Isoleret skur pris – Se hvad et isoleret skur koster her

På denne side finder du priserne på et isoleret skur, en gennemgang af fordele og ulemper, samt muligheden for at modtage 3 gratis tilbud på opbygningen af det.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 15. januar 2024
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Isoleret skur pris - Se hvad et isoleret skur koster her
Når et skur skal bruges året rundt, enten til at sidde deri, eller til opbevaring, så er det en god ide at få et isoleret skur, så tingene ikke bliver ødelagt af fugt og frost om vinteren.

Få 3 Tilbud på at få isoleret skur

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Her vil du finde mere information om omkostningerne ved et isoleret skur. Derudover får du også nyttige tips til, hvordan du kan bygge det selv, da der er mulighed for at spare penge, hvis du kan håndtere opgaven selv.

Læs også: Find Håndværker – Se hvordan du finder den rette håndværker

Isoleret skur pris – Hvad er prisen for at konstruere et isoleret skur?

Isoleret skur pris - Hvad er prisen for at konstruere et isoleret skur

Prisen på et isoleret skur på 10 m2 vil beløbe sig til omkring 8.000 kr.

Har du længe ønsket dig et skur i baghaven til opbevaring af maling, grøntsager, frugt eller endda til at rumme en fryser? Et isoleret skur kan være en fantastisk tilføjelse, der giver ekstra opbevaringsplads. Her kan du gemme høsten fra haven, opbevare grill og havemøbler i tørvejr, parkere havetraktoren, eller endda indrette pladsen til at være dit hobbyrum eller værksted.

Hvis du overvejer at bygge et isoleret skur, er du nok nysgerrig på, hvad det vil koste. Prisen kan variere betydeligt afhængig af hvilken løsning du vælger.

Ønsker du en færdigbygget model, eller vil du selv bygge skuret? Begge valg har betydning for de endelige omkostninger, ligesom det også har indflydelse, om du vil have en carport med et isoleret skur, eller kun har brug for at installere en isoleret dør på det eksisterende skur.

Dit valg af materialer og skurets størrelse vil også påvirke prisen på et isoleret skur. Hvis du vælger løsninger, der overholder klimacertificeringer og miljømærkninger, som for eksempel at bygge tilbygningen i FSC-certificeret træ, vil det også have en indvirkning på prisen. Derfor skal du tænke omhyggeligt over, hvordan dit skur skal designes, før du kan få den præcise pris.

Prisen på et isoleret skur

Prisen for isoleringsmaterialer kan variere, men hvis du vælger 95 mm batts med mineraluld, kan prisen forventes at være omkring 60 kroner per kvadratmeter. Hvis du også planlægger at bruge vindpap, vil det koste fra 10 kroner per kvadratmeter. Således vil den samlede pris for et isoleret skur være omkring 70 kroner per kvadratmeter.

Hvis du ønsker at bygge et isoleret skur fra bunden til toppen, er det gavnligt at anvende materialer med høj holdbarhed. Dette vil resultere i et robust resultat, som ikke behøver meget vedligeholdelse, og på længere sigt vil det spare dig for et betydeligt beløb.

Oplev de mange fordele ved et isoleret skur

Oplev de mange fordele ved et isoleret skur

Med et isoleret skur i din have, behøver du ikke bekymre dig om opbevaring af dine haveredskaber, grillen og græsslåmaskinen, når vinteren nærmer sig, og sneen begynder at falde.

I vintermånederne kan kulde og fugt hurtigt efterlade mærker i uisolerede havehuse. Hvis du ønsker at bruge skuret til mere end blot at opbevare cykler eller haveværktøj, er det ideelt at vælge en isoleret tilbygning. Dette vil ikke begrænse, hvad du kan opbevare, når frosten sætter ind.

Her er fordelene ved et isoleret skur

Frost kan resultere i, at maling mister sin elasticitet og tørreevne, men det kan stadig opbevares sikkert i et isoleret skur udendørs. Du vil ikke støde ind i problemer med frost. Du har også mulighed for at lagre madvarer som øl, sodavand, frugt og grøntsager. De ekstra kvadratmeter er ideelle til at blive omdannet til et værksted eller et lokale for dine hobbyer. Hvis skuret er tilstrækkeligt isoleret, kan du endda installere en fryser derinde, så længe temperaturen i rummet ikke falder under det, fryseren kan håndtere.

Få et skur, der allerede er bygget

Ikke alle besidder evnerne til at være en gør-det-selv håndværker, men hvis du er en af dem, der ikke er så dygtig med værktøj, er der ingen grund til bekymring. Du har nemlig muligheden for at anskaffe et færdigbygget, isoleret skur, som er let at samle. Du slipper dermed for selv at skulle finde de nødvendige komponenter og bygge skuret fra bunden.

Hvis du ikke føler dig sikker på at samle det selv, kan du få en lokal tømrer til at gøre det for dig. Det sikrer, at skuret bliver korrekt opsat og står stabilt. Denne løsning er ikke dyr, og prisen på et færdigbygget, isoleret skur ligger ofte ikke højere end et par tusind kroner.

Træ er et smukt valg af materiale til dit isolerede skur i baghaven, da det harmonerer fint med de grønne omgivelser. Der er mange flotte alternativer at vælge imellem, også når du vælger at købe et samlesæt. Prisen for et træskur starter fra 4.000 kroner, afhængig af skurets størrelse.

Vær opmærksom på, at de trykimprægnerede modeller ofte holder længere end de ubehandlede, men husk at trykimprægneret træ kan være giftigt.

Konstruer dit eget isolerede skur

Konstruer dit eget isolerede skur

Hvis du er interesseret i et udfordrende projekt, er det en god idé at bygge et isoleret skur selv. Med passende erfaring, det rigtige værktøj og en smule færdighed, har du alle muligheder for at lykkes med opførelsen. Det er anbefalelsesværdigt at have en tegning klar, inden du starter byggeriet.

Dette giver dig en tydelig idé om, hvordan du skal approachere arbejdet, så du ikke bare bygger uden plan. Hvis du ønsker et attraktivt og holdbart resultat, som du kan nyde i mange år frem, er det vigtigt at have en struktureret tilgang til opgaven.

Valg af isoleringsmateriale

Mineraluldsisolering er ikke følsom over for vand og har en høj brandmodstandsevne, hvilket gør det til et oplagt valg for isolering af skuret. Ofte er det tilstrækkeligt med 100 mm isolering, og hvis yderbeklædningen endnu ikke er monteret på ydervæggene, bliver det endnu lettere for dig at opsætte isoleringen selv.

Har du overvejet en dampspærre? Det er ikke nødvendigt at bruge dampspærre i huse, der ikke skal opvarmes permanent. På varme sommerdage er temperaturen i skuret lavere end udenfor, hvilket skaber kondens på indersiden af dampspærren. Dette giver optimale betingelser for svamp og skimmel til at vokse, og hvis det sker, kan det have alvorlige konsekvenser for dit byggeri.

Love og regler

Du behøver ikke at inddrage kommunen eller andre autoriteter, når du konstruerer et isoleret skur. Det er kun nødvendigt, hvis tilbygningen skal anvendes til boligformål. Derfor kan du roligt påbegynde konstruktionen uden at skulle anmode om en byggetilladelse først.

Hvis du senere ønsker at bruge skuret til boligformål, skal det selvfølgelig overholde alle juridiske krav. Dette indebærer også, at du skal følge bygningsreglementet og overholde alle regler vedrørende isolering.

Vælg det korrekte fundament til skuret

Vælg det korrekte fundament til skuret

Et sikkert fundament er afgørende for at sikre stabiliteten i et isoleret skur. Det anbefales normalt at grave fundamentet til en dybde af 90 centimeter, hvis du planlægger at støbe med beton, men dette er ikke en nødvendighed, hvis du kun skal bygge et lille skur.

Hvis du ønsker at beskytte huset på bedst mulige måde og sikre dig fuldstændigt mod frost, bør du grave fundamentet til en dybde af 120 centimeter.

Det vil være en god ide at leje en minigraver eller hyre en entreprenør til at udføre arbejdet, så du hurtigt får det overstået. Dette vil spare dig for en masse tid og samtidig være skånsomt for ryg og arme.

Hvis du ikke ønsker at støbe fundamentet, kan du også opføre et isoleret skur på et punktfundament.

Placer et gulv på grundlaget

Et solidt fundament er fordelagtigt, hvis du ofte benytter dit skur, og et kvalitetsgulv bidrager også til isoleringen. Dette sikrer blandt andet, at fugt ikke kan infiltrere fra jorden og skade dine havemøbler eller forårsage svækkelse af hjulene på din plæneklipper, når den opbevares over vinteren. Dette er sandt, selv hvis du har støbt et fundament.

Du har mulighed for at lægge fliser, klinker eller træ på gulvet, afhængig af, hvilken stil du foretrækker. Gulvet kan installeres enten før eller efter skuret er fuldstændig opført, men hvis du lægger det før den sidste skrue er på plads, skal du huske at lade plads til skurets stolper.

Det er tid til at sætte tag på

Efter at fundamentet er lagt, stolperne er sat op, og væggene er opført, er det tid til at fokusere på toppen af dit skur. Taget er en essentiel del, uanset om du har bygget det isolerede skur som en forlængelse af carporten eller placeret det et sted i din have.

Trapeztag er den mest økonomiske tagløsning, og hvis du ikke planlægger at installere elektricitet i skuret, er det et passende valg. Det klare plast tillader dagslys at strømme ind, forbedrende synlighed. Hvis du vil have strøm i skuret, skal installationen udføres af en certificeret professionel.

Bølgeeternit er en dyrere mulighed, men det giver bedre isolering og er mere modstandsdygtigt over for dårlige vejrforhold. Hvis du ønsker at sikre optimal isolering, kan du vælge at installere tagpap og krydsfiner. Denne løsning har en lang levetid og kræver minimal vedligeholdelse.

Husk altid at montere skruer med hætte i tagpladens højeste punkt for at sikre tæthed. Vær også opmærksom på at sikre korrekt taghældning for at forhindre ophobning af vand, som kan forårsage fugtskader. Din taghældning bør være mindst 2,5 centimeter pr. løbende meter for at undgå vandskader.

Få 3 Tilbud på at få isoleret skur

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Energihjem.dk