Betongulv – Hvad koster det pr. Kvm med eller uden polering?

Tænker du på at få installeret et betongulv i dit hjem? Så er denne vejledning lige noget for dig. Her kan du lære mere om fordele og ulemper ved betongulve samt priser og processer.

Lad os begynde med at beskrive det overordnede om betongulve i din bolig og derefter gå videre til budget og processen.

Betongulv - Hvad koster det pr. Kvm med eller uden polering
Et Betongulv har mange fordele, og er derfor attraktivt i mange hjem grundet deres robuste materiale og rustikke look.

To minutters gennemgang af betongulve

Betongulve har de seneste år fået en stigende popularitet blandt danskerne. Gulvet er naturligvis lavet af beton og er derfor meget holdbart, hvilket ofte gør det til et populært valg i byggebranchen.

Det rå udseende fra cement, sten, grus og vand skaber en fantastisk kontrast til de andre detaljer i rummet.

Materialet er igennem de senere år blevet utrolig eftertragtet at benytte i byggeriet. Både bygherrer og arkitekter foretrækker det, da det er et robust materiale, der kan modstå det danske vejr.

Dertil er det et prisvenligt materiale, som både kan bygges hurtigt og højt med. Beton er i dag ikke kun et byggemateriale, men et materiale, der er blevet udviklet til flere forskellige anvendelsesmuligheder.

Dette inkluderer betonvægge, betonmøbler og selvfølgelig betongulve. Det rustikke og industrielle udseende har fundet sin plads i mange danske hjem. Det rå betongulv bruges normalt i stalde, lagerhaller og lignende, men de polerede betongulve er også blevet populære i private hjem som badeværelser og køkkener.

Få 3 Tilbud på et betongulv

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Læs også: Efterisolering af gulv – Undgå kolde fødder

Hvad er prisen på et betongulv?

I modsætning til andre gulvtyper er et betongulv mere enkelt med hensyn til prisstrukturen. Her kan du generelt forvente en mere fast pris, hvis du blot ønsker et almindeligt betongulv.

Du kan enten vælge en fast timepris for at få lagt betongulv, som også dækker alle materialer, eller vælge en fast pris pr. m2.

Et almindeligt betongulv har en pris på omkring 300-400 kr. pr. m2 eller en timeløn inkl. materialer.

Et poleret betongulv er dyrere og koster mellem 750-1150 kr pr. m2.

Priserne varierer selvfølgelig afhængigt af den enkelte fagmand, og der kan derfor være variationer i både pris og kvalitet på markedet.

Hvis du ønsker et betongulv med struktur eller en malet overflade, skal du forvente en højere pris, da det kræver mere arbejde. Da det er en løsning, der kan holde i mange år, kan det ofte være en god investering at få det lavet præcis som ønsket.

Tip: Det er muligt at spare mange penge på betongulvet ved at indhente flere tilbud. Der er mange specialiserede gulvlæggere til f.eks. betonarbejde, der giver mulighed for at finde bedre priser.

Forskellige tilbud kan sammenlignes, hvorefter du kan vælge det bedste tilbud. Det er en god idé at undersøge faglig dygtighed, kemi, forståelse af opgaven og pris.

Læs også: Renovering af hus – Lav din egen renoveringsplan her

Derfor bør du overveje betongulve

Betongulve har oplevet en enorm popularitet i Norden. Det gælder ikke kun for erhvervslivet, men også private husejere. Tidligere var det hovedsageligt virksomheder, der benyttede betongulve i deres lagre, værksteder eller større erhvervslokaler. Det er en økonomisk løsning, som tåler slid og varierende temperaturer.

Det rå og industrielle udtryk, som betongulve har, er en attraktiv kombination til hjemmet, da det er holdbart i mange år og relativt billigt. Betongulve passer desuden godt ind i den minimalistiske og ny nordiske stil, hvor møbler af træ og planter er en del af indretningen. Her bidrager betongulve til at fremhæve de varme og levende materialer, så de træder i karakter.

Hvis du ikke er fan af den klassiske beton, vil du blive glad for at vide, at du kan tilpasse dit betongulv efter din egen smag. Det er nemlig muligt at vælge farven på betonoverfladen, så den passer præcis til dit ønske. Du kan eksempelvis vælge en dæmpet farve eller skabe et råt mønster i betongulvet for at få et unikt og personligt betongulv.

Fordele ved betongulve

Som med alle andre typer af gulve, er der både fordele og ulemper ved at vælge betongulve til din bolig. Nedenfor finder du en liste over fordelene ved betongulve.

 • En af de største grunde til at vælge betongulve er først og fremmest, at det er et 100 % naturligt materiale, der er utrolig slidstærkt. 
 • Dette er en gulvtype, der kan vare i flere generationer, hvis det lægges korrekt af en professionel gulvlægger. 
 • Når du vælger betongulve, får du en ensartet overflade i hele boligen, der giver plads til en fantastisk indretning. 
 • Betongulve er også en fremragende løsning, hvis du har gulvvarme og ønsker en optimal fordeling af varmen i hele rummet. 
 • Den ensartede overflade bidrager derfor også til et bedre indeklima og mindre energiforbrug til opvarmning af gulvvarmen.
 • Eftersom beton er et tungt materiale, er betongulve gode til at holde på varmen, men samtidig sørger de for, at det ikke bliver for varmt på varme sommerdage. Det kan derfor også betragtes som en energibesparende løsning til hjemmet. 
 • En anden stor fordel ved beton er, at du i dag kan vælge mellem flere forskellige overflader til dit betongulv. Du kan enten vælge et betongulv, der er poleret, mat, råt, farvet, duset eller med struktur i, alt efter hvad der passer til din stil og boligens æstetik.

Ulemper ved betongulve

Før du beslutter dig for et betongulv, er det vigtigt at overveje de potentielle ulemper ved denne type gulvløsning i din bolig.

 • Betongulve er et hårdt materiale med en solid overflade, hvilket betyder, at det kan være anstrengende at gå på og resultere i trætte ben efter en lang dag. 
 • Beton har traditionelt været brugt i lagerbygninger og værksteder, så det er vigtigt at tænke på indretningen af din bolig, så der skabes en god akustik med møbler på gulvet og billeder på væggene.
 • Når du vælger betongulve, skal du være opmærksom på, at det er en permanent løsning. Hvis der opstår en synlig ridse eller en større revne, kan det ikke nemt repareres. 
 • Betongulve kan ikke pletrepareres på samme måde som klikgulve eller flisegulve. Dog er betongulve en meget modstandsdygtig gulvtype, der godt kan tåle møbler, der flyttes rundt.
 • Endelig bør du grundigt overveje, om et betongulv er det rette valg for dig, da det er en gulvtype, der er vanskelig at ændre på. På den positive side er det en løsning, der kan holde i flere generationer og dermed give et godt afkast af din investering.

Derfor bør du ansætte en professionel fagmand til at lægge et betongulv

Hvis du har besluttet dig for at få et flot og stilsikkert betongulv installeret i dit hjem, er dit næste skridt at finde en professionel fagmand. Årsagen til, at du bør ansætte en professionel fagmand til at lægge et betongulv, er, at det kræver den rette viden, teknik og kendskab til produktet for at opnå det bedste resultat.

På denne måde kan du undgå nogle af de tidligere nævnte ulemper og forhåbentlig blive mere tilfreds med dit gulv på længere sigt uden at fortryde noget.

Når betongulvet først er lagt, kan det ikke ændres. Det er derfor vigtigt at gøre det korrekt og ordentligt første gang. Hvis du selv forsøger at lægge gulvet, og resultatet ikke bliver godt, kan det blive en bekostelig oplevelse at skulle fjerne hele gulvet og lægge det på ny.

Ved at vælge en professionel gulvlægger frem for at gøre det selv, kan du også forvente garanti for det udførte arbejde. Det betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om mulige sjusk, fejl eller skader i forbindelse med arbejdet.

Her bør du vælge en gulvlægger, der er specialiseret i betongulve og som tilbyder en rimelig garanti for den endelige løsning.

En anden fordel ved at ansætte en professionel gulvlægger er, at du har mulighed for at få rådgivning og sparring, så du ender med at opnå det resultat, du drømmer om.

Få 3 Tilbud på et betongulv

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om betongulve

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvad koster et betongulv pr. m2?

Et almindeligt betongulv koster ca. 350 kr. Pr. kvm hvor et poleret betongulv koster 1000 kr. Pr. kvm. Priserne er uden isolering o.lign. Og inkluderer altså kun selve beton og støbning.

Kan man selv lave et betongulv?

Du kan godt selv støbe et betongulv, men skal det være et poleret gulv kan det anbefales at lade en gulvmand lave det for at undgå fejl og slippe for at købe specialudstyr.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Bygge- & Anlægsavisen

Synligbeton.dk