring? Med den rigtige viden og det bedste udstyr, kan du håndtere en sandblæsning selv.

Selv-sandblæsning kræver:

  • En kompressor
  • En sandblæser
  • Sand

Når du skal i gang med sandblæsningen, skal du bruge professionelt udstyr. Det er nemlig de færreste, der har en professionel sandblæser eller en kompressor til rådighed. Udover det ovennævnte, vil du højst sandsynligt også have brug for andre materialer, afhængig af hvor stor opgaven er.

Her i videoen kan du se hvordan handymanden selv sandblæser sit hus

Lad en professionel tage sig af arbejdet

At lade en professionel håndtere sandblæsningen af din facade kan være meget gavnligt. Uafhængigt af, hvilken slags facade dit hjem har, kan du med ro i sindet overlade opgaven til en ekspert, der med stor erfaring og dygtigt håndværk vil opfriske facaden for dig.

Er det tid til at vandskure dit hus, eller har dit hjem brug for en facaderenovering? Der kan være mange grunde til, at du vælger mobil sandblæsning.

En af de mest typiske grunde er, at facaden skal vandskures eller pudses op. Sandblæsningen renser overfladen grundigt og fjerner gammel snavs samt rester af maling, kalk eller puds, før facaden pudses op igen. Efterbehandlingen af murværket bliver pænere og mere holdbar, når du først har fået foretaget en sandblæsning. Det er almindeligvis kendt, at et rent underlag er at foretrække.

Foretag reservation af mobil sandblæsning i god tid.

Ønsker du at få dit hus mobil sandblæst for at renovere facaden? Det er en smart ide at kontakte en professionel i god tid. Dette sikrer ikke kun, at arbejdet bliver udført, når det passer dig, men der er også andre årsager til det.

Hvis du får sandblæsningen udført i rette tid, kan eventuel restfugt i murværket nå at fordampes inden du behandler overfladen yderligere.

Planlægger du at vandskure hjemmet og pudse murværket op? Dette er ideelt at gøre om foråret, når vejret bliver varmere. Derfor er det fordelagtigt at få sandblæsningen gjort i de koldere måneder.

Få 3 Tilbud på sandblæsning af hus

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

At.dk

Naestved.dk