Fliserens – Find den bedste pris her (Prisundersøgelse)

Se priserne fra 18 af de største danske firmaer indenfor fliserens og vælg den billigste i dit område. Se også hvordan du selv kan rense fliser her.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 20. oktober 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Fliserens
Fliserens med en højtryksrenser som på billederne ovenfor, er en af de mest anvendte metoder at rense sin fliser på.

Billige fliserens – pristjek 2024

Beregn fliserens pris med vores prisberegner nedenfor


Herunder finder du resultaterne af mit pristjek på fliserens. Jeg har undersøgt, hvad det koster at rense og imprægnere en terrasse på 50m2 hos over 18 firmaer.

Tabellen kan sorteres, og du kan klikke på firmanavnet for at komme til deres hjemmeside. Som standard er den sorteret efter “billigst på 50m2”.

Læs også: Imprægnering af fliser – Proff eller gør-det-selv?

Fliserens – sådan gør du (omfattende vejledning)

Fliserens - sådan gør du (omfattende vejledning)

Er der noget bedre end at træde ud på terrassen på en varm sommerdag og bare nyde solens stråler? For mange haveejere er det nok svært at finde noget bedre. Men idyllen bliver hurtigt ødelagt, når du kigger ned på terrassens fliser og opdager, at de er plaget af flisepest, sort lav, alger eller er overgroet med mos.

Pludselig får du lyst til at fjerne alt det grimme og få din terrasse eller flisegang til at se pæn ud igen. Derfor er det afslappende øjeblik i solen forbi, mens du sidder og tænker over, hvordan du mest effektivt kan slippe af med de irriterende vækster.

Heldigvis er der i dag flere effektive metoder til at fjerne flisepest, alger og andre generende belægninger fra fliserne. 

Nogle metoder kan du uden problemer bruge selv, mens andre kræver hjælp fra en professionel. Det betyder, at det faktisk ikke behøver at være mere besværligt for dig end at tage telefonen og ringe – eller sende en e-mail – til en virksomhed, der kan hjælpe dig.

Her hos fliserenstilbud.dk har vi gennemgået markedet for at finde de bedste tilbud på fliserens. Længere nede i artiklen kan du se vores store prissammenligning. Det kan spare dig for meget tid, når du skal finde en virksomhed, der kan hjælpe dig.

Priser på fliserens

Prisen for fliserens pr m2 ligger normalt mellem 60 og 80 kr. Prisen afhænger dog af, om virksomheden skal besøge én eller to gange, samt om arbejdet kan udføres i løbet af hverdagen. Hvis det kun kan udføres i weekenden, fordi du ønsker at være hjemme, mens arbejdet udføres, vil prisen også variere.

Er fliserensning fradragsberettiget?

Ja, du kan fratrække fliserensning via servicefradraget. Det betyder, at du stadig kan opnå et skattefradrag for fliserensning, selvom håndværkerfradraget er ophørt.

Vær opmærksom på, at det er dit ansvar at indtaste det beløb, du har brugt på fliserensning. Kun den person, der har betalt for fliserensningen, kan få fradraget. Til gengæld kan du opnå op til 6.400 kroner i fradrag, hvis regningen er stor nok.

Fakturaen for arbejdet skal vedhæftes som dokumentation, når du indberetter servicefradraget til SKAT.

Læs også: Rensning af træterrasse –  Få den til at se ud som ny igen

Hvornår bør du rengøre dine fliser?

Det er først og fremmest essentielt, at du sørger for at rengøre dine fliser, så snart du bemærker, at der er behov for det. Hvis du venter, får angrebet mulighed for at brede sig og forkorte levetiden for din fliseterrasse med flere år, da algerne holder på fugtigheden. Desuden vil det med tiden føre til, at vand kan trænge ned i underlaget, der bærer fliserne.

I forhold til årstiden kan fliserensning udføres hele året. Det er dog oftest nødvendigt, at temperaturen er over 8-10 grader. Derfor er forår, sommer og efterår ofte de mest ideelle tidspunkter, mens det normalt er for koldt i vintermånederne.

Hvilken metode er bedst til rengøring af fliser?

Der er mange forskellige metoder, man kan anvende for at rense fliser selv. Hvis man ikke ønsker at bruge penge på at ansætte et firma lige med det samme, er der heldigvis en del, man selv kan gøre. I dette afsnit vil vi gennemgå de forskellige fremgangsmåder.

Læs også: Hvad koster det at få lagt nye fliser? Prøv vores beregner

Bedste metode til rengøring af fliser

Bedste metode til rengøring af fliser
Der er stor forskel på de måder man kan rengøre fliserne på, så derfor kan det være en stor fordel at gøre det på den smarteste måde, og lige bruge lidt tid på at underøge mulighederne inden du påbegynder.

Den mest effektive måde at gøre fliser rene ifølge Bolius er ved at anvende en særlig fliserens til opgaven. Dette produkt er designet til grundrengøring og affedtning af fliser.

Produktet er meget koncentreret, da det normalt skal blandes med 2 dele vand til 1 del fliserens.

Før du bruger det, skal du først gennemvæde fliserne med vand. Derefter hælder du fliserens ud på dem med en vandkande eller fra en spand. Vent i 20-30 minutter, inden du skrubber fliserne grundigt med en gulvskrubbe og masser af vand for at fjerne belægningerne.

Hvis du har en stor fliseterrasse, er det en god idé at arbejde med 4-5 kvadratmeter ad gangen i stedet for at hælde fliserens ud over hele terrassen på én gang.

Selvom du fjerner det værste af alger og flisepest i første omgang, vil fliserensen ikke virke så effektivt umiddelbart som du måske havde forventet. Fliserens fortsætter dog med at virke, og på længere sigt vil du derfor opleve en betydelig effekt af at bruge det.

Men det kræver, at du er omhyggelig med skrubningen af fliserne og sørger for at skylle al den algebelægning væk med vand, som du får løsnet under behandlingen.

Læs også: Flisepest – Sådan forebygger og bekæmper du det let selv

Lej en fliserensningsmaskine

En anden metode til selv at fjerne flisepest, alger og lav er at leje en fliserensningsmaskine, også kendt som en patio cleaner. Den er specielt designet til at rense dine fliser uden at beskadige dem. Du kan købe et hoved, som du kan montere på din højtryksrenser, men du må aldrig bruge højtryksrensere direkte på dine fliser.

Hvis du gør det, vil flisernes overflade nemlig let blive ødelagt. Dette resulterer i en mere ru overflade, hvilket får vandet til at forblive længere tid på fliserne, hvilket skaber bedre betingelser for alger.

Når du bruger et patio cleaner hoved, skader det ikke fliserne. Sørg for at holde det i en vinkel på 30 grader for at minimere fjernelsen af fugesandet.

At fjerne lav og alger med en patio cleaner er den nemmeste løsning, da der ikke er lige så meget arbejde for dig. Det er dog ikke en langvarig løsning, da lav, flisepest og alger typisk kommer igen året efter. Derfor vil det være en behandling, som du skal gentage hvert år.

Efter du har renset fliserne, bør du strø fugesand ud. Fej derefter sandet ud over fliserne, så det bliver fordelt i fugerne. Selvom du holder patio cleaneren i den korrekte vinkel, kan du ikke undgå at skylle noget af fugesandet væk. Derfor er det vigtigt at genopfylde fugerne. På denne måde sikrer du, at fliserne ikke forskubber sig, og samtidig undgår du, at der kan vokse lav, mos og alger mellem fliserne.

Sådan arbejder professionelle fliserensere

Sådan arbejder professionelle fliserensere
Professionelle fliserensere bruger typisk det bedst mulige udstyr, god algerens og imprægnering efterfølgende.

Når du hyrer et firma til at hjælpe dig med rensning af fliser, vil de også anvende en type patio-renser til at fjerne flisepest og andre belægninger. Efterfølgende desinficerer de fliserne med en algefjerner, der hjælper med at dræbe frø og sporer, som stadig sidder tilbage efter rengøringen.

For at skabe de værst mulige betingelser for flisepest og alger fremover, bør fliserne også imprægneres. Derved får de en beskyttende overflade, som kan hjælpe med at holde væksterne væk. Hvis du selv renser fliserne med en patio-renser, kan du sagtens købe fliseimprægnering. Vær dog særlig opmærksom på at vælge en imprægneringsvæske af god kvalitet.

Til slut vil en professionel fliserenser også tilføje fugesand mellem fliserne. Efter behandlingen vil du have et flot resultat, der kan holde i mange år.

Hvor mange bar er nødvendige for at rense fliser med en terrasserenser?

Ved rengøring af fliser med en terrasserenser anbefales det at indstille din højtryksrenser til et trykniveau mellem 100 og 150 bar.

Fliserens – gør det selv metoder

Hvis du ikke ønsker at investere i fliserens eller en patio cleaner, er der mange gør det selv-løsninger, hvor du sandsynligvis allerede har de nødvendige materialer derhjemme.

Se i videoen hvordan du selv kan fortage fliserens

Beskyt fliserne om vinteren

Flisepest er en type lav, der kræver sol og fugt for at trives. Det kan derfor være vanskeligt at slippe af med, da det ikke er muligt at hindre solen i at skinne og regnen i at falde.

Ved at dække fliserne om vinteren med fx grus eller en uigennemsigtig presenning, får flisepesten ikke lys i en længere periode. Dette øger sandsynligheden for, at den dør af sig selv.

Dette er en enkel metode, som du kan anvende, hvis du opdager flisepest sent i efteråret eller vinteren. Her er andre typer af fliserens ikke så effektive.

Samtidig er det sandsynligt, at du ikke bruger terrassen så meget længere på grund af det kolde vejr. Derfor betyder det ikke så meget, at du har dækket terrassen med sand eller presenninger.

Rengøring af fliser ved hjælp af eddikesyre

Hvis du ønsker at starte med at rense fliser straks, kan du anvende eddikesyre. Du blander 3 dl eddikesyre i en spand vand sammen med en håndfuld salt.

Dernæst skal du hælde blandingen over fliserne ved hjælp af en vandkande og derefter begynde at skrubbe dem. Det er en metode, der kræver en del manuelt arbejde, men fordelen er, at du kan starte med det samme.

Dog skal du forvente, at du skal gentage processen mindst én gang hver sæson, hvis du ikke benytter dig af f.eks. metoden beskrevet ovenfor om vinteren.

Fliserensning med kaustisk soda

En anden metode til rensning af fliser er at anvende kaustisk soda for at fjerne alger, lav og flisepest. For at gøre dette skal du blande to kopper kaustisk soda i en spand vand og derefter hælde blandingen over fliserne.

Vent derefter på, at flisepesten bliver blødere, så du kan fjerne den ved hjælp af en gulvskrubbe. Det kræver tålmodighed, da det kan tage noget tid, før flisepesten er klar til at blive skrubbet af. Vent med at skrubbe, indtil du kan mærke, at algevæksten er lettere at løsne.

Denne metode er generelt let at udføre, og du har ofte de nødvendige materialer derhjemme. Dog skal du forvente at bruge en god portion knofedt for at opnå en effektiv fliserensning.

Fliserensning med brun sæbe

Hvis du har nogle store pletter af flisepest, kan du overveje at anvende brun sæbe på dem i stedet for at skrubbe dem i lang tid. Du fjerner pletterne ved at påføre brun sæbe og derefter dække området med for eksempel plastfolie eller en presenning, så sæben ikke tørrer ud.

Lad sæbelaget hvile indtil næste dag, hvor det gerne skulle have blødgjort algepletten så meget, at den er nem at fjerne.

Denne metode er ikke velegnet til at blive anvendt på hele din terrasse. Men den er effektiv at bruge på de områder, hvor der er særligt meget lav.

Rengøring af fliser ved hjælp af fugesand og børste

I stedet for at vaske fugesandet væk med en terrassevasker og efterfølgende tilføje nyt, kan du begynde med at lægge nyt fugesand og derefter skrubbe kraftigt og grundigt med en hård børste.

Fugesandet virker som en slags sandpapir, så du langsomt sliber flisepesten ned. Endnu engang er det en metode, der kræver en hel del manuelt arbejde.

Flisebelægningstyper

Generelt er der fire forskellige slags belægninger, som kan opstå på dine fliser. Disse inkluderer:

Fliseplage

Fliseplage er en hvid lavtype, der forårsager hvide pletter på fliseoverflader. Det er også kendt som hvidt lav. Fliseplagen holder sig stærkt fast på fliserne og er derfor vanskelig at fjerne. Det kræver hovedsageligt vand og sollys for at kunne trives, hvilket gør det svært at bekæmpe og betyder, at det ikke forsvinder af sig selv i løbet af sommeren.

De mest effektive metoder til at fjerne fliseplage er at afskærme det fra sollys om vinteren, fjerne det med en terrasserenser eller søge professionel bistand.

Sort lav

Sort lav kan naturligvis minde en del om hvidt lav eller flisepest i forhold til deres livsstil. Men den sorte lav går længere ned i fliserne og kan derfor være endnu vanskeligere at fjerne. Desuden kan sort lav ligne almindeligt snavs. Hvis du har en terrasse, der er lidt beskidt, er det muligt, at du først opdager, at der er sort lav på overfladen efter en rengøring. Og så kan det have spredt sig meget voldsomt.

Eftersom sort lav er så udfordrende at fjerne, er det ofte nødvendigt med professionel hjælp for at slippe helt af med det.

Alger

Alger opstår hurtigt i fugtige omgivelser. Oftest vil det dreje sig om grønalger, som naturligvis danner grønne pletter på dine fliser. Men der kan også være tale om rødalger.

Algerne har ikke så dybe rødder på fliserne som lav, og er derfor forholdsvis lette at fjerne. Faktisk forsvinder en stor del af det i løbet af sommeren, når luftfugtigheden falder, og solens stråler tørrer algebelægningen.

Du kan fjerne algerne ved at bruge sand og en kost, vand og en kost, anvende belægningsrens eller blot vente på, at solens stråler brænder dem bort.

Mos og ukrudt

Mos og ukrudt kan hurtigt begynde at vokse mellem dine fliser, hvis fugerne ikke er helt fyldt op med sand. Derfor er det først og fremmest essentielt, at du sørger for at udfylde fugerne med fugesand.

Hvis du har ukrudt mellem fliserne, skal du normalt enten luge det væk med håndkraft eller fjerne det ved hjælp af en ukrudtsbrænder.

Få 3 Tilbud på fliserens og algerens

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om fliserens

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvordan renser man bedst fliser?

Den bedste måde at rense fliser for flisepest og alger er at bruge en fliserens og en “patio cleaner” som er en speciel børste til højtryksrenseren. Du kan enten selv gøre det eller få professionel hjælp.

Hvad er den bedste fliserens?

Hvad der er den bedste fliserens afhænger af hvad du ønsker at fjerne. Er det alger kan en simpel algerens ofte let fjerne det imens flisepest næsten altid kræver en “patio cleaner” monteret på en højtryksrenser.

Hvad koster professionel fliserensning pr. m2?

Professionel fliserensning koster normalt 60-80 kr pr. M2 incl imprægnering.

Hvordan fjerner jeg flisepest?

Flisepest fjernes lettest med en “patio cleaner” monteret på højtryksrenseren. Derefter kan du holde det nede ved at dække fliserne med sand om vinteren eller bruge imprægnering til fliserne.

Hvilken tid på året er bedst til rensning af fliser?

Du kan rense fliser hele året, så længe der ikke er frost. Dog anbefales det at rense dem om foråret eller sommeren så du kan nyde resultatet imens det er helt perfekt.

Hvordan fjerner jeg alger på fliser?

Du fjerner let alger fra fliserne med algefjerner. 

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Miljøstyrelsens bekæmpelsesmiddeldatabase