Tagrenovering: Beregn hvad et nyt tag koster her
En opdatering af taget er en omfattende opgave, der ofte løber op i flere hundrede tusinde kroner. For de fleste husejere vil det indebære en ændring i hverdagen, inklusive midlertidig genhusning, mens tagombygningen finder sted.
I denne vejledning vil du finde prisoverslag for tagombygningen (inklusive prisberegner og priseksempler for hver type tagdækning), samt vejledning til byggeprocessen og råd til projektet.

En opdatering af taget er en omfattende opgave, der ofte løber op i flere hundrede tusinde kroner. For de fleste husejere vil det indebære en ændring i hverdagen, inklusive midlertidig genhusning, mens tagombygningen finder sted. I denne vejledning vil du finde prisoverslag for tagombygningen (inklusive prisberegner og priseksempler for hver type tagdækning), samt vejledning til byggeprocessen og råd til projektet.
📝 Modtag 3 faste tilbud på nyt tag 📝
Prisestimatet fra vores beregner er en god vejledning når du skal vælge tagtype eller se hvordan du kan holde dig indenfor dit budget, men er altid forbundet med en usikkerhed. Derfor anbefaler vi at du får 3 tilbud på din opgave når du er klar til at gå videre.
Derfor samarbejder vi med platformen 3byggetilbud som siden 2000 har formidlet mere end 500.000 byggeprojekter for danskerne. Hos 3 byggetilbud kan du helt uforpligtende indsende din opgave og få 3 tilbud tilbage fra håndværkere.

Med tilbuddene i hånden kan du få oprettet en byggekredit i banken eller omlagt dit realkreditlån og komme godt igang med dit nye tag.
Bestil dine 3 tilbud ved at trykke på knappen herunder
Læs også: Nyt tag pris? – Prisberegner til alle tagtyper (2023 Priser)
Hvad er prisen for et nyt tag?
Vi har tidligere fået fortaget tagrenoveringer udført af forskellige tagfirmaer i Danmark. På baggrund af dette har vi beregnet den gennemsnitlige pris per kvadratmeter for hver type tagbelægning samt den gennemsnitlige pris for ekstraudstyr som ovenlysvinduer, stigetrin, renovering af skorsten og lignende.
Prisberegneren giver derfor et solidt grundlag for at vurdere, hvad du kan forvente, at din eventuelle tagrenovering vil koste. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at prisberegneren er forbundet med en vis usikkerhed, da alle tagrenoveringer varierer.
Af denne grund anbefaler vi, at du udfylder skemaet for nyt tag hos vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk, hvis du ønsker et nøjagtigt overslag over, hvad en tagrenovering vil koste dig.
De nedenstående prisoverslag inkluderer lønomkostninger og eventuel fjernelse af det gamle tag, men ikke et nyt undertag.
Hvilke faktorer påvirker prisen for en tagrenovering?

Der er stor variation i tagrenoveringsprojekter, og den samlede pris for at skifte taget afhænger af flere faktorer. Derfor vil prisoverslagene have en vis usikkerhed forbundet med dem. Af denne årsag anbefaler vi, at du udfylder formularen til vores samarbejdspartner 3byggetilbud øverst på siden for at få et mere præcist overblik over prisen på en tagrenovering.
Faktorer der har indflydelse på prisen for en tagrenovering inkluderer bl.a.:
Taghældningsgrad
Husets undertags hældningsgrad har en betydelig indflydelse på kompleksiteten af renoveringsarbejdet. Dette skyldes, at en større hældningsgrad kræver mere forberedelse, inden tagbelægningen kan påbegyndes. Derfor vil prisen på renoveringen også være højere, jo større taghældningen er.
Ekstraudstyr
Når det nuværende tag er forsynet med tagkviste, ovenlysvinduer, skorsten, stigetrin, indbygget altan eller lignende, er det nødvendigt at tage højde for disse elementer under renoveringsprocessen – især hvis visse dele eller alt ekstraudstyr skal skiftes ud. Specielt nye tagkviste og ovenlysvinduer kan udgøre en væsentlig del af budgettet: prisen for nye tagkviste kan overstige 40.000 DKK, mens ovenlysvinduer generelt koster omkring 10.000 DKK inklusiv montering.
Tilstand af undertaget
Hvis undertaget er i dårlig stand, eller der ønskes en ny, tungere tagbeklædning, som kræver et stærkere underlag, kan det være nødvendigt at installere et nyt undertag. Prisen for et nyt undertag ligger normalt mellem 200 og 300 DKK pr. kvadratmeter, hvilket bør indregnes i budgettet.
Lønninger og geografisk placering
Prisen for en tagrenovering påvirkes, ligesom alle andre byggeprojekter, af den landsdel, du befinder dig i. Dette skyldes, at de gennemsnitlige månedslønninger for håndværkere, tømrere, taglæggere osv. varierer afhængigt af landsdelen. Eftersom en betydelig del af udgifterne ved en tagrenovering går til betaling af håndværkere, vil den endelige pris for et nyt tag i for eksempel Hovedstadsområdet være højere end i Sønderjylland. Priserne vil generelt variere omkring 10-15 procent afhængigt af landsdelen.
Hvor meget koster et nyt eternittag?

Eternit er en af de mest almindelige tagmaterialer i Danmark. Dette skyldes, at det er en let tagdækning med stor styrke, der kan modstå det danske klima. Desuden er et eternittag forholdsvis let og økonomisk at installere sammenlignet med f.eks. tegltag, da det består af store plader i stedet for individuelle teglsten. De tre mest udbredte eternittagtyper er bølgeeternit, eternitskifer og toscana.
Der er forskellige slags eternittage, og prisen afhænger af, hvilken type du vælger:
- Bølgeeternit-taget har en pris fra cirka 650 DKK inklusiv montering pr. M2
- Eternitskifer-taget koster fra omkring 1.300 DKK inklusiv montering pr. M2
- Toscana-prisen starter fra cirka 800 DKK inklusiv montering pr. m2
Desuden skal du tage højde for nedrivning af det nuværende tag, muligvis nyt undertag samt ekstra udstyr (såsom tagrender, ovenlysvinduer osv.).
Priseksempel: nyt eternittag på 110 m2 tag
Nyt skifereternittag på 110 m2. To nye ovenlysvinduer og tagrender på 40 meter udskiftes, også skorstenen får en renovering. Beregningen ser ud som følger:
- 110 m2 diagonale skifereternitplader inkl. montering: 1.200 DKK x 110 m2 = 132.000 DKK
- Nyt 110 m2 diffusionsåbent undertag med strølægter og godkendte taglægter: 300 DKK x 110 m2 = 33.000 DKK
- To nye ovenlysvinduer inkl. montering: 10.000 DKK x 2 = 20.000 DKK
- Nye ståltagrender på 40 meter, tre nedløb til kloak og fire tagrendehjørner: 350 DKK x 40 meter + 900 DKK x 3 nedløb + 300 DKK x 4 tagrendehjørner = 17.900 DKK inkl. Montering
- Renovering af skorsten under 1 meter i højde: 5.000 DKK
Total pris: 207.900 DKK alt inklusive
Læs også: Nyt Eternittag: Beregn priser og find inspiration her
Hvor meget koster et nyt tegltag?

Tegltaget er et af de mest foretrukne tagtyper i Danmark, hvilket kan tilskrives dets lange levetid på mellem 50 og 70 år. Teglstenens farve falmer ikke, da den er lavet i naturlige farver. Desuden er teglsten en integreret del af den danske stil og arkitektur, hvilket gør tegltaget velegnet til mange traditionelle boliger, såsom murermestervillaer.
De typiske priser for at dække et tag med teglsten er som følger:
- Falstagsten i rødsten koster omkring 750 DKK inkl. montering pr. M2
- Falstagsten i sortglaseret sten koster omkring 1.100 DKK inkl. montering pr. M2
- Vingeteglsten i rødsten koster omkring 700 DKK inkl. montering pr. M2
- Vingeteglsten i sortglaseret sten koster omkring 1.100 DKK inkl. montering pr. m2
Du kan finde mere information om tegltag i vores artikel her.
Når du skal have lagt et nyt tegltag, skal du vælge mellem formen på teglstenene (falstagsten eller vingeteglsten – hvoraf den første er den mest udbredte), farven (ved at brænde den almindelige tagsten en ekstra gang i en speciel klokkeovn uden at tilføre ilt, bliver de almindelige, røde teglsten blåsorte) og om teglstenene skal være glaserede eller ej.
Eksempel på pris: nyt tegltag på 110 m2 tag
Et rødt, traditionelt tegltag på 110 kvadratmeter skal skiftes ud. Der er én tagkvist, stigetrin og 40 meter tagrender, der også skal udskiftes, samt en renovering af skorstenen. Beregningen vil derfor se ud som følger:
- Rødstens falstagsten inkl. montering: 750 DKK x 110 m2 = 82.500 DKK
- Nyt undertag inkl. montering: 300 DKK x 110 m2 = 33.000 DKK
- Nye ståltagrender på 40 meter, tre nedløb til kloak og fire tagrendehjørner: 350 DKK x 40 meter + 900 DKK x 3 nedløb + 300 DKK x 4 tagrendehjørner = 17.900 DKK inkl. Montering
- Udskiftning af 7 stigetrin: 500 DKK x 7 trin = 3.500 DKK
- Opsætning af én tagkvist: fra 30.000 DKK inkl. Montering
- Renovering af skorsten under 1 meter høj: 5.000 DKK
Total pris: 171.900 DKK inklusive alt
Læs også: Nyt Tegltag: Beregn priser og find inspiration her
Hvor meget koster et nyt tagpaptag?

Tagpap er en almindelig tagdækning, der ofte findes på garager, sommerhuse og udehuse, men det bruges også til regulære helårshuse. Nutidens tagpap er fremstillet af polyesterfibre, der danner flere ‘baner’, som er fastbrændt på en plade eller bræddebeklædning oven på tagets spær. Polyesterfibrene giver tagpappen styrke og holdbarhed.
Tagpap er en af de få tagdækninger, som også kan lægges af private personer med lidt erfaring. Nogle af de nyeste tagpapmodeller er endda selvklæbende og kræver ikke en gasbrænder. Hvis tagpap er installeret korrekt og ordentligt, kan det have en levetid på op til 50 år. Tagpap er en særlig velegnet løsning til flade tage og kan bruges på enhver taghældning.
Prisniveauerne for tagpap er typisk som følger:
- 1-lags tagpap koster omkring 600 DKK inkl. Montering
- 2-lags tagpap koster omkring 700 DKK inkl. montering
Lær mere om nyt tagpaptag i vores artikel her.
Hvilket tagmateriale bør jeg vælge til det nye tag?

Vi anbefaler at erstatte det nuværende tag med samme type tagmateriale, som det allerede har. Dette skyldes, at forskellige tagmaterialer kan have forskellig vægt afhængigt af deres art. Hvis man skifter det nuværende tagmateriale ud med et, der er betydeligt tungere, kan der opstå risiko for, at undertaget eller bygningen ikke kan klare den øgede vægt.
Hvis du ønsker at udskifte taget med et nyt tagmateriale, bør du altid rådføre dig med en bygningsingeniør eller det tagfirma, der skal udføre renoveringsarbejdet. Tagfirmaer har ofte bygningsingeniører tilknyttet, som kan lave de nødvendige beregninger for at afgøre, om bygningen kan klare en tungere tagbelægning.
Hvilke faktorer bør man overveje, når man vælger et tagfirma?

Når det kommer til valg af et tagfirma til at udføre tagrenoveringsarbejdet, anbefales det, at du indsamler tilbud fra 3-5 forskellige firmaer. Dette betyder også, at du kommer til at stå i en situation, hvor du skal vælge ét firma og udelukke de andre. Så hvordan beslutter man sig for et firma, og hvilke faktorer bør man tage med i beslutningen?
Her er nogle vejledende råd til at vælge det rette tagfirma, så du har de bedste muligheder for at undgå at ende op med en byggeentreprenør, der går konkurs, eller et halvt færdigt og fejlagtigt udført arbejde.
Få tilbud via en byggeformidler
Hvis man ønsker et pålideligt og ærligt tagfirma, kan man få tilbud via en byggeformidler. En sådan byggeformidler kan eksempelvis være Tagrenovering.dk’s samarbejdspartner, 3byggetilbud (formular øverst på siden).
Siden år 2000 har 3byggetilbud formidlet mere end 400.000 byggeopgaver og er dermed en af Danmarks største udbydere af byggetilbud. 3byggetilbud holder løbende øje med kundetilfredsheden hos de tagfirmaer, der er tilknyttet portalen. Derudover kan du læse om andre kunders erfaringer med en bestemt kunde. Som en ekstra service tilbyder 3byggetilbud en entreprisegaranti for byggefejl og mangler op til 35.000 DKK indtil 5 år efter arbejdet er udført. Du kan finde mere information om 3byggetilbuds entreprisegaranti via linket øverst på siden.
Byg Garanti
Nogle tagvirksomheder er medlemmer af DI Dansk Byggeri og omfattet af den såkaldte Byg Garanti. Fra 1. juli 2017 dækker denne ordning dine tab op til 150.000 kr. inkl. moms pr. byggeopgave. Når arbejdet er afsluttet, dækker garantien i op til tre år for synlige fejl og op til ti år for skjulte fejl og mangler. Du kan finde ud af, hvilke firmaer der er medlemmer af DI Dansk Byggeri og derfor omfattet af Byg Garanti på byggaranti.dk.
Undersøg kundeudtalelser
Heldigvis kan man opnå meget ved at foretage en Google-søgning for et bestemt tagfirma. På den måde vil du normalt kunne finde vurderinger af tagfirmaer gennem Google Lokal og Trustpilot og få et overblik over kundernes erfaringer med virksomheden.
Undersøg entreprisens årsregnskab
Hvis du allerede har gennemgået kundeanmeldelser fra Google Local, Trustpilot og andre anmeldelsessider, og det ser fornuftigt ud, kan du yderligere beskytte dig mod et konkursramt firma ved at gennemse årsregnskaber. Størstedelen af totalentrepriser er nemlig registreret som enten ApS eller A/S, hvorfor du har fuld adgang til virksomhedens regnskab.
Du kan få adgang til virksomheders regnskaber gennem Erhvervsstyrelsens Datacvr.virk.dk eller – en mere brugervenlig løsning – proff.dk. Her skal du blot indtaste firmaets CVR-nummer og kan derefter tilgå alle relevante økonomiske oplysninger. Når du gennemgår regnskabet, er det vigtigt at se på virksomhedens gæld i forhold til virksomhedens aktiver. En virksomhed uden gæld har meget lille sandsynlighed for konkurs, mens en virksomhed med en høj mængde kortfristet og langsigtet gæld i forhold til aktiver har en større risiko for konkurs.
Tre anbefalinger før du starter tagrenoveringsprojektet

Før du skriver under på aftalen med tagvirksomheden og påbegynder tagrenoveringsarbejdet, er der nogle tips, du kan tage i betragtning:
Overvej at knytte en bygherrerådgiver til dit projekt
Hvis du ønsker at undgå fejlbehæftet eller ufærdigt arbejde, kan det være en fordel at have en uafhængig bygherrerådgiver involveret. Bygherrerådgiveren kan bistå dig med at vælge det mest passende tagfirma på baggrund af de indsamlede tilbud og kontrollere det færdige arbejde. En bygherrerådgiver er – som navnet antyder – på bygherrens (din) side og tager sig af dine interesser. Da en bygherrerådgiver arbejder med byggeprojekter til daglig, har vedkommende mere erfaring i at kontrollere afsluttet byggearbejde og identificere fejl og mangler.
Vær opmærksom på byggetilladelser, lokalplaner og servitutter
En tagrenovering kræver normalt ikke byggetilladelse. Dog skal du ansøge om byggetilladelse fra kommunen, hvis du ønsker at udvide det bebyggede område, for eksempel ved at omdanne førstesalen til boligareal eller ved at installere en ny kvist. Husk altid at kontrollere din kommunes hjemmeside for yderligere information.
Undersøg lokalplanen og eventuelle servitutter
Sørg for at undersøge lokalplanen for dit område, da den kan indeholde regler for eksempelvis etablering af kviste eller anvendelse af bestemte tagmaterialer. Du kan sandsynligvis finde både lokalplanen og regler for byggetilladelse på kommunens hjemmeside, eller du kan kontakte kommunens tekniske afdeling.
I visse områder kan der være en lokalplan udstedt af din kommune, som indeholder bestemmelser om oprettelse af kviste eller brug af specifikke tagmaterialer. På Plandata.dk fra Erhvervsstyrelsen kan du se alle lokalplaner på et kort.
Sådan bruger du Plandata.dk:
- Vælg din kommune i øverste højre hjørne under “Kortudsnit”eller indtast sommerhusets adresse i “Søg_adresse”.
- Klik på en af markeringerne på kortet (det betyder, at dit sommerhus er underlagt en lokalplan).
- I venstre boks kan du se alle lokalplanerne, som åbnes i .pdf, når du klikker.
- I pdf-dokumentet vil der være krav til tag, for eksempel: “Tag på udestuer skal udføres som fast tag med tagpap, metalplade eller glas. På terrasseoverdækninger må taget desuden udføres med klare eller mælkehvide plader af PVC.”
Derudover kan der være servitutter på dit hus, som begrænser, om du må etablere kviste. Du kan se disse servitutter digitalt på Tinglysning.dk ved at logge ind med NemID.
Sådan kan du spare penge på din tagrenovering
Som du nok ved, kan en tagrenovering være en bekostelig og omfattende proces. Derfor er det vigtigt at finde måder at spare penge på, når du skal have lavet nyt tag. Her er nogle tips til at reducere omkostningerne ved tagrenoveringen:
1. Få flere tilbud
Det er altid en god idé at få mindst 5-10 tilbud fra forskellige tagfirmaer til din specifikke tagrenovering. Dette skaber en sund konkurrence mellem de forskellige firmaer, som byder ind på projektet, og hjælper dig med at få den bedste pris fra et pålideligt firma. Når du indhenter tilbud fra flere tagfirmaer, er det vigtigt, at du laver en detaljeret og grundig opgavebeskrivelse (du kan se eksempler på grundige opgavebeskrivelser i det følgende afsnit). På denne måde sikrer du dig, at du får præcise priser i tilbuddene og undgår misforståelser med tagfirmaet senere i processen.
2. Tilbud om at assistere med arbejdsopgaver
En tagrenovering er en kompleks opgave, der kræver dygtige og erfarne tagdækkere. Fejl eller mangler i renoveringsprocessen kan føre til omkostningskrævende fugt- og rådproblemer i resten af ejendommen. Derfor er der begrænsninger for, hvor meget af arbejdet du som boligejer kan eller bør udføre. Desuden skal du være opmærksom på, at det kan være vanskeligt at placere ansvaret hos tagfirmaet for skader og mangler, hvis du har assisteret med f.eks. tagdækningen.
Det betyder dog ikke, at du som boligejer slet ikke kan aftale med tagfirmaet, at du udfører bestemte dele af arbejdet. Det kan for eksempel være at fjerne bygningsaffald som den gamle tagdækning. Hvis du aftaler med virksomheden at udføre visse opgaver, kan du ofte opnå en reduceret pris på den samlede faktura.
Sådan laver du en grundig opgavebeskrivelse til renovering af taget
Når man søger et tilbud om en tagrenovering, er det – ligesom for alle andre byggeprojekter – vigtigt at være så nøjagtig og detaljeret som muligt omkring, hvad opgaven indebærer. Derved undgår man misforståelser med byggefirmaet senere hen og får et korrekt billede af, hvad den faktiske pris på tilbuddet om tagrenovering er.
En omfattende opgavebeskrivelse til en tagrenovering bør indeholde følgende:
- Adresse
- Deadline for udførelse
- Tagets areal i kvadratmeter
- Nuværende tagdækning (tegl, eternit, stål, tagpap eller andet)
- Ønsket ny tagdækning (angiv i opgavebeskrivelsen, hvis den ønskede nye tagdækning er forskellig fra den nuværende)
- Hvorvidt opgaven inkluderer nyt undertag
- Hvorvidt opgaven inkluderer fjernelse af eksisterende tagdækning
- Hvorvidt opgaven inkluderer ekstraudstyr som nye ovenlysvinduer, kviste, tagrender, skorstensrenovering eller lignende
- Hvorvidt der skal udarbejdes ansøgning om byggetilladelse hos kommunen.
Derudover vil det være nyttigt for byggefirmaet, hvis du også vedlægger billeder af det nuværende tag.
Du kan gøre brug af følgende skabelon for en grundig projektbeskrivelse:
Kære [Tagfirma
Vi bor på [adresse] og er interesserede i at få et tilbud på et nyt tag. Vores hus er et etplanshus fra 1970’erne. Det eksisterende tag er dækket med teglsten, og vi ønsker ligeledes, at det nye tag skal have teglsten. Det nuværende tag har omkring 20 år på bagen, så det er sandsynligt, at undertaget også skal skiftes
Yderligere overvejer vi at udskifte de nuværende tagrender samt de fire eksisterende ovenlysvinduer.
Vi glæder os til at høre fra jer angående tidsplan og pris. Hvis det er nødvendigt at besigtige det nuværende tag, kan vi eventuelt aftale tidspunktet herfor. Vi har vedhæftet et par billeder af det eksisterende tag.

Få 3 Tilbud på en tagrenovering
- Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
- 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
- Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.
FAQ – Ofte stillede spørgsmål om tagrenovering
Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.
Hvad koster det at renovere et tag?
Det koster gennemsnitligt ca. 150.000,- at skifte et beton, eternit eller tagpap tag på en alm. Villa på 110-130 kvm.
Hvad koster det at skifte et tag pr m2?
Prisen for et nyt tag afhænger af hvilken beklædningstype du ønsker på taget og hvilket undertag der er. Har du i forvejen tagpap koster det helt ned til 400 kr pr. Kvm at putte nyt tagpap på taget imens det typisk vil koste 650 kr. Pr. kvm at skifte et tag af eternitplader.
Hvad er den billigste form for tag?
Den billigste tagform er som regel tagpap, tæt forfulgt af eternit. Medregner du levetiden er tagpap klart den billigste tagform da holdbarheden her er op til 40 år hvor den ved eternit kun er op til 30 år.
Metode og kilder
Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.
Kilder: