Annonce

Tips & Råd

Pumpebrønd Med Kværn: Beregn Pris

Skal du bruge en pumpebrønd med kværn der kan håndtere dit sorte spildevand? En pumpebrønd med kværn kan håndtere alle slags spildevand og sikre dig imod vand i kælderen når de offentlige kloakker er fyldte. I denne artikel ser vi på hvordan den fungerer og hvad det koster at etablere og vedligeholde.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 16. januar 2024
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.

Hvis du døjer med spildevand der løber retur i kælderen under skybrud så er du garanteret allerede stødt på to mulige løsninger på problemet. Du kan enten vælge at montere et højvandslukke på kloakken eller at etablere en pumpebrønd med kværn.

Hvilken løsning der er den rigtige afhænger af flere ting, men hvis det er en udlejningsejendom er en pumpebrønd ofte den bedste løsning hvor det ved privat beboelse kan være en lige så god løsning med et højvandslukke.

Den store forskel er nemlig at et højvandslukke skal tjekkes hver gang det har været udløst imens en pumpebrønd kun skal tjekkes 1-2 gange årligt og ved en pumpebrønd kan man fortsat bruge vand selvom kloakken er oversvømmet. Det er ikke muligt med en højvandslukke.

Men hvad koster en pumpebrønd med kværn og hvordan virker den? Det ser vi på i de næste afsnit.

Få 3 Tilbud På En Pumpebrønd

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

🚰Hvordan virker en pumpebrønd ned kværn?

En pumpebrønd med kværn er næsten ens med en almindelig pumpebrønd hvor der er monteret en kværn før selve pumpen. Den består af 4 ting hvor pumpe og kværn ofte er bygget sammen i en lukket enhed:
– En lukket brønd
– En pumpe
– En flyder der starter pumpen ved en bestemt højde i brønden og slukker den igen ved en anden højde.
– En kværn

Konceptet er her at vandet fra kloakken i kælderen ledes hen til pumpebrønden hvor pumpen starter når flyderen når en bestemt højde og derfor pumper vandet ud i kloakken.

Inden vandet bliver suget op af pumpen kører det igennem en kværn for at pumpen kan pumpe det videre.

Der er samtidig et tilbageløbsstop i pumpen så vand fra kloakken ikke kan løbe retur i brønden i tilfælde af skybrud.

En pumpebrønd med kværn kræver tjek 1-2 gange årligt alt efter mængden af spildevand der kører igennem den. Her vil en autoriseret kloakmester tage pumpen op, rengøre og servicere.

Her kan du se en pumpebrønd lige efter den er blevet sat op

💰Hvad koster en pumpebrønd med kværn?

En pumpebrønd med kværn koster omkring 60.000,- inkl. montering og reetablering af jorden. Prisen inkluderer opgravning, selve brønden med pumpe o.lign., montage og reetablering af jorden. Du kan altså få en fuldt funktionel pumpebrønd for denne pris.

Hvis du skal have reetableret fliser eller lign. må du påregne en øget udgift til dette.

Det koster normalt 750-1000,- at få udført et årligt service af pumpen og det anbefales at gøre halvårligt i etageejendomme.

For at få en mere nøjagtig pris på en pumpebrønd med kværn kan du klikke på knappen under beregneren “Få Uforpligtende Tilbud” hvorefter du vil få 3 tilbud fra håndværkere tilknyttet 3byggetilbud.dk

Få 3 Tilbud På En Pumpebrønd

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

🧰 Kan jeg selv montere en pumpebrønd med kværn?

Du må ikke selv opsætte en pumpebrønd da det kræver en autoriseret kloakmester. Du må til gengæld gerne selv gøre klar til pumpebrønden og reetablere når den er monteret hvilket kan spare dig mange tusinde kroner.

Få 3 Tilbud På En Pumpebrønd

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

❓ Ofte Stillede Spørgsmål Om Pumpebrønde Med Kværn

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvad koster en pumpebrønd med kværn?

En pumpebrønd med kværn koster ca. 60.000,- inkl. montering og reetablering af jorden. Hvis den f.eks. skal placeres midt i en indkørsel eller lign. må du påregne ekstra udgifter til reetablering.

Hvordan virker en pumpebrønd med kværn?

En pumpebrønd med kværn bruges til at transportere gråt og sort spildevand ud i kloakken hvis kloakken i kælderen ligger for dybt til at opnå tilstrækkeligt fald til den offentlige kloak. Det virker samtidig som sikring mod tilbageløb ved f.eks. skybrud og kan derfor erstatte et højvandslukke.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Bygningsreglementet BR18