Annonce

Tips & Råd

Rottespærre: Nedløbsrør

Når rotter finder vej op på loftet er det ofte igennem nedløbsrøret, hen af tagrenden og ind ved tagfoden. Selvom rotterne ikke kravler lige så godt som mus sker det at de tager turen op igennem røret hvis det bliver for koldt eller de mangler mad. I denne artikel hjælper vi dig med mulighederne for at undgå det og ser på hvad det koster.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 16. januar 2024
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.

Rotter på loftet er aldrig sjovt. De ødelægger hurtigt isoleringen, bider i ledninger og spreder sygdom.

Heldigvis er det ofte let og billigt at sikre loftet imod rotter og det gælder derfor i første omgang om at finde ud af hvordan de kommer ind.

Der er tre steder rotter ofte får adgang til loftet:

 • Ved at kravle op inde i nedløbsrøret
 • Ved at kravle op af udluftningsventilen fra faldstammen og ud på taget.
 • Ved at kravle op af et træ, en busk eller en bygning og hoppe op på taget eller tagrenden.

Fælles for alle 3 ting er at det kan løses uden at tømme sparegrisen.

Vil du se hvad en rottespærre koster? Så læs videre i næste afsnit eller brug knappen herunder og bestil 3 tilbud på lige netop din opsætning.

Få 3 Tilbud På En Rottespærre Til Nedløbsrøret

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

💰Hvad koster en rottespærre til nedløbsrøret?

En rottespærre til nedløbsrøret koster ca. 500,- incl montage pr. nedløbsrør. De fleste paracelhuse har 4-6 nedløbsrør hvilket betyder at prisen for sikring af alle nedløbsrør er 2-3.000,-

Montagen foregår ved at de laver et lille hul i nedløbsrøret hvorefter der indsættes en spærre i rustfrit stål som sættes fast med en strips. Når du skal tømme den klipper du den strips og sætter en ny på.

For at få en mere nøjagtig pris på en rottespærre kan du klikke på knappen under beregneren “Få Uforpligtende Tilbud” hvorefter du vil få 3 tilbud fra håndværkere tilknyttet 3byggetilbud.dk

Få 3 Tilbud På En Rottespærre Til Nedløbsrøret

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

🧰 Kan jeg selv montere en rottespærre i nedløbsrøret?

Ja du kan godt selv montere en rottespærre i nedløbsrøret. Den mest simple er at lave en bold af hønsenet og sætte ned i toppen af nedløbsrøret fra tagrenden. Den er ikke 100% rottesikker, men de skal mene det hvis de gnaver igennem den.

Alternativt kan du købe rottestop til dit nedløbsrør som fræses ind eller vælge en prop til toppen af nedløbsrøret som fanger løvfald og som også er rottesikker. Du skal bare huske at en rotte kan løfte op til 1.2 kg, så det skal sidde godt fast.

Alle rottespærre til nedløbsrør kræver løbende vedligehold da de skal efterses og tømmes for ikke at samle blade og stoppe tagrenden.

Se i videoen hvordan du kan forebygge rotter i dit nedløbsrør

Få 3 Tilbud På En Rottespærre Til Nedløbsrøret

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

❓ Ofte Stillede Spørgsmål Om Rottespærre I Nedløbsrør

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Kan rotter kravle op af nedløbsrøret?

Ja rotter kan godt kravle op igennem nedløbsrøret og du bør derfor sikre det imod rotter. De kravler dog ikke lige så godt som mus og gør det kun hvis de mangler mad eller varme f.eks. i en hård vinter.

Hvordan kommer rotter ind på loftet?

Rotter kommer oftest ind på loftet igennem en udluftning fra kloakken som mangler en rist i toppen. Her kan de kravle ud på taget og ned på loftet via tagrenden og tagfoden. De kan også kravle op igennem nedløbsrøret eller finde vej på loftet ved at kravle på andre bygninger eller buske/træer som står tæt på huset. En rotte kan hoppe op til en meter.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Bekendtgørelsen om forebyggelse og bekæmpelse af rotter