TIPS & RÅD

Faldstamme relining: Hvad er det? (Beregn pris)

Hvis du oplever problemer med rørene i faldstammen og har gener af det, så kan det godt lyde utrolig dyrt at få fikset. Men med en Relining af faldstamme, så har man skabt en metode til reparation af faldstammen, som er skånsom for både beboere, yderst effektiv, hurtig og billig.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 13. oktober 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.

Faldstamme Relining kan udføres utrolig effektivt og beboervenligt, hvilket gør opgaven oplagt til renovering af lækager i afløbsrør og faldstammer i lejlighedsejendomme.

Få 3 Tilbud på Faldstamme Relining hos 3byggetilbud.dk

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Faldstamme relining
Faldstamme Relining

Relining af faldstamme pris – Beregn prisen på Relining af faldstammer

[stm-calc id=”364″]

Få 3 Tilbud På Relining af faldstamme

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Hvad er Relining af faldstamme?

Relining af faldstamme, er en metode til at renovering af lækager i faldstamme og afløbsrørene i et etagebyggeri, ved at erstatte de gamle rør med nye af materialet Polyurethan, indeni de gamle rør. Ofte så er lignende reparationer af disse rør dyre og omfangsrige, hvilket normalt er besværligt for beboere, men også en utrolig stor opgave, som tager lang tid.

Med Relining af faldstammer, så begynder man opgaven med at rense hele det eksisterende rørsystem, hvorefter man lader det tørre. Efter systemet er tørt, så belægger man alle rør med et specielt materiale, som herefter størkner, og efterlader rørene tilbage som helt nye. Alt arbejdet er fortaget uden byggerod, støv eller gener til beboere.

Læs også vores andre artikler om faldstammer:

Hvad er en faldstamme? Sådan fungerer den

Faldstamme udluftning: Sådan undgår du lugt fra kloak

Strømpeforing af faldstamme og kloak

Faldstamme renovering og udskiftning

Hvad er Polyurethan?

Polyurethan (forkortet PUR), er et specielt materiale som anvendes til bl.a. Relining Coating af faldstammer og nedløbsrør, og har en række fordele:

 • Hæfter sig på alle rør-materialer såsom PVC, Støbejern, Rustfri stål m.v.
 • Lugtfri, så beboere ikke generes mens der arbejdes.
 • Elastisk, så det kan udfylde revner i rør.
 • Hærder hurtigt, så faldstammen allerede samme dag kan bruges.
 • Glat overflade, så intet hænger fast i indersiden af rørene.
 • Resistent overfor kemi, så det ikke bliver nedbrudt af kemiske stoffer såsom afløbsrens m.v.

Sådan bliver Faldstamme relining fortaget

Her får du en beskrivelse af arbejdsprocessen for hvordan an fortager relining af rørene, så det kan give dig en ide om hvilket indgreb det er. Inden arbejdet begyndes, vil være at man fortaget en TV-inspektion af faldstammen.

Rensing af rør

Det første man gør, når man skal fortage en relining, er at rense alle rør helt i bund. Dette gøres ved at anvende et roterende rengøringsværktøj som sliber alt skidt og snavs væk, samt skyller efter med vand.

Udtørring

Nu skal stammen udtørres fuldstændig, så alle rør er knastøre. Dette fortages med varm luft, hvorefter man typisk fortager en TV-Inspektion, for at kunne se faldstammens tilstand.

Relining påføres

Nu vil materialet polyurethan blive påført jævnt igennem hele røret, med et glat lag på indersiden af faldstammen, som vil blive hærdet og resultere i nogle ”nye rør” indeni de gamle, i et utrolig slidstærkt materiale, som holder i utroligt mange år.

Se i videoen nedenfor hvordan Relining af faldstammer foregår.

Hvor længe holder Relining af faldstamme?

Relining af faldstamme har en lang levetid, og fortages den korrekt, så kan rørene holde i mere end 50 år. De kræver ikke anden vedligeholdelse end hvad man ellers fortager sig med almindelige rør.

Derudover så er det også en miljørigtig genanvendelse af bruge Relining af sine rør, hvilket både gør det til en holdbar måde at reparere rørene på, både miljømæssigt og tidsmæssigt.

Hvorfor laver man relining af faldstammer?

Derfor fortrækker mange relining af faldstammer

 • Forlænger levetiden af rørene med op til 50+ år.
 • Billig, effektiv og hurtig reparation af faldstammen.
 • En af de letteste metoder til svært tilgængelige rør.

Årsagen til at man laver relining af faldstammer i stedet for en hel- eller delvis renovering eller udskiftning af rørene, er ganske enkel fordi det er en langt mere skånsom opgave for beboeren, samt en hurtig og effektiv løsning til at reparere disse rør.

Derudover så er det også langt billigere end mange andre metoder, at reparere rørene på, samt med en levetid på over 50 år, som gør det til en af de mest attraktive metoder.

Mange professionelle fagfolk fortrækker også metoden, da den er mulig at fortage på selv svære placeringer af rørene.

Relining af faldstamme pris – Hvad koster det?

Prisen på Relining af faldstamme er typisk omkring 15.000 til 20.000 Kroner inkl. moms per lejlighed, og er derfor væsentligt billigere, end hvis man skulle udskifte faldstammen som oftest kan koste over 40.000 kroner per lejlighed.

Hvis du ønsker en præcis pris på Relining af faldstamme, så anbefaler vi at du får tilsendt 3 gratis og uforpligtende tilbud fra 3byggetilbud.dk, med priser på relining af faldstammen.

Få 3 Tilbud På Relining af faldstamme

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvad er Relining af faldstamme?

Relining af faldstammer, er en effektiv metode til at renovere lækager i faldstammer i etagebyggerier, ved at erstatte de gamle rør med nye rør af materialet Polyurethan, indeni de gamle rør.

Hvad betyder Relining?

Relining metoden til reparation af faldstammer og nedløbsrør, som kan genbruge de gamle rør, med at skabe nye rør indeni de gamle rør med et bestemt plastik materiale.

Hvor lang tid holder relining af en faldstamme?

Relining af en faldstamme har en levetid efterfølgende på 50+ år.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Polyurethan – Hvad er det?

Teknologiske.dk – Teknologisk institut

Henvisninger:

Læs hvad Polyurethan er her

Læs omkring renovering af faldstammesystemer her