Betonarbejde – Find Inspiration & Beregn Priser Her

Find inspiration til betonarbejde, se hvad det koster og få hjælp til at indhente tilbud fra håndværkere lige her.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 17. november 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Betonarbejde - Find Inspiration & Beregn Priser Her
Betonarbejde er noget der kan blive lavet i mange boliger, da det er et billigt materiale, og yderst holdbart.

Få 3 Tilbud på betonarbejde

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

De fleste husejere vil på et eller andet tidspunkt støde på behovet for betonarbejde. Beton er et praktisk og uhyre holdbart materiale, der kan anvendes til mange forskellige projekter, herunder mindre reparationer, støbning af stolper, gør-det-selv-projekter og gulve. Hvis du vælger at blande din egen beton, kan det gøres til en meget rimelig pris.

Det er essentielt, at du omhyggeligt udfører dine betonprojekter. Kvaliteten afhænger i stor grad af, hvor omhyggeligt du har blandet og undgået luftbobler i din beton. Så længe du overholder anvisningerne for blandingsforhold og -tid, vil du opnå et stabilt resultat, som vil vare i mange år.

Læs også: Tilbygning – Se hvordan du finder de rette til dit projekt

Betonarbejde Pris – Hvad er prisen på betonarbejde?

Betonarbejde er ikke nødvendigvis en dyr affære.

Prisen på støbemix ligger typisk mellem 100 og 200 kr. pr. ton, hvis det erhverves fra en grusgrav.

Ved at blande din egen beton, kan du gøre dit projekt endnu mere økonomisk.

Tre faktorer påvirker især prisen på betonarbejde:

  • Hvor lang tid er nødvendig for betonarbejdet?
  • Hvor meget plads skal betonen dække?
  • Har du en faglært virksomhed til at assistere dig, eller håndterer du opgaven selv?

Til hvad kan jeg anvende beton?

Beton er et alsidigt materiale, der kan anvendes til en række forskellige opgaver både indenfor og udenfor huset. Det kan eksempelvis bruges til:

– At støbe stolper fast med Stolpebeton 

– At støbe gulv og fundament

– At udføre mindre reparationer i hjemmet.

Beton dine stolper i haven

Hvis du har en pæl, der skal være solidt forankret i jorden, er betonstøbning en oplagt løsning. Dette kan for eksempel være en pæl til dit hegn eller carport.

Når du ønsker at støbe en pæl fast, skal du først hælde tør beton i jorden, hvorefter du fylder hullet op med vand og omrører det grundigt. Efterfølgende fastgør du normalt pælebasen i betonen og monterer pælen i basen.

Udførelse af betongulv og fundament støbning

Udførelse af betongulv og fundament støbning

Du har mulighed for at støbe betongulve og -fundamenter i din bolig, i din garage og under din terrasse. Hvis du placerer et robust betongulv under dit eksisterende gulv, kan du hindre fugt eller radon i at trænge ind i din bolig.

Før du begynder at støbe et betongulv, skal du oftest ansøge om tilladelse, og det er afgørende, at du sikrer, at betongulvet vil have den nødvendige bæreevne.

Betontømrerarbejde er særligt velegnet til mindre reparationer. Hvis du har en sokkel eller en betontrappe, der er en smule beskadiget, kan du blande tørbeton med vand og gennemføre reparationen på kort tid.

Hvordan kan jeg lave min egen betonblanding?

Beton er en blanding af vand, cement, sand og sten. Hvilket blandingsforhold du skal bruge, afhænger meget af, hvad du skal bruge betonen til.

Når vi taler om blandingsforholdet 1:2:3, betyder det, at du behøver 1 del cement, 2 dele sand og 3 dele sten.

Det er helt op til dig, om du vil blande betonen selv. Hvis du er sikker på, hvordan du gør, eller hvis det er et mindre projekt, kan du normalt klare det selv. Hvis det derimod er et større og mere vigtigt projekt, vil det være en god idé at få hjælp fra en håndværker.

Få 3 Tilbud på betonarbejde

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

BYG-ERFA