TIPS & RÅD

Strømpeforing Kloak + Faldstammer: Beregn pris (2024)

Oplever du problemer med din kloak eller faldstammer? En renovation af kloaker og faldstammer er oftest utroligt dyre, men her kommer teknikken strømpeforing af kloak og faldstammer ind i billedet, som er både en hurtig, nem og billig metode, hvor man skaber et helt nyt rør inde i de gamle rør.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 12. oktober 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.

Med strømpeforing i en kloak eller faldstamme så skaber man et nyt rør, inde i de eksisterende rør, hvilket gør den strømpeforing af kloak og faldstamme pris markant lavere end en udskiftning eller renovation af rørene.

Få 3 Tilbud på strømpeforing hos 3byggetilbud.dk

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Strømpeforing Kloak + Faldstammer
Strømpeforing af Kloak og Faldstammer

Strømpeforing pris – Beregn pris på strømpeforing af kloak og faldstammer

[stm-calc id=”364″]

Få 3 Tilbud På Strømpeforing til faldstamme og kloak

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Hvad er strømpeforing af kloak og faldstammer?

Strømpeforing af kloak og faldstammer bliver for fortaget ved at man indsætter en slange (oftest i polyester, filt eller glasfiber) i kloakrørene. Herefter så bliver slangen imprægneret med polyester, epoxy eller silikat, som herefter bliver hærdet ved at puste varm luft ud i rørene med en ”ballon”, så de fylder de gamle rør helt ud og samtidigt bliver stenhårde og nu kan erstatte det gamle rør.

Metoden strømpeforing sikre på den måde at rørene ikke bliver mindre, selvom det er hvad man ellers kunne tro.

Så snart slangen er færdig med at blive hærdet, så kan ballonen trækkes tilbage og alt udstyr fjernes fra kloakken. Nu kan faldstammer og kloakker holde et sted mellem 70 og 100 år.

Læs også vores andre artikler såsom:

Hvad er en faldstamme?

Faldstamme renovering

Udluftning af faldstamme og kloak

Faldstamme relining – Hvad er det?

Faldstamme skjuler: Skjul rør med en rørskjuler og rørkasse

Hvad koster strømpeforing af kloak og faldstamme?

Prisen på strømpeforing af kloak eller faldstamme, er afhængig af hvor mange meter kloakrør der skal strømpefores, størrelse af dem samt hvor nemt til gængelige kloakrørene er.

Men du skal forvente at prisen på strømpeforing er 1.000 kroner per meter kloakrør. Dertil vil prisen for en kloakmester være omkring 700-900 kroner i timen for at fejlsøge, som for denne opgave oftest tager 1-2 timer.

Hvis du ønsker en præcis pris på strømpeforing af kloak og faldstamme, så anbefaler vi at du får tilsendt 3 tilbud fra 3byggetilbud, hvor du vil få sendt 3 gratis og uforpligtende tilbud med priser på strømpeforing af dine kloakledninger.

Hvorfor lave strømpeforing af kloak og faldstammer?

Typiske grunde til at anvende strømpeforing

 • Forlænger levetid af kloakrør i op til 70-100 år.
 • Billigere end de fleste andre reparationer.
 • Letteste metode til svært tilgængelige kloakrør.

Grunden til at de fleste fortrækker at anvende strømpeforing af kloak og faldstammer, er ganske enkelt fordi det er den letteste og mest skånsomme metode til at reparere disse kloakrør.

Der er efterhånden mange ejendomme med nedslidte faldstammer eller kloaker, og ofte så er de svært til gængelige, eller utroligt besværlige at udskifte, f.eks. fordi de kan løbe igennem flere etager eller ned under jorden.

Når man fortager strømpeforing, så kan rørene faktisk få forlænget deres levetid med op til mellem 70 og 100 år,

Hvordan foregår en strømpeforing?

Det første man gør inden man fortager en strømpeforing af kloakrør, er at man fortager en TV-Inspektion af faldstammen eller kloakken, for at få et billede af hvilke kloakledning der er problemer med, samt hvilke der ikke har behov for det, hvilket sparer penge, og sikre at man vælger den rigtige løsning.

Måden hvorpå en strømpeforing forgår på, er ved at der bliver placeret en polyesterstrømpe på inderside af de kloakrør eller faldstammer der er utætte. Herefter bliver ”strømpen” pustet op med en ballon, så polyesterstrømpen udfylder de gamle rør 100%, hvilket sikre at rørene ikke bliver mindre end de var tidligere.

Her bliver rørene varmet op, hvilket hærder polyesteret, så det på den måde skaber et nyt rør indeni det gamle.

Her ses en video fra en TV-inspektion af en kloak som har brug for en strømpeforing:

Fordele ved strømpeforing

Der findes en lang række fordele ved strømpeforing, og vi har lavet en liste med en del af dem nedenfor:

 • Det er billigt i forhold til andre reparationer: Med strømpeforing kan du spare mange penge på reperation af en kloak eller faldstamme, da denne metode er mindst indgribende, men sikre stadig lang levetid af rørene.
 • Det går stærkt: En strømpeforing af faldstammer eller kloakrør er hurtigt overstående, og kan typisk klares på under én dag.
 • Utrolig holdbart: Strømpeforing er utrolig holdbart og bør kunne holde minimum 70 år, hvis det bliver fortaget korrekt.

Som du kan se, så er der nogle helt åbenlyse fordele ved at gøre brug af strømpeforing, og denne type foring af kloakrør kan laves på lagt de fleste rør.

Kan man selv lave strømpeforing?

Nej, alt arbejde med sit kloaksystem indenfor skel, må kun fortages af en autoriseret kloakmester, så derfor kan du lige så godt lægge ud med at kontakte en kloakmester eller en VVS’er hvis du oplever utætheder og problemer med kloak eller faldstamme, da de f.eks. kan fortage en TV-inspektion og derved fejlfinde og fejlsøge langt letter end man selv vil have en chance for.

Hvem tilbyder strømpeforing af kloak og faldstamme?

Typisk så vil det være en professionel kloakmester, som kan hjælpe med strømpeforing af kloak og faldstamme

Der kan være mange penge at spare ved at sammenligne tilbud, så derfor anbefaler vi at du får tilbud fra 3byggetilbud.dk her

Nej, alt arbejde med sit kloaksystem indenfor skel, må kun fortages af en autoriseret kloakmester, så derfor kan du lige så godt lægge ud med at kontakte en kloakmester eller en VVS’er hvis du oplever utætheder og problemer med kloak eller faldstamme.

En kloakmester vil f.eks. have mulighed for at fortage en TV-inspektion af rørene og derved fejlfinde og fejlsøge langt letter end man selv vil have en chance for.

Strømpeforing konklusion

Grundlæggende, så er strømpeforing af kloakrør og faldstammer klart den letteste, billigste og mest fortrukne metode til at reparere disse rør, medmindre alt i kloakken er tilstrækkeligt ødelagt til at det ikke er en mulighed længere, hvilket heldigvis sjældent sker.

Så snart en kloakmester via en tv-inspektion har fejlfundet problemet i rørene, så vil han typisk kunne påbegynde arbejdet med at fortage strømpeforingen, og du undgår på den måde opgravninger samt eventuel nedbræk af mursten og beton, som er væsentligt mere bekosteligt og omstændigt.

Eftersom en strømpeforing kan klares på under 24 timer, så vil du lynhurtigt få løst problemet og derved have en velfungerende kloak igen, stort set samme dag.

Få 3 Tilbud På Strømpeforing til faldstamme og kloak

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvad er en strømpeforing af kloak og faldstamme?

En strømpeforing er, når der bliver pustet en imprægneret strømpe op i kloakrør og faldstamme, som er af materialet glasfiber eller filt. Herefter bliver strømpen som er af materialet polyester, epoxy eller vinylester, skudt ind i røret med tykluft som sikre at strømpen udfylder de gamle rør 100%, og derved skaber et nyt nyt rør indeni det gamle.

Hvor længe holder en strømpeforing?

En korrekt implementerede strømpeforing bør kunne holde i minimum 70 år.

Hvad koster en strømpeforing af kloak og faldstamme?

Prisen på strømpeforing af kloak og faldstamme koster omkring 1000 kroner, og hertil skal du forvente at en kloakmester tager 900 kroner i timen for at fejlfinde problemer med rørene, hvilket med denne opgave typisk tager 1-2 timer.

Kræver strømpeforing vedligeholdelse?

Nej, strømpeforing kræver ingen efterfølgende vedligeholdelse, men du kan med fordel spule kloakrørene én gang årligt for at fjerne fedtstoffer og sæberester.

Hvornår er det muligt at gøre brug af strømpeforing af kloakrør?

Hvis der er utætheder i kloakrørene og faldstammer, så er det ofte her man vælger at gøre brug af strømpeforing, også med rør helt ned til.

Kilder:

Teknologiske.dk – Renovering af faldstamme – Systemer

bygningsreglementet.dk – Afløb