TIPS & RÅD

Lydisolering Faldstamme: Sådan isolerer du faldstammen

Døjer du med larm fra din faldstamme, så er det måske nødvendigt at fortage en lydisolering af faldstamme, for at undgå støjen fra når andre beboere i ejendommen f.eks. skyller ud i toilettet. Der er heldigvis massere af muligheder for at fortage isolering af faldstammen, som vi kigger på her.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 18. oktober 2023

Der er flere og flere krav til vores boliger, og især lyden fra et badeværelse har høj prioritet. I ældre ejendomme er der ikke altid særlig god lydisolering af faldstammer. Derfor er faldstamme lydisolering noget som flere og flere får fortaget i hjemmet, hvis de oplever gener med lyden i deres bolig.

Mange ældre boliger og etageejendomme, har nogle fremtrædende faldstammer, som både tydelige rent visuelt, men som også typisk kan give meget larm når en overbo skyller ud i toilettet.

Det er ofte en forholdsvis simpel opgave at lydisolere faldstamme, så derfor er der der også mange der vælger at få isoleret deres faldstamme i hjemmet for at undgå disse lydproblemer.


Lydisolering Faldstamme Sådan isolerer du faldstammen
Lydisolering af Faldstamme: Sådan isolerer du faldstammen

Få 3 Tilbud På lydisolering af faldstamme

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Sådan lydisolerer du en faldstamme

Sådan lydisolerer du en faldstamme
ROCKWOOL til isolering af faldstamme

Når man skal fortage lydisolering af en faldstamme, så er der flere ting man skal tage højde for.

Hvis du isolerer en faldstamme som er fritstående og ikke gemt bag en væg, så vil man typisk kunne pakke den ind i et materiale som isolere faldstammen, som f.eks. ROCKWOOL, som også kan benyttes til brandsikring. Her vil en lydisolering af faldstammen kunne skabe en lydreduktion på cirka 13 dB i forhold til et uisoleret plastikrør.

Da ROCKWOOL ofte ikke er særlig pænt at kigge på, så vil man lave en faldstamme skjuler udenpå eller rundt om, for at skjule faldstammen lyderligere. Hvis man får gemt faldstammen væk som er dækket med ROCKWOOL eller lignende materiale, så vil dette give en endnu bedre lydisolering af faldstamme, som i langt de fleste tilfælde fjerner alt støj og larm fra afløbene i din bolig.

Hvis du idag har gemt faldstammen væk med en skjuler eller lignende, og der alligevel er støjgener, så bør du få indsat ROCKWOOL bagved væggen, som burde kunne løse problemet.

ROCKWOOL til lydisolering

ROCKWOOL til lydisolering
ROCKWOOL til lydisolering

Et velkendt materiale til at fortage isolering af faldstammer, men også til enhver anden form for isolering er ROCKWOOL. Med ROCKWOOL omkring rør, så anvendes der ofte alufolie omkring, som nemlig kan brandsikre kombineret med at der bliver lydisoleret.

ROCKWOOL isolere både for kunde og lyd, og er derfor oplagt til at støjisolere faldstammen, hvor man typisk gemmer ROCKWOOL bag en gipsvæg i form af en skjuler til faldstammen som sikre at så lidt lyd og støj trænger igennem som muligt.

ROCKWOOL er derfor en af de fortrukne materialer til lydisolering af faldstamme.

Læs også vores andre artikler om faldstammer

Hvad er en faldstamme? Sådan fungerer den

Faldstamme relining: Hvad er det? (Beregn pris)

TV-Inspektion af Faldstamme: Beregn pris

Kan man flytte en faldstamme? Se priser

Faldstamme Renovering & Udskiftning: Se Prisen Online

Isolering af faldstamme

Når man skal isolere en faldstamme, så vil man typisk anvende ROCKWOOL med alufolie, som er præcist det samme som man anvender når man skal lydisolere faldstammen. Når du laver isolering af faldstamme, så er det en fordel at du modvirker energitab.

Så uanset om du skal lydisolere eller isolere en faldstamme, så er det samme metode, hvor man beklæder den med ROCKWOOL.

Hvem kan lydisolere en faldstamme?

Du kan helt selv bestemme om du selv ønsker at lydisolere din faldstamme, eller vælger at få en professionel til det.

Hvis du selv ønsker at lydisolere din faldstamme, så kræver det naturligvis at du anvender de rigtige materialer, men ellers så kræver det blot den helt rigtige gåpåmod som handyman, på at bygge en skjuler til din faldstamme og ellers blot fylde ROCKWOOL eller lignende materiale i væggen.

Du kan også få en professionel til at lydisolere din faldstamme ved at få nogle tilbud og priser fra 3byggetilbud.dk her for at se hvad det vil koste at få isoleret din faldstamme.

Du kan i denne video se hvordan du selv fortager en lydisolering af din faldstamme ved at lydisolere den væg som skal skjule faldstammen

Hvad koster lydisolering af faldstamme?

Du skal forvente at det koster et sted mellem 4.000 kroner og 15.000 at få isoleret og lydisoleret en faldstamme, og tager mellem én og to arbejdsdage for en håndværker, afhængig af hvordan din faldstamme er placeret.

Prisen på at få isoleret din faldstamme afhænger også af om du blot ønsker at sætte en kasse omkring faldstammen, eller også vælger at få et isoleringsmateriale omkring faldstammen.

Hvis du vil have en professionel håndværker til at lydisolere din faldstamme, så bør du indhente flere tilbud fra lokale håndværkere, for at sikre du får den billigste pris.

Her anbefaler vi 3byggetilbud.dk, hvor blot skal beskrive opgaven og derefter får tilsendt 3 gratis og uforpligtende tilbud.

Få 3 Tilbud På lydisolering af faldstamme

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Kan man lydisolere en faldstamme?

Ja, du kan sagtens lydisolere en faldstamme, og der findes flere forskellige muligheder for både at isolere og lydisolere en faldstamme, som f.eks. at pakke faldstammen ind i et lyddæmpende materiale.

Hvordan lydisolerer man en faldstamme?

Man lydisolerer en faldstamme ved at pakke den ind i et lydisolerende materiale som f.eks. ROCKWOOL, og som regel bygger man en kasse op omkring faldstammen bagefter i gips, som lydisolere faldstammen endnu mere.

Hvad koster det at lydisolere end faldstamme?

Du skal forvente at det koster et sted mellem 4.000 kroner og 15.000 at få isoleret og lydisoleret en faldstamme, og prisen afhænger af placeringen af din faldstamme samt hvilken metode til at lydisolere du vælger.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

bygningsreglementet.dk

Erhvervs- og byggestyrelsen

XL-Byg.dk

Henvisninger:

Læs bygningsreglementets vejledning omkring lydforhold her

Læs om Brandsikring og isolering af byggeri her

Se hvordan du laver en flot rørinddækning her.