Rytterkvist: Se hvad en Rytterkvist er og beregn pris

Rytterkviste er en arkitektonisk detalje, der kan findes på mange gamle danske bindingsværkshuse og gårde, men som også idag bliver placeret på moderne huse. De er normalt placeret på toppen af bygningens tagrygning og tjener både som dekorative og funktionelle elementer.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 13. oktober 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.

Hvad er en Rytterkvist?

Rytterkvist
Eksempel på en Rytterkvist

Rytterkviste er ofte udformet i træ og kan variere i design fra enkle, strømlinede strukturer til mere komplekse og detaljerede mønstre. Udover at tilføje visuel interesse, hjælper rytterkviste med at beskytte taget mod vejrskader ved at lede regnvand væk fra tagrygningens skarpe hjørner og samtidig give ventilation til loftet. Dette hjælper med at forlænge tagets levetid og opretholde husets strukturelle integritet.

Rytterkvistkonstruktionen udføres med flunker. Nogle af spærene fra kvisten skal monteres på disse flunker. En rytterkvist har også en plankekel. Dette element monteres oven på spærene, mens flunkerne fungerer som støtte for de hele spær i kvistens struktur.

Kvisten bidrager til en god udnyttelse af tagetagen, et godt lysindfald og sikrer, at flugtvejskravene kan opretholdes.

Rytterkviste er, ligesom sadeltagskviste, en klassisk kvisttype. Mens sadeltagskvisten har et tosidet fald på 15 grader, har en rytterkvist derimod et fald på 45 grader.

Taget på en rytterkvist kan enten være beklædt med tagsten/tagplader eller zink eller kobber med stående false. Desuden er kvistens tag også forsynet med en tagrende.

For rytterkviste kan man vælge, om loftet i kvisten skal føres op til spidsen, og om spejlet skal udfyldes med glas.

Rytterkviste kan bruges på alle slags ejendomme, men de er særligt anvendelige på længehuse.

Læs også: Kviste: Beregn pris, find inspiration og se regler her

Rytterkvist pris – Hvad koster en Rytterkvist?

En Taskekvist koster typisk i omegnen af 35.000 kroner, hvis man selv står for at montere den, mens man skal forvente at prisen ligger på omkring 50.000 kroner, hvis man ønsker fagfolk der skal montere Rytterkvist.

Beregn den estimerede Rytterkvist pris i beregneren nedenfor.

[stm-calc id=”3804″]

📝 Modtag 3 faste tilbud på Rytterkvist 📝

Prisestimatet fra vores beregner er en god vejledning når du skal vælge tagtype eller se hvordan du kan holde dig indenfor dit budget, men er altid forbundet med en usikkerhed. Derfor anbefaler vi at du får 3 tilbud på din opgave når du er klar til at gå videre.

Derfor samarbejder vi med platformen 3byggetilbud som siden 2000 har formidlet mere end 500.000 byggeprojekter for danskerne. Hos 3 byggetilbud kan du helt uforpligtende indsende din opgave og få 3 tilbud tilbage fra håndværkere.

Med tilbuddene i hånden kan du få oprettet en byggekredit i banken eller omlagt dit realkreditlån og komme godt igang med dit nye tag.

Bestil dine 3 tilbud ved at trykke på knappen herunder

Prisestimat excl. montage

Prisestimat incl. montage

35.000 kr.

50.000 kr.

35.000 kr.

50.000 kr.

37.500 kr.

52.500 kr.

50.000 kr.

70.000 kr.

35.000 kr.

50.000 kr.

35.000 kr.

50.000 kr.

37.500 kr.

52.500 kr.

Du kan se priserne på de forskellige kviste såsom en Rytterkvist på tabellen ovenfor.

Få 3 Tilbud på en Rytterkvist

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Tømrerbogen

Kvisthåndbogen