Gavlkvist: Se hvad en Gavlkvist er og beregn pris

Gavlkviste er et arkitektonisk element, der ofte findes i traditionelle danske bygninger og boliger. De er små kviste, der stikker ud fra bygningens gavl, og har både funktionelle og dekorative formål.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 16. oktober 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Gavlkvist
Eksempel på en Gavlkvist

Hvad er en Gavlkvist?

Funktionelt hjælper gavlkviste med at ventilere tagrummet ved at tillade luft at cirkulere og forhindre fugt og råd. Dekorativt giver de danske bygninger et karakteristisk og charmerende udtryk, som ofte ses på bindingsværkshuse og gamle landejendomme. Gavlkviste er en del af den danske kulturarv og bidrager til at bevare den historiske æstetik i byer og landsbyer.

Gavlkvisten udføres ved at fortsætte facaden på et hus opad og lade den blive til gavlen i kvisten. Tagkonstruktionen på denne type kvist er ofte lavet på samme måde som en rytterkvist med taghældninger mellem 30 og 60 grader. Flunkerne understøtter de hele spær i kvisten, mens en plankekel på tagkonstruktionen bærer de resterende stikspær. En gavlkvist giver en betydelig udnyttelse af tagetagen samt mulighed for stort lysindfald og gode flugtvejsmuligheder.

Læs også: Kviste: Beregn pris, find inspiration og se regler her

Gavlkvist pris – Hvad koster en Gavlkvist?

En Gavlkvist koster typisk i omegnen af 50.000 kroner, hvis man selv står for at montere den, mens man skal forvente at prisen ligger på omkring 70.000 kroner, hvis man ønsker fagfolk der skal montere Gavlkvist.

Beregn den estimerede Gavlkvist pris i beregneren nedenfor.

📝 Modtag 3 faste tilbud på Gavlkvist 📝

Prisestimatet fra vores beregner er en god vejledning når du skal vælge tagtype eller se hvordan du kan holde dig indenfor dit budget, men er altid forbundet med en usikkerhed. Derfor anbefaler vi at du får 3 tilbud på din opgave når du er klar til at gå videre.

Derfor samarbejder vi med platformen 3byggetilbud som siden 2000 har formidlet mere end 500.000 byggeprojekter for danskerne. Hos 3 byggetilbud kan du helt uforpligtende indsende din opgave og få 3 tilbud tilbage fra håndværkere.

Med tilbuddene i hånden kan du få oprettet en byggekredit i banken eller omlagt dit realkreditlån og komme godt igang med dit nye tag.

Bestil dine 3 tilbud ved at trykke på knappen herunder

Prisestimat excl. montage

Prisestimat incl. montage

35.000 kr.

50.000 kr.

35.000 kr.

50.000 kr.

37.500 kr.

52.500 kr.

50.000 kr.

70.000 kr.

35.000 kr.

50.000 kr.

35.000 kr.

50.000 kr.

37.500 kr.

52.500 kr.

Du kan se priserne på de forskellige kviste såsom en Gavlkvist på tabellen ovenfor.

Få 3 Tilbud på en Gavlkvist

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Tømrerbogen

Kvisthåndbogen