Halvbuekvist: Se hvad en Halvbuekvist er og beregn pris

Halvbuekviste er en arkitektonisk detalje, der ofte ses på historiske og ældre bygninger. De er halvcirkelformede vinduer eller udhæng, der strækker sig fra taget eller væggen af en bygning

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 18. oktober 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.

Hvad er en Halvbuekvist?

Halvbuekvist
Eksempel på en Halvbuekvist

Halvbuekviste blev oprindeligt brugt til at give ekstra lys og ventilation til bygningens indre, men i dag er de også værdsat for deres æstetiske bidrag og enkelhed. Denne form for kviste er typisk fremstillet af træ, sten eller metal og kan findes i forskellige stilarter, der passer til bygningens arkitektur. Halvbuekviste tilføjer charme og karakter til enhver bygning og er et smukt eksempel på klassisk design.

Buekvisten udføres som en rytterkvist, det vil sige med flunker, men med buede spær i stedet for. Kvisten laves næsten altid som præfabrikeret, hvilket betyder, at den fremstilles på en fabrik, transporteres til monteringsstedet, løftes op med en kran og monteres. Dette giver en god udnyttelse af tagetagen samt mulighed for flugtvej og et godt lysindfald.

En halvbuekvist er, som navnet antyder, en kvist, hvor taget har form som en halvbue. Disse halvbuekviste konstrueres med forskellige radier, afhængigt af kvistens bredde. For halvbuekviste kan man vælge, om man vil have frontvinduet til at følge tagets bueform. Det halvbueformede tag beklædes normalt med zink eller kobber med stående false, men det er også muligt at lave tagbeklædningen med 2 lag tagpap.

Halvbuekviste kan anvendes på alle slags ejendomme og bruges især der, hvor ejendommens facadevinduer allerede har buede overkarme, eller hvor ejendommen har en buet mørtel/finérspejl over vinduerne.

Læs også: Kviste: Beregn pris, find inspiration og se regler her

Halvbuekvist pris – Hvad koster en Halvbuekvist?

En Halvbuekvist koster typisk i omegnen af 35.000 kroner, hvis man selv står for at montere den, mens man skal forvente at prisen ligger på omkring 50.000 kroner, hvis man ønsker fagfolk der skal montere Halvbuekvist.

Beregn den estimerede Halvbuekvist pris i beregneren nedenfor.

[stm-calc id=”3804″]

📝 Modtag 3 faste tilbud på Halvbuekvist 📝

Prisestimatet fra vores beregner er en god vejledning når du skal vælge tagtype eller se hvordan du kan holde dig indenfor dit budget, men er altid forbundet med en usikkerhed. Derfor anbefaler vi at du får 3 tilbud på din opgave når du er klar til at gå videre.

Derfor samarbejder vi med platformen 3byggetilbud som siden 2000 har formidlet mere end 500.000 byggeprojekter for danskerne. Hos 3 byggetilbud kan du helt uforpligtende indsende din opgave og få 3 tilbud tilbage fra håndværkere.

Med tilbuddene i hånden kan du få oprettet en byggekredit i banken eller omlagt dit realkreditlån og komme godt igang med dit nye tag.

Bestil dine 3 tilbud ved at trykke på knappen herunder

Prisestimat excl. montage

Prisestimat incl. montage

35.000 kr.

50.000 kr.

35.000 kr.

50.000 kr.

37.500 kr.

52.500 kr.

50.000 kr.

70.000 kr.

35.000 kr.

50.000 kr.

35.000 kr.

50.000 kr.

37.500 kr.

52.500 kr.

Du kan se priserne på de forskellige kviste såsom en Halvbuekvist på tabellen ovenfor.

Få 3 Tilbud på en Halvbuekvist

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Tømrerbogen

Kvisthåndbogen