TIPS & RÅD

Faldstamme skjuler: Skjul rør med en rørskjuler og rørkasse

En faldstamme er typisk ikke særlig pæn, ja nogle vil kalde den grim. Derfor vil du formentligt gerne gemme den væk med en faldstamme skjuler, i form af en rørkasse, for at gøre den mindst mulig. Der er en masse muligheder for at bruge en rørskjuler til faldstammen, for at løse dette problem.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 12. oktober 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.

En faldstamme skjuler er perfekt til at skjule grimme rør, så de ikke er særlig tydelige, særligt hvis faldstammen er tilføjet til rummet efter det blev bygget. Her er en faldstamme rørkasse den perfekte løsning.

I mange ældre boliger og etageejendomme, så er faldstammer synlige. Dette er fordi de ofte er blevet tilføjet til rummene senere end da bygningen blev bygget. Derfor er faldstammen ikke skjult i disse ældre ejendomme.

Ofte så ses en faldstamme i disse badeværelser, som et stort rør, som går fra loft til gulv i rummet, hvor dit toilet er sluttet til. Dette ses ofte i lejligheder, men også huse med 2 etager og badeværelse på 1. Sal har ofte synlige faldstammer.


Faldstamme skjuler Skjul rør med en rørskjuler og rørkasse
Faldstamme skjuler Skjul rør med en rørskjuler og rørkasse

Få 3 Tilbud På en faldstamme skjuler

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Hvordan skjuler man en faldstamme?

Måden man skjuler en faldstamme på, er med en eller anden form for faldstamme skjuler. Det kan f.eks. være en rørkasse til en faldstamme, eller en rørskjuler. Disse metoder til at skjule en faldstamme er billige og lette til at skjule de knap så pæne rør, og det er i langt de fleste tilfælde muligt at bruge dem til at skjule faldstammer.

Hvad er en faldstamme skjuler?

Faldstamme skjuler Skjul rør med en rørskjuler og rørkasse
Eksempel: Sådan kan en faldstamme skjuler se ud

Definitionen på en faldstamme skjuler, er et element i form af en rørskjuler til faldstammen, som typisk er en rørkasse, som kan skjule faldstammen, der er det lange lodrette rør, som typisk går fra gulv til loft i badeværelset. Faldstammen leder spildevand fra afløbet i dit toilet, bad og køkken ned i kloakken.

I lejlighedskomplekser, så vil en faldstamme løbe igennem alle etager, og sørge for at samle alt spildevandet i ejendommen og føre det ned i kloakken. Det er derfor naturligvis vigtigt at din faldstamme fungerer 100%.

Det er naturligvis også muligt at få en faldstamme skjuler, som kan skjule det store og grimme rør. Dette kan gøres ved f.eks. en rørkasse eller rørskjuler, så det er gemt helt væk, både visuelt men også lyden. For hvis overboen skyller ud, så vil man kunne høre lyden af dette, hvilket kan være ret generende. Det medvirker nemlig også som lydisolering af faldstamme.

Faldstamme rørkasse

En faldstamme rørkasse, er ganske enkelt som navnet hentyder til, en kasse med rørene indeni. Når man montere en faldstamme rørkasse, så gør man det typisk, ved at bygge en væg af gips omkring faldstammen, som både skjuler faldstammen, men også lyden fra de store skyl fra andre beboeres toiletter.

Faldstamme rørskjuler

En faldstamme rørskjuler er betegnelsen for det man bygger for at skjule faldstammen. Når man bygger en rørskjuler til faldstammen, så kan det sagtens være en rørkasse, men det kan også være en rørskjuler til faldstammen i form af en hel væg, så man ikke kan se at der på et tidspunkt har været en faldstamme som var synlig i rummet.

Hvor kan man få en faldstamme skjuler fra?

hvem kan lave en faldstamme skjuler
Hvem kan lave en faldstamme skjuler?

Du kan helt selv bestemme hvor du får en faldstamme skjuler fra, og du kan også selv vælge at bygge den hvis du er en ægte handyman. Hvis du vil bygge en faldstamme rørskjuler, så er det meget vigtigt at du huske at sørge for, at du forsat kan komme til rørene, såfremt der skulle være behov for det.

Du bør også sørge for at lydisolere rørkassen til faldstammen, så du undgår støjgener fra andre beboere.

Mange ønsker at få professionel hjælp til at bygge en faldstamme skjuler, hvor du får bygget en af en fagmand, som sikre at resultatet bliver tilfredsstillende, og potentielt også endnu flottere end hvis du selv går i gang med projektet.

Du kan få 3 gratis tilbud fra håndværkere, så du får den billigst mulige pris hvis du bruger 3byggetilbud.dk her.

Du kan med fordel ønske at håndværkeren bygger faldstamme skjuleren så lydisolerede som muligt, nu hvor han alligevel skal i gang med at lave kassen, så du både kan få gemt de grimme rør og fjerne unødvendig støj fra faldstammen på én gang.

Læs også følgende omkring faldstammer

Hvad er en faldstamme? Sådan fungerer den

TV-inspektion af faldstamme

Faldstamme Relining: Hvad er det?

Faldstamme udluftning – Sådan undgår du lugt fra kloak

Strømpeforing af faldstamme

Kan man flytte en faldstamme? Se priser

Hvad koster en faldstamme skjuler?

En faldstamme skjuler koster et sted mellem 2.000 kroner og 10.000 kroner, afhængig af placeringen af faldstammen, samt hvilken form for faldstamme skjuler du ønsker dig.

Prisen på en faldstamme skjuler afhænger naturligvis også af om du selv vil lave den, eller ønsker at få en professionel håndværker til at lave den for dig.

Hvis du vil have en professionel håndværker til at lave din rørkasse som faldstamme skjuler, så bør du indhente flere tilbud fra lokale håndværkere, for at sikre du får den billigste pris.

Her anbefaler vi 3byggetilbud.dk her, hvor blot skal beskrive opgaven og derefter får tilsendt 3 gratis og uforpligtende tilbud.

Få 3 Tilbud På en faldstamme skjuler

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvad er en faldstamme skjuler?

En faldstamme skjuler er en form for rørkasse til faldstammen som gemmer rørene væk, enten bag en kasse som ofte er i gips, eller bag en gipsvæg.

Hvordan skjuler man en faldstamme?

Måden man oftest skjuler en faldstamme på, er med en faldstamme skjuler i form af en rørkasse af gips, som er en billig og simpel løsning til at skjule grimme rør.

Hvor får man en faldstamme skjuler?

Du kan enten selv bygge en faldstamme skjuler eller få en professionel håndværker til at bygge faldstamme skjuleren for dig.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

XL-Byg.dk

Teknologisk.dk

Homeserve.com

Henvisninger:

Sådan bygger du din egen rørskjuler her.

Læs reglerne og lovgivningen omkring her

Se hvordan du skjuler dine rør på badeværelset her