Tagvask – Se hvad alle fordelene ved vask af tag er her

Er dit tag i nød for lidt omsorg? Det er desværre uundgåeligt, at tagsten over tid bliver snavsede og falmede. Taget er dagligt udsat for vejr og vind samt luftforurening, så det er kun naturligt, at det efter flere år er tid til at gøre noget ved det.

Men det er langt fra altid nødvendigt at udskifte taget med et helt nyt – ofte er urenheder og misfarvninger kun på overfladen. Derfor kan du spare mange penge ved at få foretaget en effektiv tagrensning, der samtidig får dit tag til at fremstå meget nyere og flottere.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 17. oktober 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Tagvask - Se hvad alle fordelene ved vask af tag er her
Tagvask – Se hvad alle fordelene ved vask af tag er her

Når du vælger at få renset taget, kan du forvente en kompetent og effektiv behandling. Først og fremmest bliver der typisk tjekket op på tagets tilstand for revner, utætheder og generel stand – er der eksempelvis løse tagsten eller beskadigede tagsten? Når taget er erklæret sundt og i god stand, påbegynder man selve tagvasken, hvor der bliver fjernet alger, mos og andre urenheder forårsaget af vind, vejr og forurening.

Efterfølgende dybderenser tagstenene under tagvasken og skylle efter med rent vand. Til sidst påførers der en effektiv algebehandling, der forhindrer ny vækst.

Dit tag vil se helt forvandlet ud efter en tagvask – nyt, rent og indbydende! Et flot tag forbedrer hele husets visuelle udtryk.

Få tilbud på tagvask og tagmaling hos Jydsk Tagteknik

Læs også: Gratis tagtjek: Få styr på eventuelle skader i taget nu

Hvilke fordele er der ved at få vasket taget?

Ved at vaske taget får du nyt liv i dit hjem, og i mange tilfælde kan boligens værdi også øges ved et eventuelt salg.

Tagbehandling

En omfattende tagbehandling inkluderer tagvask, algebehandling og tagmaling. Tagbehandlingen er derfor med til at tage sig af gamle og slidte tage, som er påvirket af mos, alger og lignende snavs.

En tagbehandling gør dit tag næsten som nyt.

Det er anbefalelsesværdigt at få udført en tagbehandling, hvor man først undersøger taget for utætheder og sprækker samt identificerer løse tagplader eller tagsten. Ved smalle tagrender vil man normalt afdække for at undgå snavs på facaden. Derefter begynder den egentlige tagrensning, hvor taget dybderenses og sprøjtes med algebekæmpelse, hvorefter det er klart til at blive malet.

Tagvask

Tagvask er ikke kun en grundig rengøring af taget, en tagvask sikrer også, at husets tag får et helt nyt udseende, som ikke blot er flot, men også holder mange år frem i tiden.

Hvordan udføres en tagvask?

En tagvask udføres med professionelt renseudstyr, f.eks. en vaskeslæde, der sikrer, at taget bliver renset for gammel mos, alger, løs maling og andet snavs. Under en almindelig tagrens udføres der en højtryksspuling med et bestemt antal bar, hvor bl.a. tagpladerne bliver dybderenset for al slags snavs og skidt. Efterfølgende består en tagrensning i at skylle taget efter med rent vand, hvorefter der udføres en såkaldt akylbehandling, der skal dræbe mos og alger. Det nyrensede tag er herefter klar til tagmaling. Ved tagmaling males taget to-tre gange afhængig af dets tilstand.

Se i videoen hvordan tagvask samt maling af hus bliver udført.

Læs også: Gratis tagtjek: Få styr på eventuelle skader i taget nu

Nyt udseende til taget

Taget er en af de mest udsatte dele på et hus, som gennem årene udsættes for skiftende vejrforhold. Derfor kan det ikke undgås, at taget bliver mindre flot at se på eller endda beskadiget, hvorfor det skal repareres eller helt udskiftes. En tagmaler kan vejlede om valg af materialer og farver i forbindelse med rensning og maling af taget. Inden tagmaleren begynder at male taget, renses det og skummes ind i sæbe, som dræber mos og alger.

Tagmaling – maling af taget.

Efter rensning og maling får taget en helt ny slidstærk overflade. Tagmaling sikrer en forlænget levetid på op til 15-20 år. Samtidig beskytter tagmaling tagkonstruktionen mod fugt fra bl.a. alger og mos på tagbelægningen. Belægninger på taget transporterer nemlig fugt ind under pladerne, som kan skade tagkonstruktionen og forårsage frostsprængninger og ødelagte plader.

Læs også: Maling af tag – Beregn prisen og få vores tips & tricks her

Få 3 Tilbud tagvask og -maling

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om tagvask

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvad er en tagvask?

En tagvask er rengøring af dit tag med en højtryksrenser. Det kan enten være med en vaskeslæde som de professionelle eller med en lang lance som de fleste private bruger.

Kan man selv foretage en tagvask?

Du kan godt selv foretage en tagvask med f.eks. Nilfisk Roof Cleaner og Nilfisk Algefjerner. Det kræver dog en højtryksrenser og det rigtige tilbehør samt et rengøringsmiddel.

Forlænger en tagvask levetiden på mit tag?

Når du vasker dit tag rent for alger, mos eller andre belægninger forlænger det ikke levetiden af dit tag. Det kan til gengæld gøre dit tag pænere at se på.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Nilfisk

Cembrit