Nyt tag til garage: Beregn hvad garagetag koster her

Er det gamle tag på din garage eller carport ved at være slidt og udslidt? I så fald vil det være en god idé at overveje at få et nyt tag til garagen, da utætheder i taget kan føre til fugtskader på resten af garagen. Med et nyt tag kan du derfor forlænge garagens levetid og samtidig beskytte de ting, du opbevarer i garagen.

Find ud af mere om priser, tagtyper og regler for nyt tag til garagen.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 4. september 2023
Nyt tag til garage
Et nyt tag til garage er fornuftigt hvis du opdager at der er utætheder i det gamle tag, så og heldigvis så er et garagetag forholdsvist billigt at få skiftet.

Hvad er prisen for et nyt tag til garage?

Omkostningerne ved at få et nyt tag på garagen afhænger af mange faktorer (som beskrives i det næste afsnit), så det er ikke muligt at give et nøjagtigt beløb for, hvad det vil koste. Men du kan dog forvente følgende kvadratmeterpriser afhængig af tagtypen baseret på gennemsnittet for andre garage tagrenoveringer.

Alle tage er unikke, og derfor vil omfanget af opgaven også variere. Hvis du ønsker et nøjagtigt prisoverslag, anbefaler vi, at du benytter formularen ovenfor for at få et gratis og uforpligtende tilbud på tagarbejdet fra 3 forskellige tagfirmaer. Det tager kun 2 minutter, og du får svar meget hurtigt. Hvis man ønsker at ansætte en professionel håndværker til at lægge et nyt tag på garagen eller carporten, kan man generelt forvente følgende priser:

Tagtype Kvadratmeterpris
Eternittag 600 – 1000 kr. pr. m2 alt inklusive
Plasttrapeztag 400 – 600 kr. pr. m2 alt inklusive
Ståltrapeztag 500 – 700 kr. pr. m2 alt inklusive
Two columns
Vertical
Horizontal
Prisberegner til Tag
Prisestimatet
Name Total
"{{getWooProductName}}" has been added to your cart
Your service request has been completed!
We have sent your request information to your email.
Issued on: {{ $store.getters.getIssuedOn }}
Payment method: {{ $store.getters.getPaymentType }}
{{ item.title }}: {{ item.value }}

📝 Modtag 3 faste tilbud på nyt tag 📝

Prisestimatet fra vores beregner er en god vejledning når du skal vælge tagtype eller se hvordan du kan holde dig indenfor dit budget, men er altid forbundet med en usikkerhed. Derfor anbefaler vi at du får 3 tilbud på din opgave når du er klar til at gå videre.

Derfor samarbejder vi med platformen 3byggetilbud som siden 2000 har formidlet mere end 500.000 byggeprojekter for danskerne. Hos 3 byggetilbud kan du helt uforpligtende indsende din opgave og få 3 tilbud tilbage fra håndværkere.

Med tilbuddene i hånden kan du få oprettet en byggekredit i banken eller omlagt dit realkreditlån og komme godt igang med dit nye tag.

Bestil dine 3 tilbud ved at trykke på knappen herunder

For at lære mere om de mest populære tagdækninger til garager, kan du læse vores artikler nedenfor:

Eternittag

Ståltag

Tagpap

Hvordan bestemmes prisen på et garagetag?

Hvordan bestemmes prisen på et garagetag
Prisen for et nyt garagetag kan variere en hel del afhængig af hvilken tagtype og størrelse i ønsker, så derfor vælger mange at stå for opgaven selv, mens andre dog forsat fortrækker at få professionelle fagfolk til det.

At skifte taget på garagen eller carporten er som regel ikke en særlig bekostelig byggeopgave, og hvis man er dygtig med hænderne, kan man undertiden gøre det selv. Ikke desto mindre afhænger omkostningerne ved et nyt tag af følgende elementer:

  • Tagtypen: Som de ovenstående prisoverslag viser, varierer omkostningerne afhængig af den valgte tagtype. Plastiktapeztag er generelt mere økonomisk end eternittag. Dog holder tapeztag normalt ikke så lang tid og kan måske heller ikke være lige så æstetisk tilfredsstillende.
  • Taghældningen: Opgavens kompleksitet vil typisk stige i takt med taghældningen, hvilket også vil betyde en højere pris.
  • Timeløn og geografisk placering: En betydelig del af den samlede udgift ved udskiftning af taget vil gå til arbejdstimer for håndværkeren. Derfor vil timelønnen, som i høj grad afhænger af området, have en stor indflydelse på den samlede pris. For eksempel er timelønnen for en håndværker i hovedstadsområdet betydeligt højere end timelønnen for en håndværker i Sønderjylland.

Er det muligt selv at lægge et nyt tag på garagen?

Er det muligt selv at lægge et nyt tag på garagen
Er det muligt selv at lægge et nyt tag på garagen

I teorien kan man godt selv lægge et nyt tag på garagen, hvis man er dygtig med hænderne og har erfaring med lignende projekter.

Det er dog vigtigt at huske, at der findes visse kommunale regler for nyt tag på garagen, herunder krav om afstand mellem taget og din nabos grund. Derfor er det altid en god idé at tale med den lokale forvaltning, før man begynder på projektet.

Skal der monteres et nyt tag, eller er det nødvendigt at erstatte hele garagen? 

Inden man går i gang med at lægge et nyt tag på den eksisterende garage, bør man tænke over, om garagen i det hele taget er i tilstrækkelig god stand til at retfærdiggøre en investering i et nyt tag. Hvis garagen er i meget dårlig stand, for eksempel hvis træet er råddent, kan det være en god idé at udskifte hele garagen. Det kan derfor være relevant at få en professionel – for eksempel en dygtig håndværker – til at vurdere, om det er nødvendigt at erstatte hele garagen, eller om det er tilstrækkeligt kun at montere et nyt tag.

Hvordan skal man håndtere bortskaffelse af det gamle tag?

Når det er tid til at skille sig af med det gamle tag, er det oplagt at tage det til den nærmeste genbrugsstation. De fleste genbrugsstationer er ret fleksible i forhold til modtagelse af gamle tagmaterialer. Dog kan reglerne variere fra en genbrugsstation til en anden. Eksempelvis kan nogle genbrugsstationer kun tillade, at man afleverer 5 tagplader pr. uge, mens andre skelner mellem private og erhvervskunder. Det er derfor en god idé at kontakte din lokale genbrugsstation for at få mere information om bortskaffelse af det gamle tag.

Få 3 Tilbud på nyt garagetag

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om nyt garagetag

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvilket tag skal man bruge på en garage?

På en garage kan du bruge de samme typer tagbeklædning som til den private bolig. Der benyttes dog ofte ikke et undertag hvilket gør konstruktionen billigere.

Hvad koster et nyt tag på garage?

Et nyt tag på garagen koster 500-1000 kr pr. Kvadratmenter. Det vil sige at en garage med 20 kvm tagflade koster 10-20.000 at skifte tag på 

Kan man selv skifte tag på garagen?

Du kan godt selv skifte tag på garagen, så længe du har hænderne skruet godt på. Brug vejledningen fra producenten til at sikre at du har den rigtige opbygning og tjek evt. Med fagfolk så du undgår konstruktionsfejl.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Bygningsreglementet – BR18