Facaderens – Se hvad det koster at rense facaden (2023 pris)

Er dit murstenshus begyndt at se lidt trist ud? Har din facade brug for lidt omsorg? Hvis din facade er meget udsat for fugt og skygge, er det gode betingelser for vækst af mos og alger. Med tiden vil dette vokse og kan øge risikoen for revner og sprækker i facaden.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 29. juni 2023
Facaderens
Facaderens sikre at du kan bibeholde din bolig flot og repræsentativ, og er oplagt ved et eventuelt salg af boligen, for at sikre at du giver det bedste indtryk til nye potentielle købere.

Revner og sprækker kan føre til fugtproblemer i huset og murværket, hvilket i værste fald kan medføre svamp i boligen.

Det danske vejr er ideelt for algevækst, og især den nordlige del af huset er særligt udsat.

Ved at udføre en facade rensning reduceres risikoen for sådanne problemer. Dette vil igen give dig en flot og indbydende facade, som er sund for boligen. Hvem vil ikke gerne have en indbydende bolig, der fremstår pæn og velholdt?

Dette kan også give en stor fordel, hvis du skal sælge din bolig. Det første indtryk er vigtigt, og det vil helt sikkert gøre din bolig mere attraktiv for købere.

Læs også: Gratis tagtjek: Få styr på eventuelle skader i taget nu

Priser for facaderens

Der kan forekomme geografiske variationer i priserne for facaderens i Danmark. Priserne varierer også afhængigt af overfladen, da der er forskellige arbejdsopgaver involveret afhængigt af materialet, som muren er konstrueret af.

Du skal forvente at prisen for facaderens med rensning og imprægnering af en facade koster 50-100 kr pr. M2. Så hvis huset er 130 M2 koster det mellem 9.750 kroner og 13.000 kroner.

Nedenfor har vi dog udarbejdet et estimationsværktøj til prisberegning, der tager udgangspunkt i et typisk murstenshus.

Two columns
Vertical
Horizontal
Prisberegner til Facaderens
Prisestimatet
Name Total
"{{getWooProductName}}" has been added to your cart
Your service request has been completed!
We have sent your request information to your email.
Issued on: {{ $store.getters.getIssuedOn }}
Payment method: {{ $store.getters.getPaymentType }}
{{ item.title }}: {{ item.value }}

📝 Modtag 3 faste tilbud på facaderens 📝

Prisestimatet fra vores beregner er en god vejledning når du skal vælge tagtype eller se hvordan du kan holde dig indenfor dit budget, men er altid forbundet med en usikkerhed. Derfor anbefaler vi at du får 3 tilbud på din opgave når du er klar til at gå videre.

Derfor samarbejder vi med platformen 3byggetilbud som siden 2000 har formidlet mere end 500.000 byggeprojekter for danskerne. Hos 3 byggetilbud kan du helt uforpligtende indsende din opgave og få 3 tilbud tilbage fra håndværkere.

Med tilbuddene i hånden kan du få oprettet en byggekredit i banken eller omlagt dit realkreditlån og komme godt igang med dit nye tag.

Bestil dine 3 tilbud ved at trykke på knappen herunder

Læs også: Tagvask – Se hvad alle fordelene ved vask af tag er her

Hvordan udføres en facaderens typisk?

Hvordan udføres en facaderens typisk
Når man fortager en facaderens, så anvender man typisk en højtryksrenser, som kan spule alt skidt og snavs væk, men det afhænger af hvilken type facade du har på din bolig, da visse facader faktisk kan tage skade af det høje tryk som der kommer med en højtryksrenser.

Der er forskellige metoder til at udføre en facaderens. Udførelsen indebærer bestemt risici, og hvis man ønsker at gøre det selv, er det vigtigt at være yderst forsigtig. Det er nemt at beskadige din facade, hvis du ikke udfører opgaven korrekt.

Først og fremmest er det vigtigt at understrege, at et hus af mursten bestemt ikke kan tåle afrensning med højtryksrenser.

Mursten er fremstillet af brændt ler, og under brændingsprocessen dannes der en brandskal, som fungerer som en beskyttende hinde.

Ved at udføre højtryksrensning kan man skade denne brandskal, hvilket betyder, at man efterlader sit hus sårbart over for alger, fugt og snavs. Og dermed øges risikoen for, at muren bliver frostsprængt.

Læs også: Maling af tag – Beregn prisen og få vores tips & tricks her

Undersøgelse af murværk

En ekspert vil normalt begynde med at analysere murværket for at bestemme, hvilken rengøringsmetode der passer bedst til det. De vil vurdere murstenenes hårdhed og tilstand samt hvilke kemiske stoffer, der er bedst egnede til opgaven.

Rengøring

Dernæst udføres selve rengøringen af murværket. Da en murstensfacade er en blød overflade, kan man ikke bruge højtryksrensning.

Ofte vil man rense muren kemisk, hvor man påfører det passende kemiske stof på murstenene, som derefter skylles af med varmt vand uden højt tryk.

Erfarne fagfolk bruger normalt en fladstråledyse til rengøring af murstensbygninger.

Hvis man ønsker at udføre arbejdet selv, er det en fremragende idé at konsultere en professionel. Eksperten kan vejlede dig i forhold til, om den valgte facaderensning passer til din bolig.

I videoen kan du se hvordan man renser murværket med en højtryksrenser

Efterbehandling

Når facaden er renset, kan en imprægnering hjælpe med at sikre, at resultatet varer meget længere.

Overfladebehandlingen beskytter mod fugt og skaber dårlige vækstforhold for alger, svampe osv.

Det er dog afgørende, at man efterbehandler det med et middel, der er skånsomt for brændhuden på murstenene.

Det er en god idé at lade en ekspert udføre opgaven

En ekspert er bekendt med, hvordan murværket skal renses og har kendskab til de forskellige typer af mursten og de forskellige slags fuger, der kan forekomme (og hvordan man skal forholde sig til dem).

Størstedelen af folk vælger at bruge en professionel til opgaven. Det kan være en meget stor opgave at udføre selv, og der stilles høje krav til det korrekte udstyr.

En fagperson ved, hvilken behandlingsmetode der vil være bedst for din bolig. Og han/hun har de nødvendige produkter til at udføre opgaven.

Få 3 Tilbud på algehandling af tag

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om facaderens

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvordan renser man en facade?

En facade renses med en højtryksrenser og algefjerner. Det er vigtigt at undersøge overfladen først og sikre at den kan holde til trykket fra højtryksrenseren og de kemikalier der bruges.

Hvad koster facaderens?

Rensning og imprægnering af en facade koster 50-100 kr pr. M2

Hvordan fjerner jeg alger fra facaden?

Du fjerner alger fra facaden med algerens på samme måde som taget og fliser. Du kan f.eks.  få et professionelt firma til at lave en facaderens og efterfølgende imprænering som vil holde algerne væk i et stykke tid.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Miljøstyrelsen