Tips & Råd

Højvandslukke til brønd: Få styr på spildevandet

Skaber de stigende vandmængder også problemer i din kælder? Med en højvandslukke monteret i en brønd kan du effektivt lukke for det opstigende vand inden det skaber problemer og slippe for bekymringerne om vand i kælderen. I denne artikel ser vi på hvordan en højvandslukke til en brønd virker og hvad den koster.

Journalist
Mark
Ajourført d. 16. januar 2024
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.

Har man først prøve at komme ned til en kælder hvor vandet står retur fra kloakken begynder man hurtigt at kigge efter en løsning, og her er en højvandslukke til brønd oplagt som mulighed.

Alt efter hvordan din kælder er bygget kan en højvandslukke være den rigtige løsning der effektivt kan sørge for at vandet ikke finder vej ind hos dig selvom kloakken er fyldt.

Hvilken type højvandslukke du skal bruge er til gengæld lidt svære at finde ud af. Du kan måske nøjes med den helt billige løsning med en manuel højvandslukke i et gulvafløb, men ofte skal du op i en automatisk højvandslukke montere i en indvendig eller udvendig brønd og enkelte gange skal man op i den helt store løsning med en pumpebrønd.

Hvordan en højvandslukke til montage i en brønd fungerer og om det rette løsning til din kælder ser vi på i næste afsnit.

Her ses en Højvandslukke til brønd
Modtag 3 tilbud på en Højvandslukke til brønd

100% gratis og uforpligtende

Læs også: Højvandslukke til Kloak

Hvad er en højvandslukke i en brønd?

En højvandslukke monteret i en brønd kan hjælpe med at lukke for det opstigende vand inden det skaber problemer og slippe for bekymringerne om vand i kælderen, som kan ske ved f.eks. skybrud eller voldsom regn i længere tid.

🚰Hvordan virker en højvandslukke i en brønd?

Et højvandslukke til montering i brønd findes i to udgaver. Den simple mekaniske der fungerer som en envejsventil hvor spildevandet godt kan løbe den ene vej, men hvis det forsøger at løbe retur vil det stoppe ventilen og en elektrisk udgave hvor vandet i en brønd pumpes ud.

En er også mulighed for at vælge en helt billig manuel udgave, men det kan sjældent betale sig da det er timelønnen til montage der er dyr og så vil de fleste hellere have en automatisk udgave så der ikke er risiko for oversvømmelse når du er på ferie.

Som en bonus kan du slå to fluer med et smæk og købe en højvandslukke med indbygget rottespærre

Læs også: Højvandslukke priser

Her i videoen kan du se hvordan en højvandslukke fungerer

💰Hvad koster en højvandslukke i en brønd?

En højvandslukke til montering i en brønd koster fra 15.000,- og opefter. Prisen afhænger både af typen af højvandslukke og hvor den skal monteres og skal du op i en model med pumpe koster det 50.000,- og opefter.

Afhængigt af hvor mange afløb du har i kælderen kan det være mere økonomisk at montere en eller flere højvandslukke i gulvafløbet.

For at få en mere nøjagtig pris på et højvandslukke til gulvafløb kan du klikke på knappen under beregneren “Få Uforpligtende Tilbud” hvorefter du vil få 3 tilbud fra håndværkere tilknyttet 3byggetilbud.dk

Læs også: Højvandslukke: Hvad er det?

🧰 Kan jeg selv montere højvandslukke i en brønd?

At montere en højvandslukke er en kompliceret opgave og en skjult installation. Derfor må du ikke selv udføre denne forbedring af dit hjem, men skal have en autoriseret kloakmester til at udføre opgaven.

Hvis du har hænderne skruet godt på kan du istedet overveje at spare lidt på installationen ved selv at brække gulvet op inden installationen og evt. selv etablere det igen bagefter. Det kan hurtigt spare dig for et par tusinde kroner.

Modtag 3 tilbud på en Højvandslukke til brønd

100% gratis og uforpligtende

❓ Ofte Stillede Spørgsmål Om Højvandslukke I Gulvafløb

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvad koster et højvandslukke i en brønd?

Et højvandslukke monteret i en brønd koster fra 15.000,- og opefter. Prisen afhænger især af om den også skal kunne håndtere sort spildevand fra toiletter eller om det kun er grå spildevand fra gulvafløb og håndvaske der skal håndteres.

Hvordan virker et højvandslukke i en brønd?

Et højvandslukke i en brønd kan enten være en almindelig højvandslukke der basalt set fungerer som en envejsventil eller en større konstruktion med en pumpe i brønden. Hvilken løsning der passer til dit tilfælde handler om flere ting og kræver rådgivning fra en autoriseret kloakmester.

Må jeg selv montere en højvandslukke?

Nej det må du ikke. Da det er en skjult installation skal den monteres af en autoriseret kloakmester.

Skal en højvandslukke vedligeholdes?

Der er ikke nogen speciel lovgivning for vedligeholdelse af en højvandslukke. Du har som grundejer dog ansvaret for at spildevandet kan forlade din grund på forsvarlig vis og derfor anbefaler de fleste producenter at højvandslukket vedligeholdes og rengøres mindst én gang om året. Dog altid når lukkefunktionen har været i brug.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Kloakviden.dk

Retsinformation.dk

Bygningsreglementet BR18