Varmepumpe – Prøv prisberegner og indhent tilbud her

Det kan være en jungle at finde den bedste varmepumpe til dit behov. Se vores guide og prøv vores prisberegner inden du henter tilbud hjem.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 18. oktober 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Varmepumpe - Prøv prisberegner og indhent tilbud her
En varmepumpe kan i mange husstande spare en del penge på varmeregningen, hvis man f.eks. bruger dyre varmekilder.

Få 3 Tilbud på varmepumper

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

At opvarme boligen kan hurtigt blive en dyr affære, især i de kolde vintermåneder, hvor frost pryder ruderne og vinden ryster tagstenene.

Er du interesseret i at reducere din varmeregning?

I de seneste år er installation af varmepumper blevet mere og mere populært i danske hjem.

Selvom denne installation kan være dyr, kan du stadig spare betydelige beløb på din varmeregning, når du vælger denne energi- og miljøvenlige opvarmningsmetode.

Er det tid til at ændre varmekilden i dit hjem?

Her på vores hjemmeside kan du lære mere om de forskellige typer varmepumper, deres omkostninger og hvilke priser inklusiv installation du kan forvente.

Du kan også lære mere om håndværkerfradraget, som er værd at holde øje med, hvis du ønsker en økonomisk installation af varmepumpen.

Læs også: Varmepumpepuljen 2024 – Få op til 27.000 i tilskud

Hvad er prisen for at installere en varmepumpe?

Prisen for at installere en varmepumpe varierer meget. Det skyldes, at prisen er afhængig af den specifikke type varmepumpe, du vælger at installere. Du kan forvente, at prisen på en varmepumpe starter ved 15.000 kroner for de mest økonomiske modeller, mens større systemer koster mellem 50-100.000 kroner, afhængigt af modellen.

Har du en drøm om at etablere jordvarme? Det er et ideelt valg for husejere med en stor grund, men da installationen er omfattende, er det også den dyreste løsning.

Installation af en varmepumpe med luft til vand er billigere, mens den mest overkommelige installation af en varmepumpe er luft til luft. Hvis du i øjeblikket bruger oliefyr eller elvarme til opvarmning, vil det hurtigt være en god investering for dig at skifte til en varmepumpe.

For de fleste husejere vil det tage under 3 år at tjene prisen på varmepumpen inkl. installation tilbage. Det betyder, at du kan forvente betydelige besparelser på din varmeregning.

Find de korrekte omkostninger ved installation af en varmepumpe

Find de korrekte omkostninger ved installation af en varmepumpe

Prisen for at installere en varmepumpe kan variere meget, afhængigt af hvilken model du vælger. Nogle installationer kan være mere komplekse end andre. For eksempel, hvis du vælger et jordvarmeanlæg, skal du have gravet slanger ned i jorden, hvilket kræver flere håndværkere.

Det er dog ikke kun installationsprocessen, der påvirker den endelige pris. Den samlede pris afhænger også af størrelsen på din bolig. Jo mere plads der skal opvarmes, desto større bliver kravene til varmepumpen.

Er du på udkig efter en god pris på en varmepumpe, inklusiv installation? Før du foretager den store investering, kan det være en god idé at udforske markedet grundigt for at finde det bedste tilbud på installation af en varmepumpe. Læs videre for at finde ud af, hvordan du opsporer de bedste tilbud.

Modtag et tilbud på installation af varmepumpe

Hvis du søger at spare penge, især ved store investeringer, så kan du overveje at kigge efter varmepumpe tilbud med installation.

3byggetilbud.dk er en platform, der giver dig mulighed for hurtigt og nemt at indhente tilbud på varmepumpe installation, som f.eks. en luft til luft varmepumpe. Denne platform giver dig et overblik over montører, der er klar til at udføre jobbet til den bedste pris.

Du får også information om de nøjagtige omkostninger ved installationen, så du kan undgå ubehagelige overraskelser, når fakturaen ankommer. Desuden kan du på 3byggetilbud.dk finde ud af, hvor meget du kan trække fra i håndværkerfradrag i forbindelse med installationen af din nye varmepumpe.

3byggetilbud er en national service, så uanset om du søger efter tilbud på varmepumpe installation i Sjælland, Jylland eller Fyn, vil du kunne finde det her.

Er det muligt for mig at installere en varmepumpe selv?

At installere en varmepumpe er ikke en weekend-gør-det-selv-opgave, da det er et omfattende arbejde, der kræver autoriseret assistance. Ønsker du at spare flere penge på installationen?

Jord- og luft-til-vand varmepumper skal altid installeres af en autoriseret fagperson, men du er tilladt at installere luft-til-luft systemer selv. Hvis du vælger selv at montere en varmepumpe, skal du sikre dig, at du følger alle gældende retningslinjer på området.

Vejledning til installation af varmepumpe

Vejledning til installation af varmepumpe

Inden du påbegynder selvinstallation af en varmepumpe, skal du være opmærksom på de relevante retningslinjer. Hvis du vælger at installere en varmepumpe, der bruger luft-til-vand teknologi, skal du sørge for at minimere støjforstyrrelser for ikke at genere dine naboer. Derfor skal den udendørs del af varmepumpen placeres mindst 5-10 meter fra grænseafstanden til din nabo.

Hvis du overvejer at installere jordvarme, skal du være opmærksom på flere regler. Installation af denne type varmepumpe kræver en tilladelse fra din lokale kommune, som du skal huske at ansøge om. Normalt vil installatøren ansøge om tilladelsen på dine vegne, hvis du ønsker det. Desuden er det ikke muligt at installere jordvarme om vinteren, når jorden er frossen. Du skal også tjekke, om din forsikring dækker eventuelle lækager på jordslangerne, i tilfælde af at der skulle opstå et uheld.

Hvad betyder en varmepumpe?

Der er tre forskellige typer af varmepumper, som du kan installere i dit hjem:

– Jordvarme

– Luft til luft

– Luft til vand

En varmepumpe er et system, der bruger den tilgængelige varme i jorden, luften eller vandet til at varme dit hjem op. Dette gør det til en utroligt miljøvenlig opvarmningsmetode, selvom den er afhængig af elektricitet for at fungere.

Selvom installationen af en varmepumpe kan være omkostningskrævende, er der mange fordele ved at vælge denne løsning. Drømmer du om solceller? Når du kombinerer en elektrisk varmepumpe med solcellepaneler, bliver den næsten selvforsynende, og du vil opleve en markant reduktion i både din varme- og elregning.

Få 3 Tilbud på varmepumper

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

SparEnergi